Atlas Copco introduceert droge schroefvacuümpomp

0
163

De industriële vacuümafdeling van Atlas Copco introduceert een droge schroefvacuümpomp met lagere life cycle costs, hogere productiviteit, minder energiegebruik en gelimiteerd onderhoud. De nieuwe DHS 065-200 VSD + is gebouwd voor vacuümprocessen met snel cyclisch en continu gebruik. Het is een werkelijk schone vacuüminstallatie zonder vervuiling waarvoor geen water- of oliekoeling nodig is.

Gecertificeerd als olievrij in de categorie ‘Class Zero’ volgens ISO-norm 8573-1 is de vacuümpomp vrij van olie-emissies, inclusief aërosololie-inhoud in de uitlaatluchtstroom. Het beperkte aantal pomponderdelen en het ontwerp van de “variable pitch screw“ zorgen voor minder onderhoud en meer efficiëntie. Vanwege de volledig droge werking van de nieuwe vacuümpomp, migreert geen olie in de pompomgeving. Het helpt om een schonere en veiligere werkomgeving te creëren. De pomp kenmerkt zich door een merkbaar stille, trillingsvrije werking en een laag geluidsniveau dankzij de geluidsdempende omkasting.

Omdat de pomp uitgerust is met het MK5 Elektonikon besturingssysteem kan de pomp geïntegreerd worden in het beheersysteem van een fabriek. Gebruikers krijgen de nieuwste statusupdates over draai- en stilstanduren, waarschuwingen, foutmeldingen en uitschakelingen. In combinatie met SMARTLINK van Atlas Copco biedt de pomp grote bewakingsmogelijkheden op afstand.