Assink & Schipholt is hoog niveau gewend

Assink & Schipholt in Hengelo (O) is als gespecialiseerd producent van plaatwerk voor met name de machine- en apparatenbouw, gewend aan een hoog kwaliteitsniveau. “Dat komt omdat 90 à 95 procent van het materiaal dat wij verwerken RVS is, en veel RVS 316 geslepen”, zegt bedrijfsleider Ronald Fokkink.

Assink & Schipholt maakt veel behuizingen en is mede daardoor goed in dunwandig plaatwerk. “We werken vooral graag voor de machine- en apparatenbouw, waarvoor we ook assemblagewerkzaamheden kunnen uitvoeren”, zegt Ronald Fokkink. “Onze producten worden voorts gebruikt in uiteenlopende sectoren en vakgebieden, waaronder de verpakkings- en voedingsindustrie, elektrotechnische industrie, offshore, Rijkswaterstaat en meet – en regeltechniek.”

Flinke ontwikkeling
De afgelopen jaren heeft Assink & Schipholt, dat 25 medewerkers telt en volgend jaar het 100-jarig bestaan viert, een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ronald Fokkink is in 2010 in dienst gekomen, met de bedoeling dat hij vooral de verkoop zou gaan doen. Maar een van de eerste dingen waar hij tegenaan liep, was dat hij intern lang op offertes moest wachten. “We zijn aan de slag gegaan om de structuur en de cultuur van het bedrijf te veranderen om de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid op een hoger niveau te brengen.”
Sindsdien is er dan ook veel veranderd. Zo is het kwaliteitscertificaat ISO 9001-2008 gehaald. Medewerkers zijn verkooptrainingen en lascursussen gaan volgen om de professionaliteit op te voeren. Ook is er veel met klanten gesproken om bijvoorbeeld afspraken te maken over het optimaal aanleveren van tekeningen, zodat tijd kan worden gewonnen in het productieproces. Zelf heeft Assink & Schipholt het 3D tekenpakket SolidWorks aangeschaft. “We krijgen veel tekeningen kant-en-klaar aangeleverd, maar werken ook veel uit voor klanten. Ondersteuning bieden bij de engineering van producten doen we steeds meer.”

Bij die professionaliseringsslag past ook een goede uitstraling. Daarom is ook het bedrijfspand in Hengelo onderhanden genomen. Aan de voorzijde is een fraaie entreetoren geplaatst en er zijn representatieve parkeerplaatsen aangelegd. Ook binnen is er het een en ander verbouwd. Bij de herinrichting van de kantine en de kantoren is veel gebruik gemaakt van glas, zodat deze een transparant geheel vormen met de werkplaats.

Overname door Metaalbedrijf Baas
Het verbeteringsproces is versterkt doorgezet sinds Assink & Schipholt in september 2016 is overgenomen door Metaalbedrijf Baas uit Almelo. Want waar de vorige eigenaar niet zo happig was op investeringen in het machinepark, is Metaalbedrijf Baas dat nu juist wel. Zo zijn er al een nieuwe kantbank, diverse lasapparaten, lastafels, heftafels, een lasmanipulator en een heftruck bij gekomen om makkelijker en vooral efficiënter te kunnen werken. Ook is  Assink & Schipholt nu bezig is met het behalen van het ISO 3834 certificaat om de laskwaliteit te borgen.

Samen op de ESEF
Onder het motto ‘Samen sterk’ presenteren Assink & Schipholt en Metaalbedrijf Baas zich op de ESEF samen in één stand. De ene helft van de stand is blauw, de huisstijl van Assink & Schipholt, de andere helft is in het rood van Metaalbedrijf Baas. Ronald Fokkink vindt dat beide bedrijven goed bij elkaar passen. We blijven twee aparte bedrijven, die samen een heel mooi en compleet aanbod hebben op het gebied van plaatwerk, machine- en apparatenbouw.”

Assink & Schipholt, Metaalbedrijf Baas, hal 2, stand D032

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

RVS-specialist Krogman Metals gaat Nederlandse eindgebruiker bedienen

18-06 Het hoofdkantoor van Krogman Metals zit in Rotterdam. Hier is het bedrijf in 2017…

Plaatbewerking

Assink & Schipholt breidt machinepark uit met buislaser

26-02 Van oudsher is Assink & Schipholt vooral goed in dun RVS plaatwerk. Uitdagend precisie…

Plaatbewerking

Nieuw elan bij fijn-plaatwerkspecialist Audacious

20-11 De nieuwe eigenaren tonen niet alleen de bereidheid om te investeren, ze voegen ook…

MetaalNieuws Extra IM

Welke essentiële RVS uitrusting hoort op je boot

25-08 Hieronder bespreken we de essentiële uitrusting die hoort op je boot. Katrollen Katrollen zijn…

Plaatbewerking

Nieuwe fiberlaser geeft MKM Roestvaststaal power

27-02 MKM is het bedrijf van Martijn Knoops. Het is een pure RVS-specialist, die ook…

MetaalNieuws Extra IM

Verschillende soorten metaal op een rijtje

17-01 Daarnaast bestaan alle metaalsoorten vrijwel altijd uit een mengsel van verschillende metalen, ook wel…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Bedrijf en Economie

Basismetaal onder druk, perspectief metaalproducten en machinebouw minder slecht

14-11 Met name de basismetaalindustrie staat onder druk. Andere industriële branches, zoals de metaalproductenindustrie, de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV