Widenhorn in de MKB Innovatie Top 100

0

Widenhorn heeft een plaats gekregen in de MKB Innovatie Top 100, die op 5 juli bekend is gemaakt door de Kamer van Koophandel. “Wij zijn enorm trots om bij de 100 meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland te horen”, aldus Anco Euser, directeur van het inmiddels 97-jarige familiebedrijf.

“Dit is een bekroning op de ontwikkeling van ons bedrijf en onze innovatieve producten en een stimulans om innovatief en vooruitstrevend te blijven. Wij zijn als bedrijf een mooi voorbeeld dat innovatieve producten uitstekend samen gaan met ‘ouderwetse’ servicegerichtheid.”

De innovatie van Widenhorn
Widenhorn is in deze MKB Innovatie Top 100 terecht gekomen met een eigen ontwikkeling, de zaagconverter voor LogiBARRE. Deze unieke oplossing – eerder dit jaar ook al genomineerd voor de TechniShow Innovatie Awards – maakt het mogelijk om CNC-gestuurde zaagmachines offline te programmeren. De resultaten zijn indrukwekkend in vergelijking met programmeren aan de machine. Zo wordt werkvoorbereidingstijd met minimaal 75% gereduceerd, wordt machinestilstand tot een minimum beperkt en wordt door materiaal direct bespaard. Geen moeilijke implementaties van complexe software, maar een gebruiksvriendelijk no-nosens programma, dat in no-time is terugverdiend.

Widenhorn-Nieuws-MKB-Inoonvatie-Top100-2

MKB Innovatie Top 100
Meer dan 300 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf hebben hun innovatie voorgedragen voor de 11e editie van de MKB Innovatie Top 100. De expertpanels hebben de nominaties beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, omzet en groeipotentie. De Top 100 is bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam met het Innovatiekabinet. De 100 ondernemers die zich het meest innovatief mogen noemen zijn dus bekend, maar wel in alfabetische volgorde. De landelijke jury bepaalt daarna de ranking. Op donderdag 29 september, voorafgaand aan de Dag van de Innovatie, wordt bekendgemaakt wie in 2016 de ranglijst mag aanvoeren.