Automatisering hét thema op Tuwi Next

Automatisering voor MKB-metaalbedrijven is hét centrale thema van Tuwi Next. Tuwi organiseert dit evenement op woensdag 14 juni in haar hoofdvestiging in Winterswijk.

Tuwi deelt haar kennis op het gebied van het automatiseren van (delen van) het productieproces met klanten en bezoekers tijdens de tweede editie van Tuwi Next.

Met het oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen is het thema automatisering relevanter dan ooit. Het automatiseren van hardware en software lijkt voor metaalbewerkende bedrijven de enige manier om nu en in de toekomst te kunnen blijven bestaan.

Kennis delen

Tuwi heeft veel mogelijkheden als het aankomt op het automatiseren van (delen van) het productieproces en beschikt over veel kennis op dit gebied. Die kennis zal worden gedeeld met klanten en bezoekers tijdens de tweede editie van Tuwi Next. Diverse oplossingen worden live gedemonstreerd in de showroom.

Inspirerende sprekers

Daarnaast is er onder leiding van dagvoorzitter Marelle van Beerschoten, veelzijdig ondernemer in de digitale wereld, een programma met inspirerende sprekers die de bezoekers zullen meenemen in de mogelijkheden voor automatisering. De eerste spreker is Iwan Göbel, oprichter van Burton Car Company. In zijn presentatie staan duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap centraal. Göbel is geen specialist in automatisering, maar wel een gebruiker. Hij heeft veel processen meegemaakt en slagen gemaakt op het gebied van goede automatisering.

De tweede spreker is onafhankelijk IT-adviseur en eigenaar van Sheet Metal Connect Luke van Enkhuizen. Hij helpt bedrijven in de metaalindustrie met het digitaliseren van hun bedrijf. Tijdens zijn lezing geeft hij daarvoor concrete en praktische handvatten.

De derde spreker is Devy van Dinteren, CEO en mede-eigenaar van AESC Software, een trouw partner van Tuwi. Hij vertelt tijdens Tuwi Next over de mogelijkheden van op het gebied van software en automatisering voor metaalbewerkingsmachines.

Verder is er een groepssessie waarin ervaren metaalondernemers aan de hand van een aantal uitdagingen en vraagstukken hun kennis en ervaringen delen over automatisering.

Middag- en avondsessie

Er is op Tuwi Next ruimte voor in totaal 250 bezoekers verdeeld over een middag- en een avondsessie. Het middagprogramma begint om 14.00 uur en wordt besloten met een diner en demo’s in de showroom. Het diner en de demo’s vormen vanaf 17.15 uur tevens het begin van het avondprogramma.

Zie voor aanmelden en uitgebreide informatie over de sprekers en de inhoud van hun presentaties de speciale pagina op de website van Tuwi.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Consolidatieslag bij toeleveranciers versnelt’

21-05 Metaalbewerkers moesten ook in de nasleep van de Covid-pandemie verschillende hindernissen overwinnen zoals torenhoge…

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

Efficiënte oplossingen voor tappen, boren, frezen en zagen

13-02 CMA is een Spaanse machinefabrikant die flink aan de weg timmert. Deze producent voert…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verbinden

Complete, veilige oplossing voor handlaserlassen

03-10 De volledig ingerichte handlaserlascel is een nieuw product in het assortiment van Tuwi. “We…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV