Creusen volop in beweging; samenwerking met Electrotool

Creusen, fabrikant van hoogwaardige slijp- en polijstmachines, is volop in beweging om haar positie verder te versterken. Het Roermondse familiebedrijf is een samenwerking aangegaan met Electrotool, leverancier van machines en gereedschappen voor de industrie, bouw- en installatiebedrijven. Als premium dealer brengt Electrotool nu het complete professionele programma metaalbewerkingsmachines van Creusen op de markt.

Marianne Creusen beschouwt de samenwerking met Electrotool als een belangrijke stap. Succesvol opereren in de industriële markt vraagt volgens haar tegenwoordig meer dan het produceren van kwalitatief goede machines. Als fabrikant moet je een heldere uitstraling hebben en voortdurend goed in beeld zijn. Daarom is nu het Creusen Quality Concept opgezet, met als slogan ‘The power of perfection’. Hiermee benadrukt Creusen dat het een A-merk is, een producent van Nederlandse kwaliteitsproducten.

Vier productlijnen
Creusen, actief sinds 1945, ontwikkelt, produceert en levert hoogwaardige metaalbewerkingsmachines voor de professionele markt; een complete range bandslijpmachines, slijpmachines, polijstmachines en kolomboormachines. Het programma bestaat uit vier productlijnen met elk hun eigen specificaties en toepassingsgebieden. De Industrial serie 9000 is voor zwaar (continu) industrieel gebruik, de Professional serie 8000 voor intensief professioneel gebruik, de Powerline serie 7000 voor professioneel gebruik en de Basic serie 4000 voor de veeleisende doe-het-zelver. Alle series hebben hun eigen kleur: Lichtgrijs voor de Industrial serie, blauw voor Professional en rood voor Powerline en Basic. De zwarte kappen vormen het gemeenschappelijke kenmerk van alle machines.
Het programma is breed en diep. De Industrial bandslijpmachines zijn bijvoorbeeld leverbaar in meer dan tien uitvoeringen, geschikt voor intensief contactslijpen, vlakslijpen, afkanten en afbramen.

De focus bij de ontwikkeling en productie van de machines ligt op kwaliteit, innovatie en design. Creusen verbetert haar producten voortdurend en ontwikkelt toebehoren die het gebruiksgemak vergroten. Alle machines zijn duurzaam, trillingvrij en geluidsarm. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en optimaal gebruikersgemak. Omdat de ‘look and feel’ van de machines ook belangrijk is, zijn de Creusen machines herkenbaar aan een eigentijds, robuust design.

Blij met Electrotool
Creusen produceert kortom hoogwaardige machines. “Daar is altijd een markt voor”, weet Marianne Creusen. “Want een deel van de industrie gaat gewoon voor kwaliteit.” Om dat deel van de markt optimaal te bedienen is nu de samenwerking met Electrotool aangegaan. Creusen zegt hierover: “Electrotool en Creusen staan allebei voor kwaliteit en hebben passie voor het vak. Daarom zijn we blij met elkaar. Electrotool heeft een mooi programma, waar wij heel goed bij passen. Hun team komt bij de industriële afnemers en beschikt over alle kennis die nodig is om de producten op een goede manier aan de man te brengen. Ze hebben ook kennis van de Creusen producten. Hiervoor zijn ze door ons getraind.”

De machines van Creusen worden bij Electrotool gepresenteerd in een fraai ingericht Creusen Quality Center. Ook worden de machines opgenomen in de actiekrant van Electrotool. Er is niet alleen aandacht voor de machines, maar ook voor de toebehoren, zoals slijpbanden, slijpschijven en staaldraadborstels. Er zullen meer van zulke Creusen Quality Centers volgen.

Kennis verspreiden
Creusen werkt zelf ook aan het vergroten van de zichtbaarheid. De website wordt vernieuwd en zal gebruikt worden voor kennisverspreiding naar de eindgebruikers van de machines. Een ruimte in het bedrijfspand in Roermond wordt ingericht als studio voor video-opnames. “Daarin gaan we laten zien wat slijpen en polijsten is”, aldus Creusen. “Dat is nodig omdat we merken dat de kennis achteruit gaat. Vaak weten mensen niet meer wat slijpen is. Wij willen ons nadrukkelijk profileren als kenniscentrum en de kennis en kunde die we in huis hebben beschikbaar stellen aan de markt. Niet alleen aan onze partners en servicepunten, zodat ze de gebruiker op de juiste manier kunnen adviseren en verwijzen, maar ook rechtstreeks aan de eindgebruiker.”

Motoren
De producten van de Creusen Technology Group worden wereldwijd in veertig landen verkocht. Naast metaalbewerkingsmachines produceert het bedrijf ook laagspannings-, gelijkstroom- en borstelloze motoren. Hiermee is inmiddels ook de groeiende markt voor e-mobility (onder andere elektrische fietsen) aangeboord.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Jatecmachines legt zich toe op slijpen

27-04 Vanwege de ontwikkelingen in de markt en het grote aanbod van verspanende machines  legt…

Verspanen

Creint introduceert nieuwe modellen slijpmachines

17-12 In aanvulling op het bestaande assortiment presenteert Creint een nieuwe range professionele slijpmachines. Met…

Verspanen

Creint wil de ijzerhandel verrassen

11-06 “Ik hoor gewoon in deze markt”, zegt Marianne Creusen. Samen met haar man Ron…

Werkplaatstechniek

Elma voegt duizend motoren toe aan webshop

17-10 Elma Motors biedt nu ook haar complete assortiment IE3 en IE4 voorraadmotoren te koop…

Verspanen

Aluminium doorslijpen zonder stof te maken

19-09 Atlas Copco Tools brengt voor zijn PRO haakse slijper G2511 het alu-cut-systeem op de…

Geen categorie

Magistor zoekt samenwerking voor beter verspanen CGI

19-08 De mannen van verspaningspecialist Magistor in Rijssen zijn samen met hun Amerikaanse leverancier van…

Bedrijf en Economie

Nieuwe eigenaar voor Pool Trading

09-01 Het Sliedrechtse Pool Trading heeft een nieuwe eigenaar. Of beter gezegd drie eigenaren. Erik…

Geen categorie

Heller wint Duitse duurzaamheidsprijs voor coaten motoren

05-12 Machinefabrikant Heller heeft samen met Daimler de Duitse innovatieprijs voor duurzaamheid gewonnen. In de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV