Bug-O showt oplossingen voor gemechaniseerd lassen

De Amerikaanse specialist in gemechaniseerd lassen en snijden Bug-O-Systems demonstreert op Schweissen & Schneiden een dwarsdoorsnede uit het brede leveringsprogramma alsmede nieuwe ontwikkelingen.

Steeds meer fabrikanten en projectuitvoerders zien de voordelen van een tussenweg tussen handmatige en volledig geautomatiseerde, gerobotiseerde processen; Bug-O-Systems speelt daarop in door het programma hulpmiddelen en apparatuur voor gemechaniseerd lassen en snijden verder uit te bouwen.
Gemechaniseerd lassen en snijden verhoogt de productiviteit van het proces en de kwaliteit van las en snede, vermindert de handling en door de gelijkmatige warmte- en materiaalinbreng is de vervorming minimaal. Ook verbeteren de werkomstandigheden en laat de apparatuur zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende werkzaamheden. Daarbij zijn de investeringen relatief gering in vergelijking tot bijvoorbeeld gerobotiseerde systemen.

Directe positionering
Bug-O-Systems toont een overzicht van las- en snijwagens, zoals het Modular Drive System (MDS) voor het lassen en snijden van uiteenlopende staalconstructies. De Bug-O automaten worden ingezet op vaste of flexibele rail en zijn voorzien van permanente of inschakelbare magneten voor directe positionering ten opzichte van de lasnaad. MDS stelt iedere gebruiker in staat om een combinatie te kiezen voor doelmatig en snel gemechaniseerd snijden en lassen. Nieuw zijn de K-BUG tractoren in acht varianten op rail of als magnetische tractor zonder rail. Een voorbeeld vormt de K-BUG 2000, een dubbele hoeklasmachine.

Reductie procestijd
Bezoekers aan de stand krijgen een overzicht geboden van de verschillende mogelijkheden van positioneergereedschap, zoals hoogteregelingsystemen voor controle van de lasboog. Voor het gemechaniseerd lassen van bijvoorbeeld olieopslagtanks introduceert Bug-O-Systems een ‘Mini Portable Girth Welder’, uitgerust met een OP-lassysteem dat de procestijd met 40% reduceert. Voorts worden op de stand demonstraties gegeven met de geavanceerde pijplasautomaat Piper-plus.
Onder de naam ‘Automatic Circle Burning and Welding ‘ wordt een productgroep voorgesteld bestaande uit een serie automaten  voor het snijden van gaten in allerlei vormen in pijpen en ketels en het lassen van pijpen met zowel het MIG- als het OP-proces. Er wordt bijvoorbeeld een ‘Automatic Nozzle Welder’ getoond waarmee excentrisch geplaatste nozzles in een pijpwand kunnen worden gelast. Daarnaast demonstreert Bug-O-Systems een programmeerbare snijmachine met branderhoek-verstelling voor het snijden van eindstukken en sneden in een pijpwand.
MT-International  is de officiële importeur van  Bug-O-Systems in Nederland.

Bug-O-Systems
Hal 8,stand B123G

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Overtuigende Schweissen & Schneiden

19-09 Vijf dagen stond in Messe Essen alles in het teken van innovaties, investeringen, netwerken…

Verbinden

Foutloos en efficiënt lassen kinderspel met Fronius WeldCube Navigator

06-09 WeldCube Navigator brengt twee belangrijke functionaliteiten in één softwarepakket samen: de sequencer begeleidt de…

Verbinden

Cloos presenteert las-, handling- en slijplijn in één

30-08 Door innovatieve lastechnologie te combineren met upstream en downstream productieprocessen, kunnen gebruikers gaten in…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Plaatbewerking

Meer dan 800 exposanten op Schweissen & Schneiden

25-08 Onder hen bevinden zich marktleiders als Lincoln, ESAB, MicroStep, Abicor Binzel, EWM, Fronius, Messer…

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Verbinden

Lasverkleuring in 1 stap weggewerkt

30-08 De nieuwe F-lijn van Cibo is een alternatief voor de chemische beitsbehandeling van RVS…

Verbinden

Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

30-08 Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV