Dag van de Industrie

0
19

Waar en hoe zien de banen van de toekomst in onze industrie eruit? Wat kan de Nederlandse industrie bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van energie, gezondheid? Wat kan onze industrie nu doen om morgen succesvol te zijn? Deze en meer vragen staan centraal op de derde Dag van de Industrie op maandag 10 september bij Tata Steel in IJmuiden.

Er zijn enkele grote megatrends gaande die onze omgeving, bedrijven en samenleving transformeren. De industrie bevindt zich in het hart van deze transities, zoals de klimaat- en energieomslag, technologische transitie en de weg naar de circulaire economie. Hierover gaat het De Dag van de Industrie op 10 september.
Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes geeft zijn visie op de rol van de Nederlandse industrie als motor van innovatie, productiviteit en export. In tafeldiscussies geven onder andere econoom Barbara Baarsma, Jacqueline Cramer, Ton Heerts, Anton van Beek en Willem van der Leegte hun blik op hoe onze industrie wereldleider kan worden op gebied van deze transities. De middag wordt afgesloten met een panelgesprek met onder andere leden van de Tweede Kamer en ondernemers over de uitdagingen en hoe deze aan te pakken.

Voorprogramma
Het programma duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Maar er is ook een voorprogramma, waarin de bezoekers de industrie live in actie kunnen zien. Van 10.00 uur tot 14.00 uur kan men bijvoorbeeld deelnemen aan een rondleiding over het complex van Tata Steel. Ook is er een expo van Nederlandse industriële ondernemingen en producten.

De Dag van de Industrie 2018 is een initiatief van onder andere FHI, FME, FNLI, Koninklijke Metaalunie, NRK, UNETO-VNI, VIG, VNCI, VNO-NCW en MKB-Nederland. Deelname is kosteloos, maar men wordt wel verzocht zich aan te melden. Dat kan via links op de websites van de organiserende instanties. Voor vragen kan men terecht bij [email protected].