Belgische vestiging Ridder Data Systems

0

“De opening van een Belgische vestiging is hét overtuigende bewijs van de goede samenwerking tussen Nederland en België.” Dit was de conclusie van de Nederlandse Ambassadeur in België, Maryem van den Heuvel, tijdens de officiële opening van Ridder Data Systems BVBA in Zele, België.

Ridder is leverancier van ERP-software voor de klantordergestuurde maakindustrie en heeft rond de 800 klanten, waarvan circa 100 in België. Het pakket bestaat sinds 1982, vandaag de dag onder de naam Ridder iQ. Dit is inmiddels de vijfde generatie software van Ridder Data Systems. De software is de afgelopen jaren compleet nieuw gebouwd en is gebaseerd op de nieuwste technologieën zoals .NET, C#  met MS-SQL als database.

Volgens de directeur van Ridder in België, Gregory van Gils, gooit een eigen vestiging in België hoge ogen omdat Belgen nu eenmaal graag zaken doen met andere Belgen. “De manier van opereren en onze cultuur is hier heel anders dan in Nederland.”
Ook voor trainingsdoeleinden is zo’n lokale vestiging handig;  tot nu toe moesten Belgische klanten veelal naar Nederland voor opleiding. De Belgische vestiging beschikt over een eigen trainingsruimte. Algemeen directeur van Ridder Data Systems, Gino Keijzer – zelf al 12 jaar woonachtig in België: “België is een belangrijke markt met veel groeipotentieel, daarom willen we daar heel graag zijn. Ook hebben we onze software vertaald in het Vlaams, om het nog toegankelijker te maken voor deze markt.”