Branches kijken vol optimisme uit naar Tube en wire

De branches van de draad-, kabel- en buizenindustrie kijken vol verwachting naar de toekomst. Stijgende investeringen op de wereldmarkt zorgen binnen de mondiale staalindustrie voor een optimistische stemming.

Van 16 tot en met 20 april openen ’s werelds toonaangevende beurzen wire, internationale vakbeurs voor de draad en kabel, en Tube, internationale buizenvakbeurs opnieuw hun deuren op het beursterrein van Düsseldorf, om innovatieve technologieën, nieuwe machines en installaties maar ook producten en dienstverlening uit hun branches te presenteren.

Zestien beurshallen
Meer dan 2.600 key-players uit de beide branches presenteren gedurende vijf dagen in 16 beurshallen op een totale tentoonstellingsoppervlakte van circa 110.000 vierkante meter netto hun producten en diensten. Er worden 70.000 internationale bezoekers verwacht. Daarmee bevestigen de Düsseldorfse vakbeurzen hun nr. 1-positie als toonaangevende beurs voor hun branches.

wire 2018
wire 2018 vindt in de beurshallen 9 tot en met 16 en delen van de tijdelijke hal 18 plaats. Er worden machines en installaties voor de productie en verwerking van draad, gereedschap en hulpmaterialen voor de productietechnologie, maar ook grondstoffen, speciale draden en kabels getoond. Bovendien worden er innovaties uit de segmenten meet- en regeltechnologie, controletechnologie en speciale toepassingen getoond. De focus ligt nog meer dan voorheen op glasvezelkabels. Daarmee anticipeert Messe Düsseldorf op het toenemende gebruik van glasvezelkabels binnen het energiebedrijf, de bouw- en de communicatiebranches.

Tube & Wire

Traditiegetrouw zijn er op wire veel exposanten uit Italië, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Turkije, Groot-Brittanië, Zweden en Duitsland te vinden.

De segmenten draad, kabel- en glasvezelmachines hebben hun presentaties in de hallen 9 tot en met 14 en 16. De omvormtechniek (fastener technology) sluit er in hal 15 op aan. Roosterlasmachines (mesh welding) en veerproductietechnologie (spring making) zijn in hal 13 te vinden.

Traditiegetrouw zijn er op wire veel exposanten uit Italië, België, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Turkije, Groot-Brittanië, Zweden en Duitsland te vinden. Ook van Overzee worden veel exposanten verwacht, en dan vooral uit de USA, Zuid-Korea, Taiwan, India en China.

Tube 2018
Tube 2018 presenteert haar aanbod in de beurshallen 3 tot en met 7.0 en de hallen 16, 17 en delen van de tijdelijke hal 18. Tot het omvangrijke aanbod behoren machines en installaties voor de productie van buizen, buizenbewerking en buizenverwerking, maar ook grondstoffen, buizen en toebehoren, gebruikte machines, gereedschappen voor de productietechnologie, hulpmiddelen en meet-, stuur-, regel- en controletechnologie. Pipelines en het segment OCTG-technologie, profile en machines, maar ook plastic tubes completeren het aanbod. Door de aanhoudend sterke vraag uit China zal er ook dit keer een Chinees paviljoen te vinden zijn. Onder de noemer ‘Meet China’s Expertise’ presenteren Chinese ondernemingen uit de segmenten van de draad-, kabel- en buizenindustrie hun aanbod in hal 16.

Buizentoebehoren zijn in hal 17 te vinden, de handel met buizen en de buizenproductie zijn in de beurshallen 3 en 4 ondergebracht en de buizenomvormtechnologie sluit in hal 5 aan. Machines en installaties en tevens buizenbewerkingsmachines worden in de hallen 6 en 7a gepresenteerd. Profiel en plastic tubes bevinden zich in de hallen 3 tot en met 7.0, 16 en 17.

Ook op tube zijn exposanten uit de landen Italië, Nederland, Spanje, Turkije, Frankrijk, Groot-Brittanië, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Duitsland het sterkst vertegenwoordigd. Van de Overzeese gebieden komen de meeste exposanten uit India, de USA, China en Zuid-Korea.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Toeleveren

Tube krijgt nieuwe ruimte voor kunststof buizen en pijpen

10-01 De vooruitzichten voor de kunststofbuizenindustrie zijn gunstig omdat er meer vraag is naar deze…

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Tube en wire pakken de draad weer op

06-06 Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en…

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV