AWL partner voor intercontinentale platformen

Met een aantal intercontinentale projecten op rij, verwezenlijkt AWL-Techniek haar ambitie om een global partner te zijn in het leveren van hoogwaardige lasmachines voor de automobiel toeleveringsindustrie. Deze ambitie past bij de platformstrategie, een huidige trend onder hedendaagse autofabrikanten.

Steeds vaker worden meerdere modellen van een OEM (Original Equipment Manufacter) op hetzelfde platform gebouwd. Deze modellen worden veelal lokaal geproduceerd. De toeleveranciers (Tier 1) volgen de OEM en gaan ook lokaal produceren. Hierdoor ontstaat vraag naar machinelijnen die voor het gehele platform, dus voor de verschillende automerken en modellen, inzetbaar zijn. Op die manier worden de autodelen van meerdere merken/modellen op één en dezelfde machine geproduceerd. Klanten van AWL moeten wereldwijd uniforme onderdelen kunnen leveren en lokaal vervaardigen, zonder dat er concessies worden gedaan op de kwaliteit van hun producten.

AWL is in staat om lokaal meerdere (kwalitatief) identieke machines, service en support te leveren. Dit heeft geresulteerd in een aantal grote intercontinentale opdrachten. Een goed voorbeeld hiervan is het project waarvoor AWL recent vier machines voor het puntlassen en lijmen van aluminium carrosserieonderdelen heeft gebouwd. De machines zijn geleverd aan Duitsland (twee stuks), Zuid-Afrika en Amerika en zijn allen bestemd voor het lassen van dezelfde onderdelen voor dezelfde auto’s. AWL maakt het voor haar klant mogelijk om wereldwijd met een uniforme kwaliteit te produceren.

De snelle en probleemloze aflevering van de machines is mede te danken aan de goede samenwerking met de klant. Medewerkers van de klant zijn bij AWL vroegtijdig getraind, zodat de ingebruikstelling werd versneld.

Ook in China zijn door AWL intussen machines geleverd. Het eerste project voor China is nog opgebouwd in Nederland, maar de eerste opdracht voor productie en levering in China is inmiddels een feit. Het betreft hier het bouwen van mallen voor het lassen van carrosseriedelen.

AWL-Techniek heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. De productiefaciliteit in Wuxi, China (125 km ten westen van Sjanghai) is inmiddels in bedrijf. Daarnaast wordt de faciliteit in Tsjechië komend jaar fors uitgebreid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Amada Weld Tech verbetert procesbeheersing van puntlassen

06-03 De closed-loop feedback functionaliteit van Amada Weld Tech stelt productiebedrijven in staat om een…

Verbinden

Afbrandstuiklassen levert Klinger pure winst op

26-02 De afbrandstuiklasmachine die onlangs is geleverd door Laskar Puntlastechniek, is een echte aanwinst voor…

Verbinden

Puntlastechniek bij Gicom

14-09 Bij puntlassen worden twee omgezette delen aan elkaar gelast. Het wordt voornamelijk toegepast op…

Verbinden

Gediplomeerde lasrobotprogrammeurs

18-04 Vier docenten van het ROC van Twente en SMEOT in Hengelo en Anton Tijdink…

Oppervlaktetechniek

Robwelding showt mooie projecten tijdens Open Dagen

23-08 Robwelding werkt momenteel aan meerdere mooie projecten. De lasautomatiseringsspecialist in Dodewaard laat dit zien…

Verbinden

Alu-Coating puntlast aluminium

03-06 Alu-Coating in Brecht (B) heeft geïnvesteerd in een Tecna hybride puntlasmachine van Laskar Puntlastechniek.…

Verspanen

Helpende hand bij puntlassen en plaatmetaal

10-11 Dormer Pramet heeft een nieuwe reeks gereedschappen ontwikkeld voor het (uit)boren van puntlassen en…

Automatisering

AWL wil groeien naar 100 miljoen omzet

27-01 Hans Velten is per 1 januari bij AWL in dienst getreden als commercieel directeur.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen