BLM combineert bewerking buis en plaat

BLM Group presenteert op de Euroblech een selectie van haar geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen. Daarbij ligt de nadruk op de speciale, zelfontwikkelde software, waarbij de machines productiegegevens met elkaar uitwisselen, waardoor de processen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Met de LS5 presenteert BLM in Hannover een volledig geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzlewissel. Kenmerkend voor de LS5 is de modulariteit. Het systeem kan worden geconfigureerd met een longitudinale of horizontale palletwisselaar voor verschillende plaatformaten en een automatische buissnijmodule die werkt met dezelfde laserkop en dezelfde bewegingsassen.

Maximale flexibiliteit
Het 5-assige lasersnijsysteem LT-Free, dat maximale flexibiliteit biedt bij het 3D lasersnijden van gebogen buizen, vlakke en diepgetrokken plaatdelen en lassamenstellingen, is opnieuw een representatief voorbeeld van de gecombineerde bewerking van buis- en plaatmateriaal in één enkel systeem. Het idee om twee robots te gebruiken voor het lasersnijden van kleine onderdelen en gebogen buizen, maakt dit systeem flexibel en geschikt voor bewerkingen die niet mogelijk zijn met andere systemen in deze vorm. Dankzij de hoge bewegingsvrijheid van de 5-assige snijkop in combinatie met de robot kan de LT-Free gebogen buisdelen over het hele oppervlak in één keer zonder productie-onderbreking bewerken. De verschillende laad- en losmogelijkheden, inclusief de complete bin-picking detectie, maken dit systeem flexibel en geschikt voor vrijwel elke vorm van bewerking.

Nieuwe LT7
Bij de presentatie van BLM kan de Lasertube voor buislasersnijden niet ontbreken. Getoond wordt de nieuwe LT7, een innovatieve buislaser waarin dertig jaar praktische knowhow is verwerkt. De handling van buizen is snel en efficiënt, maar toch voorzichtig en delicaat om beschadiging van de oppervlakken te voorkomen. De Active-functies bieden eenvoudige oplossingen voor complexe taken. De beschikbare softwaretoepassingen, zoals Artube CAD/CAM, helpen de operator in alle stadia van de programmerings- en productieprocessen.

Buizen buigen
Van het uitgebreide programma buisbuigmachines toont BLM de E-Turn. Deze biedt een hoge flexibiliteit bij het buigen van metalen buizen. De B-Right- en B-Tool-technologieën maken het mogelijk dat iedere buis vanaf het begin van het productieproces compleet volgens specificatie wordt gemaakt. B-Right en B-Tool zijn concrete voorbeelden van de successen die BLM de afgelopen jaren heeft geboekt met de integratie van de verschillende technieken die worden gebruikt bij de vervaardiging van gebogen buisproducten, van lasersnijden tot buigen. Door de productie met Protube Enterprise te volgen, behalen klanten van BLM de best mogelijke resultaten op het gebied van efficiëntie en productiviteit.

BLM LS5

De LS5 is een geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzlewissel.

Software
Naast Protube Enterprise demonstreert BLM ook haar softwarepakket BLMelements. BLMelements is onder meer van toepassing op de CAD/CAM-software Artube, die het lasersnijproces vergaand vereenvoudigt, zelfs bij veeleisende opgaves. Dit geldt echter ook voor het VGP3D-systeem voor het plannen en simuleren van buigprogramma’s, voor oplossingen voor het berekenen van productietijden en -kosten en voor het simuleren van de bewerkingsprocessen tot aan de online services die beschikbaar zijn.

BLM Group, hal 12, stand A36/B36

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Constructiebedrijf De Vries moderniseert machinepark met buislaser

05-06 Met dit specifieke model is De Vries op dit moment een van de weinige…

Plaatbewerking

Korte omsteltijden van ByTube Star 130 zijn goud waard voor Metlas

05-06 En juist dat laatste was voor directeur/eigenaar Ron Wouters van Metlas een belangrijke reden…

Plaatbewerking

Euroblech al voor 90% vol; dit jaar Guided Visitor Tours

17-04 De Euroblech is ’s werelds grootste beurs voor plaatbewerking en bestrijkt de hele toeleveringsketen…

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Plaatbewerking

Assink & Schipholt breidt machinepark uit met buislaser

26-02 Van oudsher is Assink & Schipholt vooral goed in dun RVS plaatwerk. Uitdagend precisie…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Automatisering

BLM Group maakt buigen eenvoudiger met nieuwe VGPNext software

22-05 De Italiaanse machinebouwer noemt vooral de grafische interface baanbrekend; de vele met een klik…

Plaatbewerking

Adlas steeds completer door gerichte investeringen

24-04 Officieel is Adlas gecertificeerd volgens de norm EN1090-1 met productnorm EN1090-2 tot en met…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV