Zomerschool Brainport trekt internationaal talent

De internationalisering van Brainport Eindhoven krijgt deze week een extra impuls tijdens de derde editie van de Young Brainport Summer School (YBSS). Veertig begaafde jongeren uit 22 verschillende landen (wereldwijd) worden ondergedompeld in alle innovatieve bedrijvigheid en cultuur van de stad en regio.

Het doel van deze leerzame zomerweek is om deze toptalenten een ‘life-changing experience’ te geven zodat zij als gemotiveerde ambassadeurs verbonden blijven met Brainport Eindhoven. De YBSS 2018 bevat daartoe een bomvol programma waarin kennis en plezier hand in hand gaan. Kennis in de vorm van bedrijfsbezoeken bij onder andere Philips, ASML, Holst Centre & Solliance, Food Tech Brainport en Huijbregts Groep, maar ook demo’s op de TU/e. Plezier zit ‘m vooral in activiteiten als Escape the Maze (waarbij de jongeren Eindhoven leren kennen én eruit moeten ontsnappen), bowlen en boogschieten en een avondje Virtual Reality gaming bij Enversed, Europa’s grootste Virtual Reality Center op Strijp-S.

Geslaagde combinatie

Tijdens de YBSS wordt de al aanwezige passie voor wetenschap en techniek bij de deelnemende talenten (15 tot 18 jaar) extra aangemoedigd door kennismaking met verschillende innovaties, onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven die de regio kenmerken. Gerenommeerde professoren en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen nemen de jongeren mee in de wereld van nieuwe technologieën. Ze ervaren bijzondere demo’s, markante bedrijfsbezoeken en uitdagende opdrachten. Daarnaast bevat het programma opmerkelijke sociale activiteiten om de stad en regio beter te leren kennen.

Nieuwe aanwas
Tijdens de YBSS leren de jongeren niet alleen over de vooruitstrevende hightech maakindustrie en het bijzondere ecosysteem in Brainport Eindhoven, maar juist ook over de baanbrekende ontwikkelingen die hier plaatsvinden en hoe de regio zichzelf daarmee wereldwijd in de kijker speelt. “Zo bereikt de regio nieuwe aanwas die nodig is voor de toekomst”, aldus Yvonne van Hest, programmamanager van Brainport Development. “Door de krapte op de technologische arbeidsmarkt hebben veel bedrijven in Brainport Eindhoven nu al een tekort aan goed geschoold personeel. Daarom ligt er een belangrijke opgave om een zo groot mogelijke talentpool te realiseren van studenten uit binnen- en buitenland. De YBSS is een van de manieren om die talentpool te vullen.”

Internationale ambassadeurs
Aan het eind van de week krijgen alle deelnemers een certificaat. Daarmee zwaait de derde lichting internationale ambassadeurs van Brainport Eindhoven af om hun ervaringen te delen met andere potentiële toekomstige kenniswerkers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Maakindustrie Brainport wil ‘Deeltijd-ww nieuwe stijl’

10-05 Een nieuwe regeling is volgens de organisaties hard nodig. “Bedrijven in onze regio investeren…

Personeel en Opleiding

STODT start BBL4 opleiding Verspaningstechnoloog ook in Deurne

10-06 Vanaf september start STODT in het Techniekcentrum|Brainport in Deurne met de BBL4 opleiding Verspaningstechnoloog.…

Bedrijf en Economie

Technologie een week lang online in het zonnetje

27-05 Zoals al eerder aangekondigd, is er dit jaar geen fysieke Dutch Technology Week. Wel…

Bedrijf en Economie

Connect, online platform voor hightech en maakbedrijven in Brainport

15-04 Brainport Development lanceert Connect: een gratis en onafhankelijk online platform waar alle hightech en…

Bedrijf en Economie

Project Digitale Fabriek van de Toekomst van start

29-01 Op de Brainport Industries Campus in Eindhoven vond woensdag de kick-off plaats van  het…

Toeleveren

Precisiebeurs met partnerland Zwitserland en veel jong talent

15-10 Alle top precisie technologie bedrijven komen op 13 en 14 november weer bijeen op…

Verspanen

Verspaning straks in een cleanroom?

15-10 Verschuift de verspaning voor de hightech industrie naar de cleanroom? Ja, zei 2-S directeur…

Bedrijf en Economie

Koning Willem-Alexander opent Brainport Industries Campus

16-09 Op donderdagochtend 3 oktober opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel Brainport Industries Campus (BIC)…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X