Faro introduceert nieuwe generatie FaroArm

0
101

Faro, leverancier van 3D-meet- en imaging technologie voor productieomgevingen, productontwerp, BIM/CIM in de bouw, openbare veiligheid, forensisch onderzoek en 3D-machine vision toepassingen, laat op TIV haar nieuwste innovaties zien op het vlak van metrologie. De recent gelanceerde FaroArm QuantumS is hier voor het eerst voor het grote publiek te zien sinds de lancering begin augustus.

“Met alle verschillende nieuwe producten die wij in de laatste maanden gelanceerd hebben is TIV Hardenberg voor ons een uitgelezen kans om deze te laten zien aan specialisten in de maakindustrie”, verklaart Toine van Beugen, Regional Manager Benelux en Scandinavië bij Faro Benelux. “Op dit moment ligt bij ons echt de nadruk op het zo efficiënt en gebruiksvriendelijk mogelijk maken van de verschillende tools voor metrologie. Op deze manier wensen we de productiviteit van verschillende processen in de maakindustrie zoveel mogelijk te verhogen. Zo is de tijd van grote CMM’s voorbij. Met mobiele 3D laserscanners en scanarmen ligt metrologie nu binnen het bereik van alle types bedrijven, zowel grote als zelfstandigen en MKB’ers.”

Nieuwe FaroArm QuantumS
TIV Hardenberg zal de eerste keer zijn in de Benelux dat de maakindustrie de nieuwe FaroArm QuantumS te zien krijgt. De geavanceerde mens-machine interface en verbeterde ergonomie maken de QuantumS tot een virtueel verlengstuk van de menselijke arm, waarbij de operator directe contactmetingen kan maken met tot 15% minder inspanning en vermoeidheid. Dit verhoogt de productiviteit van de gebruiker waardoor het instrument gedurende langere perioden gebruikt kan worden. De QuantumS is een verbetering van het concept van echte mobiliteit en biedt een 40% groter vloerbereik. Met de geavanceerde wifiverbinding is het maken van scans en contactmetingen net zo betrouwbaar als via een kabelverbinding.

TracerM
Een tweede innovatie die Faro zal tonen is de TracerM. De TracerM Laser Projector levert een virtuele template in de vorm van een nauwkeurige laserprojectie van contouren op een oppervlak of object voor het snel en nauwkeurig positioneren van componenten. De laser template is afkomstig van een 3D CADmodel. Hierbij zorgt de Advanced Trajectory Control voor een snelle projectie met een dynamische nauwkeurigheid en een hoge beeldfrequentie. Een configuratie met meerdere projectoren is mogelijk voor grotere ruimtes of assemblages.

Laser Tracker
Naast de FaroArm QuantumS, zal ook de nieuwe Vantage Laser Tracker te zien zijn. Deze nieuwe productlijn van lasertrackers werd begin dit jaar gelanceerd. De Vantage productlijn bestaat uit twee hoogwaardige modellen, de VantageE met een meetbereik van 25 meter en de VantageS met een meetbereik van 80 meter. Het nieuwe Vantage Laser Tracker platform gebruikt als eerste de Faro RemoteControls voor een geavanceerde besturing van het systeem met een mobiele telefoon of tablet. De mobiele telefoon of tablet stuurt niet alleen de bewegingen van de lasertracker, maar levert ook verbeterde functionaliteit, zoals live videobeelden van target camera’s, zodat één enkele operator de lasertracker nu eenvoudig kan aansturen vanaf elke plaats in het meetgebied. Ook beschikt het systeem over innovatieve functies om de workflow te beheren, zoals nauwkeurigheidscontroles op afstand en het geprogrammeerd opwarmen, waarbij het instrument vooraf wordt ingeschakeld en gebruiksklaar is op het moment dat de operator wil beginnen.

Edge ScanArm
Een belangrijkste oplossing in het gamma van Faro is de Edge ScanArm HD. Deze combinatie van de Edge meetarm met de Laser Line Probe HD creëert een krachtig, flexibel en compact meetsysteem voor zowel contact- als contactloze metingen en is ideaal voor productontwikkeling, inspectie en kwaliteitscontrole. De Edge ScanArm HD biedt een snelle verzameling van puntenwolken met hoge resolutie en nauwkeurigheid. Complexe componenten kunnen tot in het kleinste detail worden vastgelegd dankzij de wel 2.000 punten per scanlijn en de nieuwe blauw-lichttechnologie met ruisonderdrukking.

Faro Benelux, stand 166

Vraag hier uw gratis tickets voor TIV Hardenberg!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein