Compacte niveaumeters met intelligente signaalverwerking

0

Siemens presenteert met de Sitrans Probe LU240, haar nieuwste ultrasone niveaumeter met Hart-communicatie – een efficiënt en robuust instrument voor het betrouwbaar meten van flow, volume en niveau.

De niveaumeter is specifiek ontwikkeld voor uitdagende applicaties in de water- en afvalwaterindustrie, maar is ook geschikt voor toepassingen in de chemische en drank- en levensmiddelenindustrie. Dankzij de beproefde en vernieuwde Proces Intelligence echoverwerking, die onderscheid maakt tussen het werkelijke niveau en stoorecho’s, levert het instrument betrouwbare resultaten en reageert het snel op veranderingen van het niveau. De aangepaste dode band zorgt voor minder storingsmeldingen en uitval, terwijl de beschikbaarheid van het instrument toe neemt door het continue aanleveren van nauwkeurige meetresultaten – zelfs bij hoge niveaus.

De programmering van de niveaumeter vindt plaats via de bedieningstoetsen op het display van de Sitrans LU240 of via Simatic PDM, waardoor de inbedrijfstelling snel en eenvoudig verloopt. Middels digitalisering integreert de Sitrans Probe LU240 cruciale velddata in alle automatiseringslagen van de plant. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het analyseren van processen en het identificeren van mogelijke verbeteringen. Door de Sitrans Probe LU240 te koppelen aan een besturingssysteem, kunnen operators vanuit het comfort van de controlekamer of elders op afstand het niveau bewaken met behulp van een oplossing uit het aanbod van automatiserings- of remote-producten van Siemens.