Wilvo bezorgt Prima Power een daverende uitsmijter

Prima Power beleefde een uitstekende Techni-Show met een daverende uitsmijter. Een uur voordat de beurs de deuren sloot kocht Louis Vosters, algemeen directeur van Wilvo Metaalbewerking in Bergeijk, de grote Shear Genius installatie die bij Prima Power op de stand stond. Deze machine zal in de zomer bij Wilvo worden geïnstalleerd.

De Shear Genius is een volledig servo-elektrisch machineconcept, met ponsen en knippen in één machine. De installatie bestaat uit een platenlift en -transporteenheid, een ponseenheid, een hoekschaar en een sorteereenheid voor kleine, middelgrote en grote plaatwerkproducten. Het systeem reduceert de productiekosten omdat de energiekosten lager zijn, er bespaard wordt op mankracht en vloeroppervlak en er niet geïnvesteerd hoeft te worden in meerdere machines. En dat zijn allemaal aspecten die directeur Vosters van Wilvo aanspreken. “Wij wilden een elektrische machine vanwege de energiebesparing. Maar ook de nauwkeurigheid en de lage onderhoudskosten speelden mee bij onze beslissing.”

Onbemand produceren
Vosters heeft al veel ervaring met geautomatiseerde systemen. Zijn bedrijf beschikt al over negen lijnen, die onbemand ponsen, lasersnijden en kanten. Ook is bij Wilvo al enkele jaren een installatie met een hoekschaar van Finn Power (in 2008 overgenomen door Prima Power) operationeel. “Daar hebben we ontzettend veel productie mee gedraaid”, aldus Vosters. “Het gebruik van een hoekschaar is ons enorm meegevallen. Daarom doen we nu ook deze nieuwe investering. Deze Shear Genius is een heel compleet systeem.”

Beste jaar ooit
Wilvo is vooral actief in het dunne plaatwerk, tot 3 mm dikke uitslagen. Het bedrijf, dat 140 medewerkers telt, levert met name kleine tot middelgrote series aan grotere OEM’ers. “We doen ook veel samengestelde delen”, aldus Vosters.
Omdat Wilvo een heel goed jaar achter de rug heeft, wordt nu opnieuw geïnvesteerd in uitbreiding van het machinepark. “2013 was voor ons het beste jaar ooit”, zegt Vosters. “En de orderintake tot dusverre in 2014 ligt boven die van vorig jaar. We merken gewoon dat de markt momenteel veel positiever is dan een tijdje geleden.”
Wilvo boekt in deze markt succes door verregaande automatisering in combinatie met veel vakmanschap. Vosters: “Zo kun je concurreren. De trend van reshoring, waarover momenteel veel wordt gesproken, merken wij heel duidelijk. We halen steeds meer werk terug dat voorheen werd uitbesteed naar lagelonenlanden.”

Geslaagde beursdeelname
Voor Prima Power betekende de verkoop van de Shear Genius aan Wilvo een prachtig slot van vier succesvolle Techni-Show dagen. “Onze beursdeelname was sowieso al geslaagd”, zegt sales manager Lieven Louagie. “De gesprekken die we met onze bezoekers hebben gevoerd waren erg goed. Twee jaar geleden was de stemming veel negatiever. Toen kregen we ook wel aanvragen, maar daar kwam niks uit. Nu hebben we het gevoel dat al die aanvragen echt iets gaan opleveren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Flexibel ponsen vanaf coil

18-12 Flexibiliteit is de grote kracht van de volledig servo-elektrische Linapunch MC-E lijn die Dimeco…

Plaatbewerking

RHTC demonstreert nieuwe machines op Euroblech

17-10 De Nederlandse producent en leverancier van persen RHTC presenteert op de Euroblech naast de…

Featured

Eikhout Metaalwerken is een ander bedrijf geworden

09-05 Mark Eikhout van Eikhout Metaalwerken in Waalwijk dacht altijd dat lasersnijden voor zijn bedrijf…

Featured

Metaalindustrie Vermeulen zet grote stap in ponsen

11-04 Voor Ron van Gompel, directeur/eigenaar van Metaalindustrie Vermeulen in Bladel, was de TechniShow een…

Plaatbewerking

Onconventioneel ponsen

01-03 Wie denkt aan ponsen, denkt in het geval van plaatwerk aan ponsnibbelmachines. Maar bij…

Plaatbewerking

Juvama gaat RVS ponsen met Yawei-Nissinbo

10-02 Juvama, fabrikant van roestvast staal producten voor industriële toepassingen, laboratoria, keukens en hekwerken, breidt het…

Plaatbewerking

Nieuwe plaatscharen Huvema geschikt voor kleinere series

15-12 Huvema heeft het programma metaalplaatscharen uitgebreid met vier nieuwe machines. Deze kwalitatief hoogwaardige guillotinescharen…

Automatisering

LVD introduceert flexibele automatisering voor ponsmachine

15-12 LVD introduceert FA-P (Flexibele Automatisering voor Ponsen) als haar meest geavanceerde automatisering ooit. FA-P…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X