Buisbewerking kent geen geheimen voor Camga

Met 40 jaar ervaring in buisbewerking weet Leo Spekschoor precies waar ondernemers in die markt behoefte aan hebben. Samen met zijn schoonzoon Mark Mocking runt hij daarom nu het handelsbedrijf Camga, leverancier van machines en gereedschappen voor buisbewerking. De enorme ervaring betaalt zich telkens weer uit. “We kunnen praktisch alle vragen van onze klanten zo beantwoorden.”

Camga is gevestigd in Kerkdriel (bij Den Bosch). Leo Spekschoor en Mark Mocking hebben de taken goed verdeeld. Spekschoor doet de inkoop en Mocking de verkoop. Samen pakken ze de ontwikkeling van nieuwe producten op.

Geen geheimen
Spekschoor heeft 40 jaar een eigen bedrijf in buisbewerking in de Achterhoek gehad. Hij kent alle bewerkingen: buigen, vervormen, lassen, solderen, schroefdraadsnijden et cetera. Het bewerken van buis in verschillende materiaalsoorten kent voor hem dan ook geen geheimen. Na de verkoop van zijn bedrijf in 2015 heeft hij Camga opgezet. Camga is begonnen met het verkopen van buigtangen en buiggereedschappen. “We kunnen heel gericht adviseren omdat we een grote database hebben van buigmallen en wat daar allemaal bij nodig is”, zegt Leo Spekschoor. “Komt er een aanvraag, dan vragen we altijd door: voor welke machine is het, wat is de diameter van de buis en wat is precies de bewerking. Zo kunnen we heel snel precies het goede artikel daarvoor leveren.”

Leveringsprogramma
Het leveringsprogramma is zorgvuldig samengesteld en wordt geleidelijk aan uitgebouwd. Allereerst is Camga dealer van KSU, producent van kwalitatief hoogwaardige draadsnijmachines, bandzaagmachines en rolgroefmachines. Deze Zuid-Koreaanse fabrikant is een grote speler op de wereldmarkt, die alleen al zo’n 10.000 draadsnijmachines per jaar produceert. Camga is distributeur van KSU voor Europa. In Kerkdriel worden zowel machines als spareparts op voorraad gehouden om snel te kunnen leveren. Daarnaast zit het Turkse fabricaat Uzma in het assortiment. Dit is een groot programma van buizenuitslijpers, strippenbuigers, rollenwalsen, metaalcirkelzaagmachines, bandzaagmachines en buigmachines.
De derde vertegenwoordiging is Macri. Deze Italiaanse fabrikant produceert CNC gestuurde buizenbuigmachines tot 12 assen, met capaciteiten van 8 tot 90 mm. Met deze machines – standaard voorzien van Nederlandstalige software – kan met een vaste radius ook vrije vorm worden gebogen. “Prachtige machines”, zegt Spekschoor. “Ze zijn nu nog elektrisch/ hydraulisch, maar ze zijn in Italië bezig met een vol elektrische machine.”

Eigen merk
Tot slot leveren Spekschoor en Mocking het eigen ‘huismerk’ Camga. Dit programma omvat solide, stevige buigtangen, diverse buiggereedschappen (onder andere buigmallen voor CNC machines en doornloze buigmachines en gereedschappen voor conventionele buigmachines) en pijpsnijders. Deze pijpsnijders zijn door en voor de professional ontwikkeld en geproduceerd. Ze zijn volledig uitgevoerd met naaldlagers voor een efficiënte en lichte snijbeweging. Sinds kort zitten er in het Camga programma ook aanfaasmachines voor het aanfasen van kunststof buizen. “Daar kregen we vraag naar en die hebben we in 3 maanden ontwikkeld, getest en op de markt gebracht.”

De producten worden verkocht via de groothandel en directe verkoop. Camga heeft  servicepunten verspreid over het land, zodat binnen 24 uur op servicevragen kan worden gereageerd.

Productontwikkeling
Onder de naam Camga worden meer nieuwe producten ontwikkeld. Allereerst een doornloze buigmachine, die links- én rechtsom kan buigen. Deze komt in de loop van volgend jaar op de markt als de Camga Giant 45. “Er is al een prototype van”, vertelt Mark Mocking. “Nu hebben we buiggereedschappen besteld om de capaciteit van deze machine vast te stellen. Dit soort machines worden veel op bouwplaatsen gebruikt, dus moeten ze zo compact en licht mogelijk zijn. Daar gaan we zeker voor zorgen!”
De ontwikkeling van nieuwe machines laat precies zien hoe Camga werkt: geluiden oppikken uit de markt en daarmee aan de slag gaan. “De aanfaasmachine hebben we gemaakt omdat de markt er om vroeg. Voor de doornloze machine geldt precies hetzelfde. De klanten voor de eerste exemplaren hebben we al.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Eindeloze mogelijkheden in buisbewerking

24-08 “We zijn niet voor niets de absolute specialist en koploper in buisbewerking. De mogelijkheden…

Plaatbewerking

ERBA Groep ontwikkelt zich tot professionele, dynamische toeleverancier

11-06 Gecontroleerd groeien, professioneler worden en tegelijk ook heel toegankelijk blijven voor iedere klant. Met…

Plaatbewerking

ERBA buisbewerking gaat geen uitdaging uit de weg

31-03 Bij ERBA heeft veel vernieuwing en innovatie plaatsgevonden, waardoor het bedrijf met name de…

Featured

Carel van Sorgen opent bij afscheid 247TailorSteel Academy

09-09 247TailorSteel in Varsseveld heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van Carel van Sorgen, de man…

Plaatbewerking

Kleine buisdiameters vanaf coil

24-10 Buis bewerken vanaf coil: het richten, buigen en snijden is de specialiteit van de…

Plaatbewerking

ByStar Fiber nu met buisbewerking

03-07 Bystronic breidt de ByStar Fiber lasersnijmachine uit met een draaias voor buisbewerking. De nieuwe…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV