Zantech heeft huisvesting eindelijk tiptop voor elkaar

Zantech is altijd zeer vooruitstrevend bezig. De plaatbewerkingsspecialist in Oss investeert continu in kwaliteit en efficiency en heeft zo een machinepark opgebouwd met maar liefst veertien moderne lasersnij-installaties. Bij zo’n imposante productiecapaciteit passen optimaal ingerichte kantoren, goede voorzieningen voor het personeel en een entree met uitstraling. Ook dat is nu allemaal dik in orde bij Zantech.

Directeur Bart van der Zande heeft de zaken radicaal aangepakt. Het oude kantoorgedeelte is helemaal tegen de grond geschoven, inclusief de fundering. “Dat gebouw paste echt niet meer bij Zantech, dat als toeleverancier van hoogwaardige onderdelen in de markt een aardige naam heeft opgebouwd”, zegt hij. “Het dateerde uit 1991, maar sindsdien is ons bedrijf qua oppervlakte verdrievoudigd. We werkten in allemaal hokken, wat helemaal niet praktisch was. De kantine voor de medewerkers was een noodgebouw en de toiletgroep was ook niet op 25 man berekend.”

Representatief
Hoe totaal anders is die situatie nu. Zantech beschikt tegenwoordig over een prachtig kantoorgebouw met allereerst een representatieve entree. “Klanten kunnen we hier nu met een gerust hart over de vloer laten komen”, lacht Van der Zande. Samen met de bedrijfsleiding werkt hij in een ruim, open kantoor met uitstekend uitgeruste werkplekken. Voor de ontvangst van gasten is er een kleine koffiecorner met een hoge tafel.
De medewerkers in de productie beschikken over een moderne kantine met alle voorzieningen die nodig zijn, waaronder een overdekte rookruimte in de vorm van een balkon. De kleedruimte en de toiletgroepen voldoen helemaal aan de eisen van de huidige tijd. De nieuwe voorzieningen zijn al enige tijd in gebruik en ze bevallen iedereen uitstekend. “Het kantoor is nu precies zoals we wilden. We kunnen hier prima uit te voeten. En in de kantine hebben ze nu eindelijk ook airco.”

Verder ontwikkelen
De nieuwbouw biedt Bart van der Zande alle gelegenheid om het door zijn vader Jan opgerichte bedrijf verder te ontwikkelen. Jan van der Zande was een pionier op lasersnijgebied en heeft Zantech daarmee in Europa op de kaart gezet. Zijn zoon trekt die lijn naadloos door. Naast het kantoor is ook een van de productiehallen onderhanden genomen. De buitenzijde hiervan is helemaal vernieuwd en het dak is verhoogd van 4,5 naar 8 meter om ruimte te bieden aan een grote nieuwe buislasermachine Mazak 3D Fabri Gear MKII 400. Zantech is het eerste bedrijf ter wereld dat dit type machine heeft geïnstalleerd.

Mogelijkheden onbegrensd
Zantech bewerkt staalplaten en buis- en kokerprofielen tot onderdelen voor productiebedrijven en technische dienstverleners in alle branches. De hoogwaardige onderdelen worden geleverd in alle denkbare series. Vijf of vijfhonderd, tien of tienduizend. Tijdig of zelfs just-in-time. Exact volgens specificaties en met een hoge tolerantie.
De toeleverancier in Oss kan knippen, ponsen, 2D- en 3D-lasersnijden, buislasersnijden, zetten en lassen. De productie is zó georganiseerd, dat manarm kan worden geproduceerd, 24 uur per dag, als het moet. Door het moderne machinepark en de hoge graad van automatisering zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. Niet alleen als het gaat om bewerkingsmogelijkheden, maar ook als klanten met korte levertijden of in extreem grote of kleine series willen laten produceren. “We zijn een partner voor opdrachtgevers in alle branches” zegt Van der Zande. “De een laat ons eenmalig een prototype vervaardigen, de ander heeft een grote serie onderdelen nodig, een derde laat ons dagelijks just in time leveren om zelf geen kostbare voorraad aan te hoeven houden. Met betrouwbare partners leveren we zo nodig de producten ook inclusief oppervlaktebehandelingen zoals verzinken en poedercoaten. Het kan bij ons allemaal.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Meer functionaliteiten en gebruikers OrderOn.com

30-01 VDL heeft OrderOn.com vorig jaar gelanceerd. Daarmee is het voor iedereen mogelijk geworden om…

Plaatbewerking

Hoekman RVS zet mega-stap in lasersnijden

07-12 Met deze investering is de oudste laser in het bedrijf – een CO2-laser –…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

06-05 Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het…

Plaatbewerking

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

Plaatbewerking

Zantech kan eindelijk feestje vieren

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen