Bug-O showt oplossingen voor gemechaniseerd lassen

De Amerikaanse specialist in gemechaniseerd lassen en snijden Bug-O-Systems demonstreert op Schweissen & Schneiden een dwarsdoorsnede uit het brede leveringsprogramma alsmede nieuwe ontwikkelingen.

Steeds meer fabrikanten en projectuitvoerders zien de voordelen van een tussenweg tussen handmatige en volledig geautomatiseerde, gerobotiseerde processen; Bug-O-Systems speelt daarop in door het programma hulpmiddelen en apparatuur voor gemechaniseerd lassen en snijden verder uit te bouwen.
Gemechaniseerd lassen en snijden verhoogt de productiviteit van het proces en de kwaliteit van las en snede, vermindert de handling en door de gelijkmatige warmte- en materiaalinbreng is de vervorming minimaal. Ook verbeteren de werkomstandigheden en laat de apparatuur zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende werkzaamheden. Daarbij zijn de investeringen relatief gering in vergelijking tot bijvoorbeeld gerobotiseerde systemen.

Directe positionering
Bug-O-Systems toont een overzicht van las- en snijwagens, zoals het Modular Drive System (MDS) voor het lassen en snijden van uiteenlopende staalconstructies. De Bug-O automaten worden ingezet op vaste of flexibele rail en zijn voorzien van permanente of inschakelbare magneten voor directe positionering ten opzichte van de lasnaad. MDS stelt iedere gebruiker in staat om een combinatie te kiezen voor doelmatig en snel gemechaniseerd snijden en lassen. Nieuw zijn de K-BUG tractoren in acht varianten op rail of als magnetische tractor zonder rail. Een voorbeeld vormt de K-BUG 2000, een dubbele hoeklasmachine.

Reductie procestijd
Bezoekers aan de stand krijgen een overzicht geboden van de verschillende mogelijkheden van positioneergereedschap, zoals hoogteregelingsystemen voor controle van de lasboog. Voor het gemechaniseerd lassen van bijvoorbeeld olieopslagtanks introduceert Bug-O-Systems een ‘Mini Portable Girth Welder’, uitgerust met een OP-lassysteem dat de procestijd met 40% reduceert. Voorts worden op de stand demonstraties gegeven met de geavanceerde pijplasautomaat Piper-plus.
Onder de naam ‘Automatic Circle Burning and Welding ‘ wordt een productgroep voorgesteld bestaande uit een serie automaten  voor het snijden van gaten in allerlei vormen in pijpen en ketels en het lassen van pijpen met zowel het MIG- als het OP-proces. Er wordt bijvoorbeeld een ‘Automatic Nozzle Welder’ getoond waarmee excentrisch geplaatste nozzles in een pijpwand kunnen worden gelast. Daarnaast demonstreert Bug-O-Systems een programmeerbare snijmachine met branderhoek-verstelling voor het snijden van eindstukken en sneden in een pijpwand.
MT-International  is de officiële importeur van  Bug-O-Systems in Nederland.

Bug-O-Systems
Hal 8,stand B123G

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Verbinden

Lasverkleuring in 1 stap weggewerkt

30-08 De nieuwe F-lijn van Cibo is een alternatief voor de chemische beitsbehandeling van RVS…

Verbinden

Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

30-08 Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en…

Plaatbewerking

Voortman introduceert nieuwe plaatbewerkingsmachine

30-08 Voortman uit Rijssen introduceert op Schweissen & Schneiden de nieuwe plaatsnij- en boormachine Voortman…

Plaatbewerking

Hypertherm showt nieuwe plasma klasse

28-08 Bezoekers van Hypertherm kunnen op Schweissen & Schneiden in Düsseldorf kennis maken met de…

Verbinden

Tweede generatie Arc-Eye lasnaadvolgsysteem

21-08 Lasrobotintegrator Valk Welding presenteert tijdens Schweissen & Schneiden in Düsseldorf zijn laatste innovaties op…

Bedrijf en Economie

September beursmaand bij MetaalNieuws

21-08 Op dinsdag 12 september 2017 verschijnt MetaalNieuws met een beursuitgave rondom de EMO Hannover…

Verbinden

Wie last sneller dan Vallteri Bottas?

18-08 Wie durft het op te nemen tegen de Finse F1-coureur Valtteri Bottas? In aanloop…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen