Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets

De machines en systemen die Carmitech presenteert tijdens de Brabantse Metaaldagen zijn goed te gebruiken voor procesoptimalisatie.

Gedemonstreerd wordt onder meer de EMC 650 borstelmachine uit Italië, waarmee eenvoudig een 360° afronding kan worden gezet aan allerlei materialen. Door de relatief gunstige prijs kan deze machine bijvoorbeeld de arbeidsintensieve handbediende tafelborstelmachines vervangen of een uitbreiding zijn van bestaande schuur-/borstelmachines. Verder is, naast de heavyduty RWT lijn, ook de Tripuris borstelmachine in het assortiment opgenomen. Deze is geschikt voor meerdere toepassingen.

Carmitech zet met de modulaire Tripuris borstelmachine in op het verwijderen van slakken en het zetten van een fikse radius op staal. Doordat de borstels op hoogte en op druk kunnen worden ingesteld en de slijtage van de borstels kan worden gemeten, is het mogelijk de slijtage van de borstel ten opzichte van het resultaat van het product, goed te controleren. Dat betekent geen onnodige slijtage. Het Thiel Smart storage systeem is ook te zien op de stand. Hierin kunnen compact en eenvoudig materialen en producten worden opgeborgen.

Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets

Carmitech zet met de modulaire Tripuris borstelmachine in op het verwijderen van slakken en het zetten van een fikse radius op staal.

Waterjets
Ook presenteert Carmitech de samenwerking met Perndorfer Maschinenbau, een Oostenrijkse producent van high-end waterstraalsnijmachines. De focus van deze fabrikant ligt met name op proceszekerheid: minder omsteltijden en een hogere productiviteit door een degelijke en vernuftige bouwwijze, die anders is dan die van de concurrenten. Perndorfer bouwt waterstraalsnijmachines (2D-2,5D en 3D) maar ook buissnijmachines en combi-machines, zowel standaard als op maat gemaakt. Jeroen Carmiggelt van Carmitech is benieuwd wat de Brabantse Metaaldagen hem zullen brengen. “De insteek van procesoptimalisatie en productieverbetering is goed, of ik ook mijn doelgroep bereik is nog de vraag. Voor mij is de deelname dan ook een experiment waarvan ik pas na de beurs kan zeggen of het succesvol was.”

Carmitech demonstreert borstelmachines en waterjets

Het Thiel Smart storage systeem is ook te zien op de stand. Hierin kunnen compact en eenvoudig materialen en producten worden opgeborgen.

Hij denkt wel dat procesoptimalisatie/productieverbetering voor ieder (klein) MKB-metaalbedrijf haalbaar is, ook al vraagt het om (soms flinke) investeringen. “Tegenwoordig is veel haalbaar, met financiering of een fabrikant die financiert lukt het vaak om (juist) de duurdere machines te kopen.” Ook Carmitech biedt daarvoor de mogelijkheden. Zijn tip voor procesoptimalisatie: “Zoek als metaalbedrijf software en hardware die qua dataverstrekking en -uitwisseling koppelbaar zijn, bepaal of je compleet afhankelijk of juist onafhankelijk wilt zijn van leveranciers en of je een USP wilt hebben ten opzichte van je buurman. Is dat duidelijk dan is het maken van een keuze niet meer zo lastig”

Carmitech, stand E052

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Carmitech focust met CoastOne en Penta Laser

29-09 Carmitech is al een aantal jaren actief en heeft als machineleverancier verschillende machines in…

Bedrijf en Economie

De Nederlandse Metaaldagen mogen doorgaan

17-08 Dit betekent in ieder geval dat alle bezoekers moeten worden geregistreerd. “Dat is voor…

Bedrijf en Economie

Brabantse Metaaldagen gaan verder als Nederlandse Metaaldagen

05-02 Van 21 tot 23 april 2021 vinden wederom de Metaaldagen plaats. Vanaf heden zal…

Plaatbewerking

Snelle 15 kW fiberlaser doet ook in Benelux zijn intrede

04-07 Een relatief nieuw gezicht in de plaatbewerkingsmarkt zijn de fiberlasers van Eagle. De machines…

Bedrijf en Economie

Bij de Brabantse Metaaldagen draait het om kwaliteit

15-04 Een heel nieuw evenement maakte van 10 tot en met 12 april zijn opwachting…

Verspanen

Softwaredemonstraties SafanDarley

10-04 SafanDarley staat op de Brabantse Metaaldagen met een E-Brake 35T Premium kantbank in combinatie…

Verspanen

Laagland focust op gereedschapvoorinstellen met Zoller

08-04 Laagland presenteert deze week op de Brabantse Metaaldagen het gereedschapvoorinstellen en gereedschapsbeheer met Zoller.…

Plaatbewerking

Eigen lijn kantbanken en scharen MSE Machines

08-04 MSE machines heeft zijn kennisniveau verhoogd door verdieping en specialisatie in PLC-techniek. Ook is…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?