Alle kotterinformatie op de smartphone

0

Big Kaiser, in Nederland vertegenwoordigd door Heku Tools, presenteert deze week als hoogtepunt op de AMB in Stuttgart een prototype van de nieuwe digitale kotterkop EWD EVO.

Het is de Zwitserse producent gelukt een kotterkop met geïntegreerde zender voor draadloze communicatie met smartphone of tablet te lanceren. Zo kan belangrijke informatie worden aangegeven over de diameter van de snijkant alsmede relevante snijdata inclusief de geschatte bewerkingstijd en de aanbevolen wisselplaat. Big Kaiser verwacht dat de nieuwe kotterkop vanaf media 2017 beschikbaar is.

Maak het leven van een operator die gaten kottert binnen de nauwste toleranties zo eenvoudig mogelijk. Met dat doel heeft Big Kaiser zijn nieuwste generatie digitale kotterkoppen genaamd EWD EVO ontwikkeld. Een prototype hiervan wordt deze week op de AMB in Stuttgart geïntroduceerd. Deze kotterkoppen communiceren draadloos met smartphone of tablet en geven zo informatie over de diameter van de snijkant alsmede relevante snijdata inclusief de geschatte bewerkingstijd en de aanbevolen wisselplaat. Bovendien worden alle verstellingen aan de kotterkop in de app opgeslagen, hetgeen de productiviteit verhoogt omdat de verwachte levensduur van een wisselplaat kan worden gemeten. Ook dankzij de gloednieuwe constructie en de nieuwste Piëzo knop-technologie brengt de nieuwe kotterkop nog betere prestaties. Hij is bovendien IP69 afgedicht, de hoogst mogelijke klasse. Alle accessoires zoals stangen, wisselplaathouders en wisselplaten ontworpen voor eerdere kotterkoppen zijn volledig compatibel met de nieuwe EWD EVO. Heku Tools in Kaatsheuvel is de importeur van Big Kaiser voor Nederland.