Assmann Verspaningstechniek wint Zeiss #measuringhero Award

0

Nobby Assmann, mede-eigenaar van Assmann Verspaningstechniek in Zevenbergen, heeft de Zeiss #measuringhero Award 2020 gewonnen in de categorie Outstanding Application – Smallest measured Component. Hij won doordat hij het kleinste component 3D heeft gemeten: slechts 0.004800 mm³.

Sinds kort beschikt de fijnmechanische werkplaats Assmann Verspaningstechniek over een Zeiss 3D meetmachine. “Als Zeiss dan een wedstrijd uitschrijft voor het meten van het kleinste product, móet ik wel meedoen”, aldus Nobby Assmann. “Ik programmeer meetmachines sinds ik 11 ben. En nu, 30 jaar later, is het nog steeds één van mijn passies.”

Passie en kennis

Met het meten van een product van 0,4 x 0,4 x 0,03 mm legde hij beslag op de eerste prijs. Hènke Poulssen, Sales Accountmanager Nederland bij Zeiss, is trots dat een Benelux klant deze prestigieuze award heeft gewonnen: “Assmann Verspaningstechniek is een klein fijnmechanisch bedrijf met passie voor het vak en veel kennis. Met een internationaal deelnemersveld laat dit toch maar weer zien dat ook kleine bedrijven in de Benelux met een goede vakkennis én het juiste (meet)gereedschap deelnemers zijn om serieus rekening mee te houden. Assmann heeft nog geen jaar geleden haar bestaande meetmachine vervangen voor een Zeiss Contura met Vast XT scannende meetkop. Een combinatie die in de juiste handen tot bijzondere prestaties kan leiden.”


Met zijn zege heeft Nobby Assmann een reis naar Duitsland gewonnen met een eendaagse meettechniek training en een Porsche Travel Experience. Hij was onlangs ook onderdeel van de  Zeiss Innovation Rocks Launch Show, waarin de nieuwste ontwikkelingen op meettechnisch gebied via internet te volgen waren.

Deze shows kunnen hier teruggekeken worden.