Complete klauwplaatwissel in minder dan vijf minuten

0

Het klauwplatensnelwisselsysteem ROTA FSW van Schunk maakt een snelle klauwplaat wissel in minder dan vijf minuten mogelijk. In plaats van bevestigingsschroeven en een trekbuis adapter kan de ROTA FSW met behulp van een enkele spanschroef betrouwbaar lossen en vergrendelen.

Over een flex-adapter wordt de trekbuis van de draaibank automatisch met de klauwplaat verbonden en dankzij de gepatenteerde flex-kegel met hoge precisie gecentreerd. Een gepatenteerde ijlgang en krachtslag zorgt voor enorme pull-in krachten, een optimaal plansysteem en een maximale stijfheid van de verbinding. De vergrendeling gebeurt vorm omsloten en is zelfsluitend. Om bedieningsfouten te elimineren, informeert een indicatieknop of de body continu over de respectievelijke vergrendelde toestand.

Veelzijdig inzetbaar
Het Schunk snelwisselsysteem kan op bijna alle draaibanken ingebouwd worden. Het is geschikt voor zowel handbediende klauwplaten als voor krachtbediende klauwplaten. Hun operationele kracht en maximaal aantal omwentelingen blijven volledig behouden. Vanwege de geringe inbouwmaat zijn de beperkingen op de center lengte minimaal. Met zijn grote boringsdoorgang is de Schunk ROTA FSW ook geschikt voor gebruik in moderne draaicentra. Reeds bestaande spanmiddelen kunnen met weinig in-spanning aan het systeem aangepast worden en zo worden hergebruikt.
Het Schunk klauwplatensnelwisselsysteem is verkrijgbaar in drie maten voor de klauwplaat diameter van 215 tot 260 mm, 315 tot 400 mm of 400 tot 630 mm.