Assink & Schipholt is hoog niveau gewend

Assink & Schipholt in Hengelo (O) is als gespecialiseerd producent van plaatwerk voor met name de machine- en apparatenbouw, gewend aan een hoog kwaliteitsniveau. “Dat komt omdat 90 à 95 procent van het materiaal dat wij verwerken RVS is, en veel RVS 316 geslepen”, zegt bedrijfsleider Ronald Fokkink.

Assink & Schipholt maakt veel behuizingen en is mede daardoor goed in dunwandig plaatwerk. “We werken vooral graag voor de machine- en apparatenbouw, waarvoor we ook assemblagewerkzaamheden kunnen uitvoeren”, zegt Ronald Fokkink. “Onze producten worden voorts gebruikt in uiteenlopende sectoren en vakgebieden, waaronder de verpakkings- en voedingsindustrie, elektrotechnische industrie, offshore, Rijkswaterstaat en meet – en regeltechniek.”

Flinke ontwikkeling
De afgelopen jaren heeft Assink & Schipholt, dat 25 medewerkers telt en volgend jaar het 100-jarig bestaan viert, een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ronald Fokkink is in 2010 in dienst gekomen, met de bedoeling dat hij vooral de verkoop zou gaan doen. Maar een van de eerste dingen waar hij tegenaan liep, was dat hij intern lang op offertes moest wachten. “We zijn aan de slag gegaan om de structuur en de cultuur van het bedrijf te veranderen om de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid op een hoger niveau te brengen.”
Sindsdien is er dan ook veel veranderd. Zo is het kwaliteitscertificaat ISO 9001-2008 gehaald. Medewerkers zijn verkooptrainingen en lascursussen gaan volgen om de professionaliteit op te voeren. Ook is er veel met klanten gesproken om bijvoorbeeld afspraken te maken over het optimaal aanleveren van tekeningen, zodat tijd kan worden gewonnen in het productieproces. Zelf heeft Assink & Schipholt het 3D tekenpakket SolidWorks aangeschaft. “We krijgen veel tekeningen kant-en-klaar aangeleverd, maar werken ook veel uit voor klanten. Ondersteuning bieden bij de engineering van producten doen we steeds meer.”

Bij die professionaliseringsslag past ook een goede uitstraling. Daarom is ook het bedrijfspand in Hengelo onderhanden genomen. Aan de voorzijde is een fraaie entreetoren geplaatst en er zijn representatieve parkeerplaatsen aangelegd. Ook binnen is er het een en ander verbouwd. Bij de herinrichting van de kantine en de kantoren is veel gebruik gemaakt van glas, zodat deze een transparant geheel vormen met de werkplaats.

Overname door Metaalbedrijf Baas
Het verbeteringsproces is versterkt doorgezet sinds Assink & Schipholt in september 2016 is overgenomen door Metaalbedrijf Baas uit Almelo. Want waar de vorige eigenaar niet zo happig was op investeringen in het machinepark, is Metaalbedrijf Baas dat nu juist wel. Zo zijn er al een nieuwe kantbank, diverse lasapparaten, lastafels, heftafels, een lasmanipulator en een heftruck bij gekomen om makkelijker en vooral efficiënter te kunnen werken. Ook is  Assink & Schipholt nu bezig is met het behalen van het ISO 3834 certificaat om de laskwaliteit te borgen.

Samen op de ESEF
Onder het motto ‘Samen sterk’ presenteren Assink & Schipholt en Metaalbedrijf Baas zich op de ESEF samen in één stand. De ene helft van de stand is blauw, de huisstijl van Assink & Schipholt, de andere helft is in het rood van Metaalbedrijf Baas. Ronald Fokkink vindt dat beide bedrijven goed bij elkaar passen. We blijven twee aparte bedrijven, die samen een heel mooi en compleet aanbod hebben op het gebied van plaatwerk, machine- en apparatenbouw.”

Assink & Schipholt, Metaalbedrijf Baas, hal 2, stand D032

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Verspanen

Studer blikt terug op succesvol gevecht met uitdagende tegenstander

10-07 Volgens Studer zijn er de afgelopen twaalf maanden genoeg uitdagingen geweest, maar is de…

Toeleveren

BSE Ymond gaat voor slim onderhoud

05-07 Techport heeft voor BSE Ymond de voucher vanuit het subsidieprogramma EFRO Kansen voor West…

Bedrijf en Economie

Duits neemt overbuurman ZLI over

30-06 Directeur-eigenaar Alfred Stokvis van Duits ziet hiermee een wens in vervulling gaan om zijn…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws – Thema Machinebouw

02-04 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X