Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets

0
31

De machines en systemen die Carmitech presenteert tijdens de Brabantse Metaaldagen zijn goed te gebruiken voor procesoptimalisatie.

Gedemonstreerd wordt onder meer de EMC 650 borstelmachine uit Italië, waarmee eenvoudig een 360° afronding kan worden gezet aan allerlei materialen. Door de relatief gunstige prijs kan deze machine bijvoorbeeld de arbeidsintensieve handbediende tafelborstelmachines vervangen of een uitbreiding zijn van bestaande schuur-/borstelmachines. Verder is, naast de heavyduty RWT lijn, ook de Tripuris borstelmachine in het assortiment opgenomen. Deze is geschikt voor meerdere toepassingen.

Carmitech zet met de modulaire Tripuris borstelmachine in op het verwijderen van slakken en het zetten van een fikse radius op staal. Doordat de borstels op hoogte en op druk kunnen worden ingesteld en de slijtage van de borstels kan worden gemeten, is het mogelijk de slijtage van de borstel ten opzichte van het resultaat van het product, goed te controleren. Dat betekent geen onnodige slijtage. Het Thiel Smart storage systeem is ook te zien op de stand. Hierin kunnen compact en eenvoudig materialen en producten worden opgeborgen.

Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets
Carmitech zet met de modulaire Tripuris borstelmachine in op het verwijderen van slakken en het zetten van een fikse radius op staal.

Waterjets
Ook presenteert Carmitech de samenwerking met Perndorfer Maschinenbau, een Oostenrijkse producent van high-end waterstraalsnijmachines. De focus van deze fabrikant ligt met name op proceszekerheid: minder omsteltijden en een hogere productiviteit door een degelijke en vernuftige bouwwijze, die anders is dan die van de concurrenten. Perndorfer bouwt waterstraalsnijmachines (2D-2,5D en 3D) maar ook buissnijmachines en combi-machines, zowel standaard als op maat gemaakt. Jeroen Carmiggelt van Carmitech is benieuwd wat de Brabantse Metaaldagen hem zullen brengen. “De insteek van procesoptimalisatie en productieverbetering is goed, of ik ook mijn doelgroep bereik is nog de vraag. Voor mij is de deelname dan ook een experiment waarvan ik pas na de beurs kan zeggen of het succesvol was.”

Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets
Het Thiel Smart storage systeem is ook te zien op de stand. Hierin kunnen compact en eenvoudig materialen en producten worden opgeborgen.

Hij denkt wel dat procesoptimalisatie/productieverbetering voor ieder (klein) MKB-metaalbedrijf haalbaar is, ook al vraagt het om (soms flinke) investeringen. “Tegenwoordig is veel haalbaar, met financiering of een fabrikant die financiert lukt het vaak om (juist) de duurdere machines te kopen.” Ook Carmitech biedt daarvoor de mogelijkheden. Zijn tip voor procesoptimalisatie: “Zoek als metaalbedrijf software en hardware die qua dataverstrekking en -uitwisseling koppelbaar zijn, bepaal of je compleet afhankelijk of juist onafhankelijk wilt zijn van leveranciers en of je een USP wilt hebben ten opzichte van je buurman. Is dat duidelijk dan is het maken van een keuze niet meer zo lastig”

Carmitech, stand E052

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen