ABO werkt aan groene toekomst

Apparatenbouw Ootmarsum (ABO) bestaat in 2015 precies 50 jaar. Het jubileum zal worden gevierd in een sterk uitgebreide bedrijfsruimte. Want er is momenteel een flinke verbouwing aan de gang. Daarbij wordt goed gelet op ‘groene’ aspecten.

ABO, in 1965 opgericht door H.J. Luft en J.H. Huusken, produceert drukhoudende onderdelen voor de chemische- en petrochemische industrie. “We vervaardigen stalen en RVS drukvaten en drukleiding voor de olie- en gasindustrie met behulp van technologische laskennis”, verduidelijkt eigenaar/directeur Erik Luft. “Het gekwalificeerde lasproces is de rode draad binnen ABO.”

Op dit moment telt ABO 28 fte’s. Vanwege de toenemende vraag is het Twentse bedrijf genoodzaakt de bestaande bedrijfshal en kantoren te uitbreiden. De bedrijfshal wordt uitgebreid met 1000 vierkante meter, waarin twee bovenloopkranen van 20 ton met een overspanning van 20 meter komen. In deze bedrijfshal komt extra werkgelegenheid voor 8 à 10 personen. Daarnaast wordt ook het kantoor uitgebreid met een extra verdieping. Dit alles moet gerealiseerd zijn midden 2014.

Op het platte dak komen 420 stuks zonnepanelen te liggen. Deze produceren op jaarbasis 100.000 kilowatt uur aan zonne-energie. De centrale lasdampafzuiginstallatie werkt door middel van een push-pull systeem. Aan de ene zijde wordt de lasrook afgezogen, om daarna te worden gefilterd en vervolgens als schone lucht weer in de bedrijfshal te worden geblazen, zonder temperatuurverlies. De gereinigde lucht wordt met dezelfde temperatuur opnieuw de ruimte ingebracht.
ABO heeft in 2007 Steggink Metaal overgenomen. Dit bedrijf bewerkt buizen en profielen en vervaardigt zowel componenten als complete producten in blankstaal, RVS en aluminium. Steggink heeft opdrachtgevers in de revalidatie- en medische sector en de voedings- en fietsindustrie. Ook interieurbouwers en een bakfietsfabrikant behoren tot de klantenkring. De producten worden vervaardigd met moderne buig- en lastechnieken die 50% gemechaniseerd of geautomatiseerd zijn. In toenemende mate is Steggink Metaal voorraadhouder voor klanten als Siemens, Life en Mobility, Bakfiets.nl, MMS en Parker Hannifin. De vervaardigde producten worden door deze opdrachtgevers als eindproducten in de markt gezet.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

AS9100 certificaat opent nieuwe deuren voor Braakhuis

09-02 Braakhuis Metaaltechniek in Borne heeft de AS9100 certificering behaald. Deze norm kwalificeert organisaties die…

Geen categorie

Tevel vertegenwoordigt Eisele reductiekasten

16-12 Tevel Components in Westervoort vertegenwoordigt sinds 1 december het complete productgamma planetaire reductiekasten van…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV