Consumptie duurzaam roestvast staal groeit

Met een grotere aandacht voor duurzaamheid en milieu wenden engineeringbedrijven over de hele wereld zich tot roestvast staal als een duurzaam aantrekkelijke optie voor hun componenten.

Het programma van draaigereedschappen voor roestvast staal omvat de onder andere NMR-geometrie.

De duurzame kwaliteiten zijn samen met de veelzijdigheid van RVS (dankzij de corrosiewerende eigenschappen) belangrijke redenen waarom het gebruik blijft toenemen.

Snijgereedschappen

Deze groei valt samen met vooruitgang en nieuwe ontwikkelingen binnen de snijgereedschapsindustrie. Vanwege het moeilijke proces van het bewerken van roestvast staal hebben fabrikanten veel tijd en middelen geïnvesteerd in het vinden van nieuwe manieren om de talrijke toepassingsuitdagingen te bestrijden. Zo heeft Dormer Pramet een uitgebreid assortiment van roterende- en wisselplaatsnijgereedschappen ontwikkeld voor de bewerking van roestvast staal. De fabrikant ontwikkelt voortdurend nieuwe oplossingen om klanten te helpen hun productiviteit te verbeteren en de cyclustijd te verkorten.

HSS boren

Het HSS boren programma van Dormer Pramet heeft bijvoorbeeld de A108 en de A147 voor het bewerken van roestvast staal. De A108 is geschikt voor handmatige bewerkingen, terwijl de A147 meer geschikt is voor CNC-machines. Daarnaast wordt ook het hoogwaardige Force-M assortiment aangeboden, volhardmetalen boren specifiek ontwikkeld voor roestvast staal. Deze boren bieden een hoge productiviteit bij uiteenlopende machines en omstandigheden, en zijn geschikt voor zowel algemene engineering- als toeleveringsomgevingen.

Schroefdraad

Binnen het schroefdraadprogramma is er het Shark-assortiment van materiaalspecifieke tappen. De Shark lijn is herkenbaar aan de gekleurde ring op de schacht die de geschiktheid voor specifieke materialen aangeeft en een snelle gereedschapsselectie mogelijk maakt. Voor roestvast staal hebben alle Shark tappen een blauwe kleurring, zoals de E240, E238 en de E414, de eerste keuze voor deze toepassingen. Verkrijgbaar met Stoomontlaten of Super-B coating (een harde smerende coating die voorkomt dat spanen zich hechten aan de spiraal) met specifieke snijkantafwerking, bieden deze Blauwring Shark tappen een verlengde standtijd, zelfs in de lastigste RVS-soorten.

Voor roestvast staal hebben alle Shark tappen een blauwe kleurring.

Voor roestvast staal hebben alle Shark tappen een blauwe kleurring.

Vlakfrees

De economische vlakfrees voor roestvast staal omvat achthoekige snijplaten voor snijdieptes van 4-10 mm en een dubbel positieve 45° frees. De combinatie van OEHT wisselplaten met een S45OE frees, die zelfs op machines met een beperkt vermogen kan worden gebruikt, biedt een hoge verspaningscapaciteit bij een lage snijkracht.

Draaigereedschappen

Het programma van draaigereedschappen voor roestvast staal omvat de onder andere NMR-geometrie, die een betrouwbare optie biedt voor langs- en vlakdraaien, met een groot verspaningsvolume in medium- en voorbewerkingen. De NMR is een aanvulling op het assortiment van dubbelzijdige spaanbrekers voor het draaien van roestvast staal, dat ook NM voor medium draaien en NF voor medium tot fijn nadraaien bevat.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Materialen

FDP houdt webinar over verwerken RVS

27-06 In navolging van de serie over het verwerken van staalproducten (Normen en Waarden, Scheiden…

Plaatbewerking

De lat ligt hoog bij Dumaco Varsseveld

21-06 In een modern bedrijfspand met opvallend veel licht beschikt Dumaco Varsseveld over een groot…

Plaatbewerking

Bij Dinnissen gaan alle RVS uitslagen door de Lissmac’s

08-06 Dinnissen ontwikkelt, produceert en installeert complete systemen voor procestechnologie. Deze worden over de hele…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen