Destaco presenteert handmatige gereedschapswisselaar voor cobots

Met de compacte en handmatige cobot-gereedschapswisselaar van de TC1-serie, presenteert Destaco een nieuwe innovatie in zijn brede scala aan robotgereedschapsoplossingen. Cobots worden steeds vaker gebruikt in nieuwe pick-and-place- en laad-/lostoepassingen. Hierdoor neemt ook de vraag naar veilige, gebruiksvriendelijke en snel inzetbare Cobot-oplossingen toe. Als gebruiksklare oplossing sluit de TC1-serie, waarop patent is aangevraagd, precies aan bij dit eisenprofiel.

De TC1 is een handmatige gereedschapswisselaar voor cobots van Destaco. De wisselaar heeft vier geïntegreerde persluchtdoorvoeren en optionele elektrische doorvoermodules voor directe aansluiting op de connector van de robotarm of het gereedschap (foto: Destaco)

Met een massa van slechts 330 gram en een hoogte van 25 mm heeft de TC1 gereedschapswisselaar weinig invloed op het draagvermogen van de cobot. Dankzij de ontgrendeling met een drukknop kan de TC1 het gereedschap in minder dan 3 seconden verwisselen zonder fysieke inspanning van de kant van de operator en zonder het gebruik van extra gereedschap. Het positioneren bij het wisselen van gereedschap wordt uitgevoerd met een herhaalnauwkeurigheid van 0,025 mm. Een van de geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen is een optisch display dat rood signaleert wanneer het gereedschap niet goed is vastgeklikt.

Voor elke cobot

“Onze klanten vragen om gebruiksklare oplossingen. Elke gereedschapswisselaar wordt geleverd met de bijbehorende hardware en gereedschappen voor montage, zodat deze zonder extra adapterplaten of montagehardware op een cobot kan worden gemonteerd”, aldus Gary Labadie, Global Product Director van Destaco. “We hebben voor bijna elke cobot een eenvoudige oplossing voor gereedschapswisselaars tegen een aantrekkelijke prijs.” De TC1 is bruikbaar als gereedschapswisselaar of als teststationkoppeling en profiteert van drie montage-opties. Deze oplossingen omvatten een ISO 9409-montagepatroon dat kan worden gemonteerd op elk cobotgereedschap van derden met hetzelfde ISO-patroon.

Optie twee is een DirectConnect-optie voor het monteren van de Robohand-productfamilie van Destaco en tenslotte is er een blanco gereedschapsplaat voor gebruikers die hun eigen aangepaste montagepatronen willen bewerken. De TC1 heeft vier geïntegreerde persluchtdoorvoeren en optionele elektrische doorvoermodules voor directe aansluiting op de connector van de robotarm of het gereedschap. Optioneel zijn gereedschapshouders verkrijgbaar als praktische opbergmogelijkheid voor gereedschapsplaten die niet worden gebruikt. Deze producten zijn eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en direct klaar voor gebruik.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Dymato toont slimme en geautomatiseerde verspaning

08-09 Zowel De Nederlandse Metaaldagen in september als METAVAK in oktober maken van Smart Industry…

Automatisering

WiredWorkers levert schroevendraaiertools Spin Robotics

05-07 Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële…

Automatisering

Lascobot Nooteboom voorzien van CE-markering door juiste RI&E

28-06 Cobots zijn bedoeld om samen te werken met mensen in één werkomgeving. Ze worden…

Verspanen

Cobot biedt Evink helpende hand in onbemande productie

05-05 “Er staan veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland en dat maakt het een moeilijke markt.…

Automatisering

Live webinar: lassen met Fanuc cobot CRX

22-04 Op basis van de specifieke CRX las programmeer tool en de daarbij horende intuïtieve…

Automatisering

ABB lanceert nieuwe generatie cobots voor onervaren gebruikers

24-02 GoFa en SWIFTI zijn intuïtief ontworpen, zodat bedrijven niet hoeven te vertrouwen op interne…

Automatisering

Cobot met de functionaliteiten van een lasrobot

09-02 De Yaskawa HC10 cobot waarvoor Nooteboom heeft gekozen, beschikt over alle functies die ook…

Werkplaatstechniek

Innovatieve opspanoplossing

12-10 De nieuwe handbediende zwenkspanners 6004-SWL (links zwenkend) en 6004-SWR (rechts zwenkend) van Destaco combineren…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X