CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal op abonnementsbasis

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, heeft abonnementsprijzen bekendgemaakt voor Design2Fab CADCAM lay-outsoftware voor plaatstaal, voor handmatige en automatische snijtoepassingen. In plaats van de software in z’n geheel te kopen, kunnen bedrijven en particulieren die in enkele minuten gecompliceerde lay-outs op maat willen maken, nu een maand-, jaar-, of driejarig abonnement nemen op Design2Fab.

Het maandtarief is 79,99 Amerikaanse dollars per gebruiker. De prijs voor gebruikers buiten de Verenigde Staten hangt af van de lokale wisselkoers. Abonnees hebben de mogelijkheid om zich voor de softwareservice in te schrijven en waar nodig gebruikers toe te voegen of te verwijderen. Het abonnement kan te allen tijde worden opgezegd. Hypertherm biedt momenteel een gratis proefabonnement van 7 dagen voor iedereen die interesse heeft om Design2Fab te proberen.

Hypertherm stelt dat bedrijven, waaronder algemene fabrikanten en speciaalzaken in HVAC-kanaalsystemen, in het verleden genoegen moesten nemen met software voor plaatstaal die niet geheel voldeed aan hun behoeften. “Technische ondersteuning was meestal beperkt tot online zelfhulpinstructies. Het was niet mogelijk om snel een gecompliceerde lay-out op maat te maken om er zeker van te zijn dat alles precies past wanneer onderdelen op locatie worden geïnstalleerd. Met Design2Fab krijgen abonnees toegang tot live één-op-één-ondersteuning van vakkundige professionals en beschikken daarbij over online hulpmiddelen zoals instructievideo’s. Dit alles draagt bij tot hogere productiviteit en lagere operationele kosten.”

Volgens Bob Tiedt, salesmanager voor Design2Fab, biedt Design2Fab een uitstekende, in de praktijk van de branche bewezen, oplossing voor bedrijven die lay-outs met vlak patroon moeten maken voor kanaalapplicaties. “Met behulp van de vereenvoudigde taakinstelling kan zelfs een beginneling in de plaatstaalindustrie direct beginnen om fittings te maken met een volledige set sjablonen. Het geeft bedrijven de flexibiliteit om patronen naar DXF te exporteren voor automatische snijprocessen, naar HPGL om naar een plotter te printen, of om de patronen handmatig uit te leggen met gebruik van XY of triangulatiepunten. Voor degenen die zich met nestprojecten bezighouden en rapporten en identificatielabels voor kanalen aanmaken is Design2Fab bovendien de enige software die integratie met Hypertherm ProNest nesting-software biedt.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Plaatbewerking

Automatisering hét thema op Tuwi Next

09-05 Met het oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel…

Automatisering

WiCAM stimuleert integratie volop

17-04 “Op de Nederlandse Metaal Dagen zullen we graag laten zien dat dit ook echt…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat- en Buisbewerking

13-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

Verspanen

Maximale kwaliteit en duurzaam succes met automatisering en digitalisering

23-11 Deze ontwikkeling heeft zijn weg gevonden naar de eigen productie van de Duitse fabrikant…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021