Workshops beheersing bewerkingsnauwkeurigheid

0

Voor medewerkers die betrokken zijn bij aanschaf van machines, kwaliteitscontrole en onderhoud verzorgt Dijk Consult workshops gericht op het beheersen van de bewerkingsnauwkeurigheid tijdens het productieproces. De komende maanden staan er drie workshops op het programma: Machinegeometrie, Procesbeheersing en nauwkeurigheid en Keuze en aanschaf gereedschapsmachines.

Bij de workshop Machinegeometrie (duur 6 dagen) staat het controleren van machines volgens de DIN en ISO-normen centraal. De workshop bestaat voor 50% uit theorie en voor 50% uit praktijk. De doelgroep zijn monteurs en technici die betrokken zijn bij de installatie, het onderhoud en de controle van machines. Data: 6 en 7 februari en 18 t/m 21 februari. Locatie: ROC van Twente in Hengelo (tijden: van 9.00 tot 16:30 uur).

De workshop Procesbeheersing en nauwkeurigheid (duur 4 dagen) draait helemaal om het kennen en herkennen van de procesfactoren die de nauwkeurigheid van producten bepalen. Deze workshop bestaat voor 60% uit theorie en voor 40% uit praktijk en demo’s. De doelgroep zijn medewerkers die betrokken zijn bij de aanschaf en oplevering van machines, de kwaliteitscontrole en het onderhoudsmanagement. Data: 28 april t/m 1 mei, Locatie: ROC van Twente in Hengelo (tijden: van 9.00 tot 16:30 uur). Deze 4 daagse workshop wordt ook verzorgd als middag- en avondopleiding bij de firma Doeko in Weurt bij Nijmegen. Data: 9 en 10 en 23 en 24 maart (tijden: van 13.30 tot 20.00 uur).

Ten slotte biedt Dijk Consult de workshop Keuze en aanschaf van gereedschapsmachines (duur 2 dagen). Hierin komen aan bod de Do’s en Don’ts vanaf de eerste gedachtebepaling tot en met de oplevering van de aan te schaffen machine. De doelgroep zijn directieleden, bedrijfsleiders, projectleiders en direct betrokkenen bij de keuze, selectie en aanschaf van machines. Data en locatie worden nader bekend gemaakt (tijden: van 15.00 tot 19.00 uur).