Assmann Verspaningstechniek wint Zeiss #measuringhero Award

Nobby Assmann, mede-eigenaar van Assmann Verspaningstechniek in Zevenbergen, heeft de Zeiss #measuringhero Award 2020 gewonnen in de categorie Outstanding Application – Smallest measured Component. Hij won doordat hij het kleinste component 3D heeft gemeten: slechts 0.004800 mm³.

Sinds kort beschikt de fijnmechanische werkplaats Assmann Verspaningstechniek over een Zeiss 3D meetmachine. “Als Zeiss dan een wedstrijd uitschrijft voor het meten van het kleinste product, móet ik wel meedoen”, aldus Nobby Assmann. “Ik programmeer meetmachines sinds ik 11 ben. En nu, 30 jaar later, is het nog steeds één van mijn passies.”

Passie en kennis

Met het meten van een product van 0,4 x 0,4 x 0,03 mm legde hij beslag op de eerste prijs. Hènke Poulssen, Sales Accountmanager Nederland bij Zeiss, is trots dat een Benelux klant deze prestigieuze award heeft gewonnen: “Assmann Verspaningstechniek is een klein fijnmechanisch bedrijf met passie voor het vak en veel kennis. Met een internationaal deelnemersveld laat dit toch maar weer zien dat ook kleine bedrijven in de Benelux met een goede vakkennis én het juiste (meet)gereedschap deelnemers zijn om serieus rekening mee te houden. Assmann heeft nog geen jaar geleden haar bestaande meetmachine vervangen voor een Zeiss Contura met Vast XT scannende meetkop. Een combinatie die in de juiste handen tot bijzondere prestaties kan leiden.”


Met zijn zege heeft Nobby Assmann een reis naar Duitsland gewonnen met een eendaagse meettechniek training en een Porsche Travel Experience. Hij was onlangs ook onderdeel van de  Zeiss Innovation Rocks Launch Show, waarin de nieuwste ontwikkelingen op meettechnisch gebied via internet te volgen waren.

Deze shows kunnen hier teruggekeken worden.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Assmann Verspaningstechniek wint tweede Zeiss #measuringhero Award

14-01 Directeur Nobby Assmann is blij en trots met de tweede #measuringhero Award van Zeiss…

Personeel en Opleiding

Nobby Assmann wint fotowedstrijd P.K.M.

07-06 De inzendingen waren zeer divers: antieke lastrafo’s op een houten kar, een zelfgemaakte draaibank,…

Verspanen

Meetkamer Assmann Verspaningstechniek vernieuwd

12-03 De meetkamer van Assmann Verspaningstechniek is vernieuwd. Het bedrijf heeft de 3D meetmachine vervangen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV