WSB optimaliseert coatingproces

De presentatie van WSB Finishing Equipment op de vakbeurs Eurofinish  (23 en 24 oktober, Gent, België) staat in het teken van optimalisering en kostprijsverlaging in het coatingproces.

Eén van de onderwerpen waarmee het centrale beursthema van WSB wordt ingevuld is een nieuw rekenmodel. Hiermee kunnen opdrachtgevers, klanten en prospects de efficiency en winstgevendheid van 2K-systemen voor hun eigen applicatieproces berekenen. In aanvulling hierop verzorgt WSB ook demonstraties van het werken met 2K-producten of -systemen. Een voorbeeld van zo’n systeem is de Wagner TwinControl; een meng- en doseerinstallatie voor 2K-toepassingen. Dit mobiele systeem is in te zetten in een groot aantal toepassingen.

Uit de Cobra-serie pneumatisch aangedreven hogedruk dubbelmembraanpompen presenteert WSB de Cobra 40-25. Deze combineert een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid met geringe onderhoudskosten en uitstekende prestaties. Deze uitvoering is ideaal voor omgevingen waar grote hoeveelheden materiaal, abrassieve producten of snelle kleurwissels van toepassing zijn.

Opvallend is de minimale hoeveelheid spoelmiddel die nodig is om de Cobra 40-25 te reinigen. Het gehele ontwerp van de pomp is gericht op een drastische afvalreductie en besparing van noodzakelijke spoelmiddelen en draagt daarmee bij aan vermindering van de milieubelasting. De pomp kan zowel in horizontale als verticale positie worden ingezet en is volledig afgedicht waardoor er geen contact is tussen het materiaal en de buitenlucht.

Spuitpistolen
Op Eurofinish wordt de Cobra 40-10 gecombineerd met de nieuwste generatie elektrostatische spuitpistolen GM5000, waarmee ook het onderwerp duurzaamheid op de WSB stand wordt aangesneden. Met het nieuwe spuitpistool GM5000 toont WSB haar actieve houding als het gaat om vermindering van afvalstroom en spoelmiddelen. Daarnaast staat het pistool garant voor verbeterde arbeidsomstandigheden en een hoger rendement. Dat is te danken aan de elektrostatische technologie die de basis vormt voor deze nieuwe generatie spuitpistolen. De lak wordt door het spuitpistool negatief geladen, terwijl het geaarde werkstuk ervoor zorgt dat de lakdeeltjes worden aangetrokken. Het resultaat is een uiterst gelijkmatig laagdikte van de lak, er kan zuinig worden gespoten, de oppervlakteafwerking is uitstekend en het rendement ligt ten opzichte van niet-elektrostatische systemen circa 65 % hoger in vergelijking met luchtverstuivende systemen. En omdat de elektrostatisch geladen lak naar alle zijden van het geaarde voorwerp wordt aangetrokken, kan -bijvoorbeeld bij cilindervormige voorwerpen- een deel van de achterzijde worden gecoat. Op die manier zijn forse tijdbesparingen te realiseren.

WSB biedt sinds kort de mogelijkheid om apparatuur ook te leasen. Dit concept zal tijdens Eurofinish worden gepresenteerd.

WSB, hal 1, standnummer H002

Website vakbeurs Eurofinish

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Thielco gaat hightech mechanisch verzinken

10-02 Thielco Steel Solutions Group in Reuver, expert op het gebied van (mechanisch) verzinken en…

Verspanen

Ceratizit gaat voor het podium

04-06 De Ceratizit Group wil met zijn Team Cutting Tools in 2022/2023 tot de mondiale…

Werkplaatstechniek

Airless spuitpistool

17-10 Het coaten van zeer grote oppervlakken, bijvoorbeeld bij hoge gebouwen of ondergrondse parkeergarages, stelt…

Werkplaatstechniek

Wagner introduceert Vector Infinity spuitpistool

04-07 Het coaten van zeer grote oppervlakken, bijvoorbeeld bij hoge gebouwen of ondergrondse parkeergarages, stelt…

Oppervlaktetechniek

Pompen en spuitpistolen

14-03 WSB presenteert op MTMS Machineering de nieuwste Wagner pneumatisch bediende dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 voor…

Oppervlaktetechniek

DAF investeert in lakstraat met drie verdiepingen

02-09 DAF investeert 100 miljoen euro in een nieuwe state-of-the-art lakstraat voor haar cabinefabriek in…

Oppervlaktetechniek

Minimaal onderhoud aan doseerpistool

18-08 Een recente ontwikkeling binnen de divisie spuiterij- en oppervlaktetechniek van Wiltec is de Split…

Geen categorie

Airless AG 19 pistool met ergonomisch design en lage trekkerdruk

27-11 WSB Finishing Equipment introduceert het Airless AG 19 pistool van Wagner dat speciaal ontwikkeld…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?