CNC Instructie Buro biedt Duitse vakboeken aan

0

Het CNC Instructie Buro is door de Duitse uitgeverij Europa-Lehrmittel aangenomen als Authorized Reseller van de school- en vakboeken voor de metaaltechniek. Het bureau kan hierdoor zelfstandig een uitstekend assortiment boeken aanbieden voor opleidingen in de productietechniek.

Peter Schuurbiers van CNC Instructie Buro wil vakdocenten en studenten inspireren hiermee aan de slag te gaan. De boeken vormen volgens hem een bron van kennis die voor de Duitse ‘Ausbildung’ en het duale onderwijs ook zeer actueel wordt gehouden. “Het idee is om met dit lesmateriaal het onderwijs meer keuze te kunnen bieden en hierover te adviseren. Kennis van de Duitse taal is wel nodig, hoewel de vele afbeeldingen helpen om de behandelde techniek beter te begrijpen. Bij elk studieboek wordt bovendien deze content op CD meegeleverd. Hiermee kan men zelf een whiteboard presentatie of project samenstellen van hoge kwaliteit. Voor de toelichting op de Duitse ‘Lernfelder’ 1-13, vindt men in de rubriek ‘Het Onderwijs’ op onze website, een herleiding van deze kwalificaties naar de Nederlandse situatie. Deze is gebaseerd op de Crebo nummers voor de beroepsgroep Fijnmechanische Techniek.”

Het CNC Instructie Buro hoopt zo meer up-to-date leermiddelen aan te kunnen reiken, die ook meerwaarde bieden in het Nederlandse vakonderwijs, met de verspaningstechniek als specialisatie. Ook beschikt het bureau over de licenties om, afhankelijk van de belangstelling, vertalingen uit te mogen brengen, zodat de kennis in nog bredere kring kan worden gedeeld.

Op www.cncinstructieburo.nl vindt men in de rubriek Studieboeken een overzicht van 20 speciaal geselecteerde titels waaronder het standaardwerk ‘Tabellenboek Metaaltechniek’ in de 45e druk als Duitse/Engelse uitgave. Dit Duitse standaardwerk met 445 pagina’s en talrijke illustraties is geschikt voor op de werkvloer, werkvoorbereiding, machinebouw of als naslagwerk in het technisch onderwijs.