BLM combineert bewerking buis en plaat

0

BLM Group presenteert op de Euroblech een selectie van haar geavanceerde buis- en plaatbewerkingssystemen. Daarbij ligt de nadruk op de speciale, zelfontwikkelde software, waarbij de machines productiegegevens met elkaar uitwisselen, waardoor de processen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Met de LS5 presenteert BLM in Hannover een volledig geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzlewissel. Kenmerkend voor de LS5 is de modulariteit. Het systeem kan worden geconfigureerd met een longitudinale of horizontale palletwisselaar voor verschillende plaatformaten en een automatische buissnijmodule die werkt met dezelfde laserkop en dezelfde bewegingsassen.

Maximale flexibiliteit
Het 5-assige lasersnijsysteem LT-Free, dat maximale flexibiliteit biedt bij het 3D lasersnijden van gebogen buizen, vlakke en diepgetrokken plaatdelen en lassamenstellingen, is opnieuw een representatief voorbeeld van de gecombineerde bewerking van buis- en plaatmateriaal in één enkel systeem. Het idee om twee robots te gebruiken voor het lasersnijden van kleine onderdelen en gebogen buizen, maakt dit systeem flexibel en geschikt voor bewerkingen die niet mogelijk zijn met andere systemen in deze vorm. Dankzij de hoge bewegingsvrijheid van de 5-assige snijkop in combinatie met de robot kan de LT-Free gebogen buisdelen over het hele oppervlak in één keer zonder productie-onderbreking bewerken. De verschillende laad- en losmogelijkheden, inclusief de complete bin-picking detectie, maken dit systeem flexibel en geschikt voor vrijwel elke vorm van bewerking.

Nieuwe LT7
Bij de presentatie van BLM kan de Lasertube voor buislasersnijden niet ontbreken. Getoond wordt de nieuwe LT7, een innovatieve buislaser waarin dertig jaar praktische knowhow is verwerkt. De handling van buizen is snel en efficiënt, maar toch voorzichtig en delicaat om beschadiging van de oppervlakken te voorkomen. De Active-functies bieden eenvoudige oplossingen voor complexe taken. De beschikbare softwaretoepassingen, zoals Artube CAD/CAM, helpen de operator in alle stadia van de programmerings- en productieprocessen.

Buizen buigen
Van het uitgebreide programma buisbuigmachines toont BLM de E-Turn. Deze biedt een hoge flexibiliteit bij het buigen van metalen buizen. De B-Right- en B-Tool-technologieën maken het mogelijk dat iedere buis vanaf het begin van het productieproces compleet volgens specificatie wordt gemaakt. B-Right en B-Tool zijn concrete voorbeelden van de successen die BLM de afgelopen jaren heeft geboekt met de integratie van de verschillende technieken die worden gebruikt bij de vervaardiging van gebogen buisproducten, van lasersnijden tot buigen. Door de productie met Protube Enterprise te volgen, behalen klanten van BLM de best mogelijke resultaten op het gebied van efficiëntie en productiviteit.

BLM LS5
De LS5 is een geautomatiseerd buis-/plaatbewerkingssysteem met automatisch laden en lossen functionaliteit, autofocus lasersnijkop en automatische nozzlewissel.

Software
Naast Protube Enterprise demonstreert BLM ook haar softwarepakket BLMelements. BLMelements is onder meer van toepassing op de CAD/CAM-software Artube, die het lasersnijproces vergaand vereenvoudigt, zelfs bij veeleisende opgaves. Dit geldt echter ook voor het VGP3D-systeem voor het plannen en simuleren van buigprogramma’s, voor oplossingen voor het berekenen van productietijden en -kosten en voor het simuleren van de bewerkingsprocessen tot aan de online services die beschikbaar zijn.

BLM Group, hal 12, stand A36/B36