Zantech heeft huisvesting eindelijk tiptop voor elkaar

Zantech is altijd zeer vooruitstrevend bezig. De plaatbewerkingsspecialist in Oss investeert continu in kwaliteit en efficiency en heeft zo een machinepark opgebouwd met maar liefst veertien moderne lasersnij-installaties. Bij zo’n imposante productiecapaciteit passen optimaal ingerichte kantoren, goede voorzieningen voor het personeel en een entree met uitstraling. Ook dat is nu allemaal dik in orde bij Zantech.

Directeur Bart van der Zande heeft de zaken radicaal aangepakt. Het oude kantoorgedeelte is helemaal tegen de grond geschoven, inclusief de fundering. “Dat gebouw paste echt niet meer bij Zantech, dat als toeleverancier van hoogwaardige onderdelen in de markt een aardige naam heeft opgebouwd”, zegt hij. “Het dateerde uit 1991, maar sindsdien is ons bedrijf qua oppervlakte verdrievoudigd. We werkten in allemaal hokken, wat helemaal niet praktisch was. De kantine voor de medewerkers was een noodgebouw en de toiletgroep was ook niet op 25 man berekend.”

Representatief
Hoe totaal anders is die situatie nu. Zantech beschikt tegenwoordig over een prachtig kantoorgebouw met allereerst een representatieve entree. “Klanten kunnen we hier nu met een gerust hart over de vloer laten komen”, lacht Van der Zande. Samen met de bedrijfsleiding werkt hij in een ruim, open kantoor met uitstekend uitgeruste werkplekken. Voor de ontvangst van gasten is er een kleine koffiecorner met een hoge tafel.
De medewerkers in de productie beschikken over een moderne kantine met alle voorzieningen die nodig zijn, waaronder een overdekte rookruimte in de vorm van een balkon. De kleedruimte en de toiletgroepen voldoen helemaal aan de eisen van de huidige tijd. De nieuwe voorzieningen zijn al enige tijd in gebruik en ze bevallen iedereen uitstekend. “Het kantoor is nu precies zoals we wilden. We kunnen hier prima uit te voeten. En in de kantine hebben ze nu eindelijk ook airco.”

Verder ontwikkelen
De nieuwbouw biedt Bart van der Zande alle gelegenheid om het door zijn vader Jan opgerichte bedrijf verder te ontwikkelen. Jan van der Zande was een pionier op lasersnijgebied en heeft Zantech daarmee in Europa op de kaart gezet. Zijn zoon trekt die lijn naadloos door. Naast het kantoor is ook een van de productiehallen onderhanden genomen. De buitenzijde hiervan is helemaal vernieuwd en het dak is verhoogd van 4,5 naar 8 meter om ruimte te bieden aan een grote nieuwe buislasermachine Mazak 3D Fabri Gear MKII 400. Zantech is het eerste bedrijf ter wereld dat dit type machine heeft geïnstalleerd.

Mogelijkheden onbegrensd
Zantech bewerkt staalplaten en buis- en kokerprofielen tot onderdelen voor productiebedrijven en technische dienstverleners in alle branches. De hoogwaardige onderdelen worden geleverd in alle denkbare series. Vijf of vijfhonderd, tien of tienduizend. Tijdig of zelfs just-in-time. Exact volgens specificaties en met een hoge tolerantie.
De toeleverancier in Oss kan knippen, ponsen, 2D- en 3D-lasersnijden, buislasersnijden, zetten en lassen. De productie is zó georganiseerd, dat manarm kan worden geproduceerd, 24 uur per dag, als het moet. Door het moderne machinepark en de hoge graad van automatisering zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. Niet alleen als het gaat om bewerkingsmogelijkheden, maar ook als klanten met korte levertijden of in extreem grote of kleine series willen laten produceren. “We zijn een partner voor opdrachtgevers in alle branches” zegt Van der Zande. “De een laat ons eenmalig een prototype vervaardigen, de ander heeft een grote serie onderdelen nodig, een derde laat ons dagelijks just in time leveren om zelf geen kostbare voorraad aan te hoeven houden. Met betrouwbare partners leveren we zo nodig de producten ook inclusief oppervlaktebehandelingen zoals verzinken en poedercoaten. Het kan bij ons allemaal.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Chinese invasie

04-03 Jarenlang was de machinemarkt voor de plaatwerkindustrie heel overzichtelijk. Er was een handvol A-merken,…

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Plaatbewerking

Alle beweging in één compacte lijn

05-07 Want het is voor Van de Brande niet zo zeer de snijsnelheid die van…

Plaatbewerking

De basis van het nieuwe MTU+ is techniek

20-06 In MTU+ kun je direct offertes genereren, met enkele klikken een order plaatsen, zelf…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

MoVer al 30 jaar in de ban van lasersnijden

10-05 Toen Vernooy op 1 april 1993 met MoVer begon, zag het lasersnijden er in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV