Verander je cover foto
247TailorSteel
Verander je cover foto

Op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. 247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet.

Deze gebruikersaccountstatus is Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen informatie togevoegd op zijn profiel.

247TailorSteel B.V.
Markenweg 11
7051 HS Varsseveld
Nederland

+31 315 270 375
Toeleverancier Plaatbewerking

Over 247TailorSteel

247TailorSteel BV is opgericht door de heer Carel van Sorgen, al ruim 40 jaar actief in de plaatstaalbewerkende industrie. 247TailorSteel levert lasergesneden plaat- en buismateriaal op maat. Vandaag de dag maken duizenden klanten gebruik van het 247TailorSteel portaal, Sophia®, om zo op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen. 

247TailorSteel is in 2007 gestart met twee 5 kW-lasermachines van Trumpf. Tegenwoordig zetten wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week, acht CO₂ lasersnijmachines, zestien fiber lasersnijmachines, vier Adige buis-lasersnijmachines en twaalf ToolCell kantbanken in. Inmiddels werken wij vanuit drie vestigingen in Varsseveld, Winterswijk en Oyten (D). Door middel van AGV's worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

Lasersnijden

Bij 247TailorSteel kunt u terecht voor het 2D-lasersnijden van metalen plaatmateriaal. Lasersnijden is een zeer nauwkeurige techniek om eenvoudig tailor-made platen te snijden. De hoogwaardige CNC-gestuurde lasersnijmachines van TRUMPF, die voorzien zijn van de nieuwste snijtechnieken, worden automatisch ingesteld.

Wat is lasersnijden?
Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarmee materialen door middel van een laser op maat en in de juiste vorm worden gesneden. Dat gebeurt door lichtversterking, tot stand gebracht door een gestimuleerde uitzending van straling. Lasers zijn elektromagnetische stralingsbronnen. Het licht van deze stralingsbronnen wordt in een bijna evenwijdige bundel, met zeer hoge intensiteit uitgezonden. De breedte van de bundel is slechts een fractie van een millimeter. Hierdoor is de intensiteit van de lichtstraal op een zeer klein vlak gefocust. Zo intens dat ermee gesneden kan worden. 

bedrijfsfoto
bedrijfsfoto #17

Buislasersnijden

Bij 247TailorSteel kunt u terecht voor het lasersnijden van metalen buismateriaal. Lasersnijden is een zeer nauwkeurige techniek om eenvoudig tailor-made buizen en kokers te snijden. De geavanceerde Adige buislasersnijmachines, voorzien van de nieuwste snijtechnieken, worden automatisch ingesteld.

Waarom buis- en profiellasersnijden bij 247TailorSteel?
Besteedt u deze bewerking uit aan 247TailorSteel dan zijn uw gewenste onderdelen direct gereed voor constructie en montage. U hoeft niet meer zelf te zagen en te boren en profielen zijn exact op maat. Kortom, een aanzienlijke besparing op uw constructie- en montagetijd. Ook bent u in uw eigen werkplaats niet meer met lange buizen in de weer, wat veel praktische voordelen met zich meebrengt.

Kanten

247TailorSteel beschikt over kantbanken waarmee u eenvoudig metalen plaatmateriaal laat kanten. Kanten, ook wel zetten, buigen of plooien, is een bewerkingstechniek waarbij een hoek wordt gezet in metalen plaatmateriaal (tot maximaal 6 mm voor staal en 5 mm voor RVS).

Complex buigwerk consistent geleverd
De kantbanken zijn vooral efficiënt bij complexer buigwerk en bij kleinere aantallen.  Alle gangbare hoeken kunnen worden gebogen en dankzij een speciaal ingericht Data Logging System, wordt bij herhaalopdrachten de historie van de vorige opdracht ingezet. Hierdoor is de hoek/buiging van het metaal nagenoeg identiek aan de vorige order. 

bedrijfsfoto #17 #18
bedrijfsfoto #17 #18 #19

Kantafronding

Na kantafronding, ook wel silken genoemd, is (plaat)materiaal vrij van scherpe hoeken. Ook alle braampjes worden bij deze techniek verwijderd. Voor het afronden van kanten en het ontbramen van materiaal gebruikt 247TailorSteel hoogwaardige Lissmac machines, voorzien van de nieuwste technieken. Twee machines worden specifiek ingezet voor het bewerken van RVS-producten en twee machines voor producten van staal.

Waarom metaal direct laten afronden?
Door de op maat gesneden producten te laten afronden, verwijdert u ook de kleinste bramen en oneffenheden. Belangrijk in veel branches zoals de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie. Bij producten die gelakt of gecoat moeten worden is kantafronding belangrijk. En natuurlijk zorgt kantafronding dat de mensen die met de producten werken, zich niet snijden aan het materiaal. Wanneer u uw producten wenst te laten afronden kunt u dit aangeven bij de plaatsing van uw order voor lasergesneden producten. Dit doet u online via Sophia®.

Meld u nu aan voor de MetaalNieuwsBrief

U hebt zich met succes ingeschreven voor de nieuwsbrief

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw verzoek. Probeer het opnieuw.

X