Behringer lanceert nieuwe zaagmachine-reeks HBE Dynamic

De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer heeft onlangs tijdens haar open huis in Kirchardt de nieuwe modellenreeks HBE Dynamic onthuld. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe machine stonden verhoging van de prestatie bij verlaging van het energieverbruik en een hoge mate aan veiligheid met een makkelijke handeling centraal.

“En dit moest allemaal gerealiseerd worden in een compacte, prijstechnisch en optisch aantrekkelijke machine”, vertelde directeur Christian Behringer bij de lancering van de HBE Dynamic, die het hoogtepunt vormde van de vijfde editie van de Behringer Informatiedagen.

Vier modellen
De HBE Dynamic wordt in vier verschillende modellen geleverd, namelijk de 261, 321, 411 en 511 met een zaagcapaciteit van respectievelijk ø 260 mm tot ø 510 mm. “Hiermee voorziet deze reeks in de brede vraag van staalhandel, machinefabrieken en apparatenbouwers”, aldus Behringer.
Met een standtijd van meer dan 400 zaagsneden op materiaal 42CrMo4, ø 200 mm, presteert bijvoorbeeld de nieuwe HBE 261 Dynamic duidelijk hoger dan andere topproducten en vervult de hoogste eisen. Een bijdrage hieraan leveren beproefde Behringer-features zoals het verder doorontwikkelde zaagdrukbewakingssysteem, dat voor een langere levensduur van de zaagbladen zorgt. Een massief gietijzeren zaagbrug en dubbel gelagerde loopwielen staan garant voor een optimale stabiliteit en trillingsdemping. Tijdens verschillende tests kon een 30 procent hogere standtijd gerealiseerd worden en ook de oppervlakte van de gezaagde stukken was boven verwachting. De schuin gestelde loopwielen zorgen eveneens voor een lagere buig-wissel belasting van de zaag, hetgeen ook aan een langere standtijd bijdraagt.

Kant-en-klare systeemoplossingen
Een ander hoogtepunt tijdens de Informatiedagen was de gemeenschappelijke presentatie van Behringer met Partners for Steel (P4S). Behringer levert kant-en-klare systeemoplossingen voor staalhandel en staalbouw. Het gehele traject van zagen, boren, stralen en conserveren met complexe aan- en afvoer alsmede handelingsystemen wordt door Behringer in samenwerking met Rösler Oberflächentechnik en Vernet Behringer gerealiseerd.

Speed cutting
Voor bedrijven, die ook toekomstig internationaal willen concurreren, demonstreerde Behringer haar speed cutting technologie, die uitblinkt qua prestatie, standtijd en reductie van de neventijden. Uitgerust met een hardmetaal zaagband met de afmeting 7.500 x 100 x 1,1 mm is het met de HBM 500 SC mogelijk om 16MNCr5 met een zaagsnelheid van 500 cm²/min te zagen. Dankzij continue doorontwikkeling van de SC-technologie kunnen op dit materiaal zelfs al standtijden van meer dan 25 m² worden bereikt.

Cirkelzaag
Maar ook de nieuwe high-volume cirkelzaagmachine van Behringer Eisele, de HCS 180 multifluid, is marktleider als het gaat om massaproductie. De machine overtuigt met hoogste prestatie, innovatief koelingssysteem en optimaal spanentransport. De HCS 180 multifluid is geschikt voor het zagen van hooggelegeerde hittebestendige staalsoorten met een treksterkte boven 1200 N/mm².

Mooie orders voor Promatt
Voor Promatt, de importeur voor Behringer, Eisele en Vernet in de Benelux, waren de Open Huis Dagen 2013 uitmate succesvol. “Wij hebben een aantal mooie orders kunnen schrijven tijdens”, aldus Promatt-directeur Marco Toebes. “Al met al zijn wij heel tevreden. Ook is ons gehele team enthousiast over de nieuwe HBE Dynamic. Behringer heeft in deze machine veel wensen en adviezen van klanten en handelaren verwerkt en wij zijn nu al zeker, dat deze machine een echte ‘Verkaufsschlager’ wordt. Door deze nieuwe serie worden de kwalitatief hoogwaardige machines ook voor het kleinere budget bereikbaar.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe Easy-Cut hardmetaal bandzaag Bahco

02-03 Hij is geschikt voor algemeen gebruik. Deze nieuwe bandzaag is veelzijdiger en vergevingsgezinder dan…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Verspanen

Drie Behringer zaagmachines zorgen voor goed humeur bij WIFO

09-07 Nu er bij WIFO-Anema onlangs een derde zaagmachine van het Duitse topmerk Behringer is…

Toeleveren

Matrho Metals breidt uit in gereedschapsstaal en titanium

07-07 Met de overname van de activiteiten van branchegenoot Metallum en de investering in een…

Verspanen

Promatt presenteert Spontan high-speed buizenzaagmachines

23-09 Nieuw in het assortiment van Promatt zijn de high-speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het…

Verspanen

Behringer biedt volledige controle over zaagproces

03-04 Voor het analyseren en automatiseren van het zaagproces van de klant heeft Behringer een…

Featured

Astava zaagt moeilijk materiaal perfect

21-10 Als je 34 jaar lang betrekkelijk probleemloos hebt gezaagd met een zaagautomaat van de…

Verspanen

Matrho Metals legt met verhuizing basis voor verdere groei

03-04 Bijna drie jaar nadat Matrho Metals van start is gegaan, heeft deze groothandel in…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen