Dijk Consult start weer met workshops machinegeometrie en bewerkingsnauwkeurigheid

Voor medewerkers die betrokken zijn bij aanschaf van machines, kwaliteitscontrole en onderhoud verzorgt Dijk Consult workshops gericht op het beheersen van de bewerkingsnauwkeurigheid tijdens het productieproces. In oktober start er een workshop ‘Machinemeettechniek’ en in het voorjaar volgt de workshop ‘Smart Production Accuracy’. Beide workshops worden gegeven bij het ROC van Twente in Hengelo.

Deelnemers aan de workshop Machinemeettechniek leren onder meer de juiste meetmethodiek toe te passen en essentiële metingen zelfstandig uit te voeren.

Vanwege corona hebben de workshops van Dijk Consult enige tijd stil gelegen. Er waren (zijn) weliswaar allerlei mogelijkheden om opleidingen online te verzorgen, maar dat ziet Gert Dijk voor zijn workshops niet zo zitten. Want hoewel deze zeker een theoretische component hebben, zijn ze toch vooral praktisch georiënteerd; de deelnemers gaan echt op en aan de machine aan de slag. Dat werkt volgens Gert Dijk verreweg het best. “Techneuten leren het liefst met hun handen”, is zijn overtuiging.

Workshop Machinemeettechniek

Machinemeettechniek is een 6-daagse workshop, die de deelnemers leert kritisch te kijken naar zaken die essentieel zijn voor het kwaliteitsniveau van gereedschapswerktuigen, zoals: geleidingen, de lagering van hoofdspillen, de nauwkeurigheid van sledebewegingen en de invloed van afwijkingen op de productnauwkeurigheid. Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die direct betrokken zijn bij het onderhoud en de kwaliteitsbewaking van machines voor de metaalbewerking.

Wie deze workshop met goed gevolg afrondt, heeft kennis en vaardigheid gekregen in het interpreteren van de meest voorkomende normen en meetmethoden. De deelnemers zijn in staat de juiste meetmethodiek toe te passen en kunnen de essentiële metingen zelfstandig uitvoeren, de resultaten analyseren en rapporteren.

De workshop Machinemeettechniek wordt verzorgt in twee blokken. Blok 1 is op woensdag 6 oktober en donderdag 7 oktober van 17.00 uur tot 21:00 uur en blok 2 van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 oktober, telkens van 9.00 uur tot 16:30 uur.

Workshop Smart Production Accuracy

Smart Production Accuracy (Procesbeheersing & nauwkeurigheid) is een 4-daagse workshop met als thema procesbeheersing vanuit het oogpunt van maaknauwkeurigheid. Deze workshop maakt de deelnemer vertrouwd met de eisen en normen waaraan een machinepark moet voldoen, en laat zien welke eisen men mag stellen bij de aanschaf van machines.

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het maakproces, het onderhoud en de aanschaf en vervanging van machines. In deze workshop worden de factoren belicht die de nauwkeurigheid van machines en dus ook die van de producten bepalen. Ingegaan wordt op de mogelijkheden deze factoren te beïnvloeden en de gewenste nauwkeurigheid te realiseren.

Mensen die deze workshop hebben gevolgd, kunnen effectief werken aan procesverbeteringen met de verkregen kennis van machinenormen en meetmethoden. Ze zijn in staat om controles en analyses uit te voeren, bijvoorbeeld bij productafkeur of na een aanvaring.

De workshop Smart Production Accuracy zal worden verzorgd van dinsdag 22 februari tot en met vrijdag 25 februari  2022, telkens van 9:00 tot 16:30 uur.

Voor meer informatie en opgave, zie de website van Dijk Consult.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Online workshop SMART Machining Platform wordt herhaald

24-06 Vanwege de grote interesse wordt de online workshop van het SMART Machining Platform op…

Verspanen

Workshops beheersing bewerkingsnauwkeurigheid

22-01 Voor medewerkers die betrokken zijn bij aanschaf van machines, kwaliteitscontrole en onderhoud verzorgt Dijk…

Verspanen

Workshop proces tekening naar product

20-01 Heidenhain Nederland, Laagland en LCMC organiseren op donderdag 30 januari in Ede bij Heidenhain…

MetaalNieuwsPunten

Workshop ‘Geometrische controle van gereedschapsmachines’

30-01 Het kennen van de kwaliteit van het machinepark is essentieel voor het beheersen van…

Verspanen

Seminar efficiënt verspanen met high speed milling

23-01 Afnemers willen steeds lagere prijzen bij kleinere productieaantallen. Logisch dus dat toeleveranciers zoeken naar…

Oppervlaktetechniek

Workshop ontsluit slijpgeheimen

16-01 De branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS) organiseert voor de zestiende keer de jaarlijkse cursus…

MetaalNieuwsPunten

Kennismaken met Quick Response Manufacturing (QRM)

11-01 Het Leanteam houdt in samenwerking met QRM Management Center op donderdag 19 januari een…

Personeel

Basis Workshop Metaalkunde

14-12 Op de nieuwe locatie in Rijen (Gate2 – Aeroparc Gilze-Rijen) verzorgt MATinspired op vrijdag…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X