Bystronic lanceert 12 kW fiberlaser

De ByStar Fiber lasersnijmachine van Bystronic is nu ook leverbaar met een laserbron van 12 kW. Hij beschikt over de nieuwe functie ‘BeamShaper’ en een nieuw vormgegeven (slanke) snijkop voor een constante snijkwaliteit tot een plaatdikte van 30 mm.

De technologische sprong van de huidige 3 tot 10 kW naar het nieuwe level van 12 kW is volgens de Zwitserse machinebouwer gigantisch. De snijsnelheden op de ByStar Fiber nemen hierdoor met gemiddeld 20 procent toe (bij lasersnijden met stikstof) ten opzichte van de 10 kW laserbron. Dat verhoogt de productiviteit bij plaatdiktes van 3 tot 30 mm. Stefan Sanson, productmanager Laser Cutting bij Bystronic: “Dit laservermogen is interessant voor bedrijven die in materiaaldiktes vanaf 3 mm een hogere snijsnelheid willen realiseren om zo hun productie per tijdseenheid te verhogen. Het resultaat is Zwitserse kwaliteit tegen lagere kosten per stuk.”

Stabiele processen door nieuw snijkopontwerp
Voor een stabiel snijproces en een constante hoge kwaliteit van de snijdelen is de snijkop essentieel. Dit geldt nog sterker bij een stijgend laservermogen waarbij het snijmateriaal nauwkeurig en bedrijfszeker bewerkt moet worden. Hiertoe heeft Bystronic de snijkop van de ByStar Fiber gestaag doorontwikkeld. Door het slankere ontwerp van de snijkop neemt de bedrijfszekerheid tijdens het snijproces toe. Bystronic brengt hierbij het aantal verschillende constructiedelen terug en integreert belangrijke functies in de snijkop. Dit vermindert het risico op botsingen met uitstekende snijdelen. Tegelijkertijd zorgt het nieuwe ontwerp er ook voor dat de onderhouds- en bedrijfskosten dalen, omdat de toegepaste techniek beter tegen verontreiniging met bijvoorbeeld snijstof beschermd is. Daarnaast garandeert de optimale koeling in de snijkop nauwkeurige snijprestaties, met name tijdens het langdurig snijden met een hoog laservermogen. Bystronic beschermt hiermee lenzen en snijmondstukken tegen een te hoge thermische belasting.

Bystronic lanceert 12 kW fiberlaser

Constante hoge snijkwaliteit met Zwitserse technologie: Bystronic heeft de snijkop van de ByStar Fiber gestaag doorontwikkeld.

Hoge snijkwaliteit tot 30 mm
Voor plaatwerkers die hun orderportefeuille uit willen breiden met een zo groot mogelijke materiaaldikte presenteert Bystronic de nieuwe functie BeamShaper. Hiermee kunnen stalen platen met een dikte van maximaal 30 mm kwalitatief hoogwaardig gesneden worden. Deze functie kan al bij de aankoop van een nieuwe ByStar Fiber van 12 kW gekozen worden of op een later tijdstip aangebracht worden. BeamShaper zorgt voor een ideale aanpassing van de vorm van de laserstraal aan grotere plaatdiktes en een wisselende plaatkwaliteit. Bij een dikte van 20 tot 30 mm neemt hierdoor de kwaliteit van de snijranden toe en gaat de snijsnelheid met maximaal 20 procent omhoog.

Optimale materiaalstroom door automatisering
Om bij de hoge snelheden tijdens het lasersnijden verzekerd te zijn van een optimale materiaalstroom, heeft Bystronic voor de ByStar Fiber diverse automatiseringsoplossingen in huis, zoals be- en ontlaadsystemen, sorteeroplossingen en afzonderlijk configureerbare voorraadsystemen. Naar gelang de bestaande productiefaciliteiten en de beschikbare ruimte wordt zo een geautomatiseerd lasersnijproces gecreëerd dat naadloos geïntegreerd is. ByTrans Cross is de nieuwste be- en ontlaadoplossing. De automatisering kan helemaal naar wens afgestemd worden op de verschillende orders en productiecycli bij het lasersnijden. Er zijn uiteenlopende toepassingsscenario’s mogelijk. Als automatiseringsbrug kan ByTrans Cross ingebouwd worden tussen de lasersnij-installatie en de materiaalvoorraad om de materiaalstroom aan te sturen. ByTrans Cross kan daarentegen net zo makkelijk gebruikt worden als standaloneoplossing zonder koppeling met de voorraad om onbewerkte platen van verschillende diktes en materialen naar de lasersnij-installatie te voeren. Het basismodel van ByTrans Cross heeft twee laadwagens, die bij standalonegebruik als materiaalvoorraad dienen. ByTrans Cross wordt in combinatie met de sorteeroplossing BySort nog veelzijdiger bij het afruimen. Momenteel wordt dit systeem uitgevoerd getest bij Zantech. Op verzoek integreert Bystronic deze aanvullende oplossing in het systeem. Hiermee krijgt de gebruiker de mogelijkheid bewerkte onderdelen gesorteerd af te voeren naar een hieraan gekoppelde opslaglocatie of naar extra ontlaadplaatsen naast de lasersnij-installatie.

Bystronic lanceert 12 kW fiberlaser

Hoge snijkwaliteit tot 30 mm: met de nieuwe functie BeamShaper kunnen stalen platen kwalitatief hoogwaardig gesneden worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Plaatbewerking

KUBO snijdt grote diversiteit in een hoog tempo

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

Plaatbewerking

Xteg opent Benelux-vestiging in Enschede

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aan. Door…

Plaatbewerking

Bystronic verkoopt eerste 15 kW lasersnijmachine in de Benelux aan De Cromvoirtse

23-06 De machine beschikt dankzij het enorme laservermogen over een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Plaatbewerking

Wilvo robotiseert zwaar én complex zetwerk

09-06 Wilvo in Bergeijk is in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd in omzet. Begonnen als…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Plaatbewerking

Voordendag van der Stelt blinkt uit met flexibele snijplannen

21-04 Het fundament van Voordendag van der Stelt is 25 jaar geleden gelegd met de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X