Axile toont 5-asser met automatisering aan achterzijde

0

De Axile G6 APC is een nieuw verticaal 5-assig bewerkingscentrum met een automatische tafel- of palletwisselaar aan de achterzijde van de machine.  Axile toont deze primeur op de AMB in Stuttgart.

Door deze configuratie blijft de voorzijde van de machine volledig toegankelijk voor manuele belading of inrichten. Iets dat tot op heden voor geautomatiseerde 5-assige machines in deze gantry bouwwijze onmogelijk was.

Standaard beschikt de G6 APC over twee pallets van 500×500 mm, één in de bewerkingsruimte en één in het wissel- of beladingsstation. Een eigen palletpool met zes tafels is in ontwikkeling en per direct is ook het flexibele FPC van Fastems met 12 of 24 pallets beschikbaar in diverse varianten. Uiteraard kunnen de standaard pallets ook direct beladen worden.

Op de AMB toont Axile haar complete range van high-end 5-assige bewerkingscentra, de G-serie. Enkele  highlights van deze serie: High speed machining met motorspillen van 15.000 of 20.000 O/min; Hoge dynamiek; lineaire assen voorzien van direct-drive met 0,1µm resolutie meetsysteem; Kessler draai/zwenk tafel voorzien van dynamische torque motoren zonder backlash; Kessler hoofdspil met het QCC voor minimale kosten en stilstand bij spilschade; Industrie 4.0 voorbereid voor betrouwbare procesbeheersing en energie management; Hoge nauwkeurigheden door toepassing van unieke monitoring van vibraties en spilgroei, doelgerichte thermische compensatie; Het 5-assig kinematisch design maakt een nauwkeurige positionering van de lineaire- en roterende assen mogelijk; Ergonomie, een extreem goede toegankelijkheid in de werkruimte en belading met kraan zijn standaard.

De Ridder Axile G6 APC
Blik in bewerkingsruimte met transferdeur open

Axile toont de Gantry type 5-assige bewerkingscentra G6 APC, G6 Compact en G8. Daarnaast het C-frame 3-assige high-speed bewerkingscentrum V7.

Axile wordt in Nederland vertegenwoordigd door De Ridder THO.
Axile, hal 10, stand E33