Carmitech levert RWT breedband ontbraammachine aan Giraf

0
402

Carmitech heeft op de TechniShow een RWT breedband ontbraammachine aan Giraf Metaalbewerking verkocht. Voor dit allround metaalbewerkingsbedrijf waren de degelijke kwaliteit en gunstige prijs doorslaggevende argumenten bij de keuze voor deze machine.

Steeds meer bedrijven die gesneden plaatuitslagen verwerken, schaffen een breedband ontbraammachine aan om te zorgen dat de plaatuitslagen zonder scherpe kanten en bramen het interne verwerkingsproces kunnen doorlopen. Voor Giraf Metaalbewerking uit Raamsdonksveer was dat in eerste instantie de belangrijkste reden het machinepark met zo’n machine uit te breiden. Eigenaar Guido Mols: “We verwerken vooral RVS en aluminium en willen met name bij het afkanten geen last hebben van scherpe randen. Vooral bij de fiberlaser zijn de snijkanten nog scherper dan bij de CO2 laser. We gingen daarom op zoek naar een breedband ontbraammachine om eventuele spatten, pitten en bramen af te schuren en een borstel om kanten af te ronden. We besteden ook regelmatig plaatdelen uit om die te laten polijsten of te finishen met een slijprichting. Op advies van Jeroen Carmiggelt van Carmitech hebben we daarom gekozen voor een machine met twee schuurbanden en twee borstelunits. De borstelunits gebruiken we voor afronding van de producten.”

Degelijk en functioneel
De RWT machine valt volgens Jeroen Carmiggelt op door zijn degelijkheid, functionaliteit en de eenvoudige bediening. “De krachtige gestuurde 15 kW motoren van de bandschuurunits zorgen voor een effectief en gecontroleerd schuurproces. De beide borstelunits zijn voorzien van een 7,5 kW motor. Met de ø 150mm oscillerende borstels wordt een gecontroleerde afronding op het materiaal aangebracht. De machine is met 1 en maximaal 4 stations in te richten. Met 4 stations kunnen er meerdere processen worden gevolgd en is het instellen van de machine eenvoudig te regelen. Bijvoorbeeld verschillende diktes, waarvoor de machine standaard is uitgerust met een diktemeetsysteem of het in- en uitschakelen van de separate stations. Met 2 stations lukt dat ook, maar dan kost het meer tijd. De bewerkingsstations zijn regelbaar in druk en snelheid, dit zorgt voor een optimaal en gecontroleerd proces. Door de mogelijkheid om te finetunen, heeft de gebruiker meer controle op het proces, dus minder slijtage van slijt-/slijpmaterialen zoals borstels en schuurbanden. Lage gebruikskosten, hoge productiviteit en betrouwbaarheid in het dagelijkse gebruik, dat is waar het om draait in dit bewerkingsproces.”

Tijds- en kostenbesparing
Bedrijfsleider Rinus van Krimpen die voor Giraf Metaalbewerking het aankooptraject verzorgde, ziet na de eerste week dat de machine in gebruik is, al direct de voordelen in het productieproces: “We kunnen de plaatuitslagen in één doorgang ontbramen en slijpen en kunnen finishbewerkingen nu in eigen huis uitvoeren. Dat levert zowel een tijds- als kostenbesparing op en producten zien er gelijk beter uit. Voorheen was dat handwerk.”