Destaco presenteert handmatige gereedschapswisselaar voor cobots

Met de compacte en handmatige cobot-gereedschapswisselaar van de TC1-serie, presenteert Destaco een nieuwe innovatie in zijn brede scala aan robotgereedschapsoplossingen. Cobots worden steeds vaker gebruikt in nieuwe pick-and-place- en laad-/lostoepassingen. Hierdoor neemt ook de vraag naar veilige, gebruiksvriendelijke en snel inzetbare Cobot-oplossingen toe. Als gebruiksklare oplossing sluit de TC1-serie, waarop patent is aangevraagd, precies aan bij dit eisenprofiel.

De TC1 is een handmatige gereedschapswisselaar voor cobots van Destaco. De wisselaar heeft vier geïntegreerde persluchtdoorvoeren en optionele elektrische doorvoermodules voor directe aansluiting op de connector van de robotarm of het gereedschap (foto: Destaco)

Met een massa van slechts 330 gram en een hoogte van 25 mm heeft de TC1 gereedschapswisselaar weinig invloed op het draagvermogen van de cobot. Dankzij de ontgrendeling met een drukknop kan de TC1 het gereedschap in minder dan 3 seconden verwisselen zonder fysieke inspanning van de kant van de operator en zonder het gebruik van extra gereedschap. Het positioneren bij het wisselen van gereedschap wordt uitgevoerd met een herhaalnauwkeurigheid van 0,025 mm. Een van de geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen is een optisch display dat rood signaleert wanneer het gereedschap niet goed is vastgeklikt.

Voor elke cobot

“Onze klanten vragen om gebruiksklare oplossingen. Elke gereedschapswisselaar wordt geleverd met de bijbehorende hardware en gereedschappen voor montage, zodat deze zonder extra adapterplaten of montagehardware op een cobot kan worden gemonteerd”, aldus Gary Labadie, Global Product Director van Destaco. “We hebben voor bijna elke cobot een eenvoudige oplossing voor gereedschapswisselaars tegen een aantrekkelijke prijs.” De TC1 is bruikbaar als gereedschapswisselaar of als teststationkoppeling en profiteert van drie montage-opties. Deze oplossingen omvatten een ISO 9409-montagepatroon dat kan worden gemonteerd op elk cobotgereedschap van derden met hetzelfde ISO-patroon.

Optie twee is een DirectConnect-optie voor het monteren van de Robohand-productfamilie van Destaco en tenslotte is er een blanco gereedschapsplaat voor gebruikers die hun eigen aangepaste montagepatronen willen bewerken. De TC1 heeft vier geïntegreerde persluchtdoorvoeren en optionele elektrische doorvoermodules voor directe aansluiting op de connector van de robotarm of het gereedschap. Optioneel zijn gereedschapshouders verkrijgbaar als praktische opbergmogelijkheid voor gereedschapsplaten die niet worden gebruikt. Deze producten zijn eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en direct klaar voor gebruik.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

ABB lanceert nieuwe generatie cobots voor onervaren gebruikers

24-02 GoFa en SWIFTI zijn intuïtief ontworpen, zodat bedrijven niet hoeven te vertrouwen op interne…

Automatisering

Cobot met de functionaliteiten van een lasrobot

09-02 De Yaskawa HC10 cobot waarvoor Nooteboom heeft gekozen, beschikt over alle functies die ook…

Werkplaatstechniek

Innovatieve opspanoplossing

12-10 De nieuwe handbediende zwenkspanners 6004-SWL (links zwenkend) en 6004-SWR (rechts zwenkend) van Destaco combineren…

Automatisering

Cobot last klein-constructiewerk bij Claessen

24-09 Constructiebedrijf Claessen Staalwerken & Van Boesschoten in Breda heeft geïnvesteerd in Weld4You, een oplossing…

Automatisering

Automatisering in de 1,5 m samenleving (en ver daarna)

09-06 Het coronavirus heeft ons veel nieuwe termen opgeleverd, waaronder de anderhalvemetersamenleving. Dit heeft grote…

Toeleveren

Power clamps met tolerantiecompensatie

22-04 Destaco introduceert de nieuwe modellen 84A40-1/84A50-1 power clamp. Ondanks het compacte dubbelarmige ontwerp, produceren…

Verspanen

Vakopleiding Techniek Cuijk investeert in Doosan high-end machines

16-03 Met de investering in Doosan high-end machines en cobotautomatisering zoekt Vakopleiding Techniek Cuijk de…

Automatisering

Cobot verlost Reuzenaar van handmatig afbramen en markeren

12-03 De medewerkers van Reuzenaar hoeven de producten die ze maken voor een goede klant…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X