Digitale potentieel voor plaatbewerkers is enorm

4

Maar liefst 1500 exposanten uit 39 landen hebben zich verzekerd van een stand op de Euroblech. Deze grootste internationale vakbeurs voor plaatbewerking – de 25e editie alweer – wordt gehouden van 23 tot en met 26 oktober in Hannover. De belangrijkste thema’s zijn Industrie 4.0, big data en digitalisering. Deze ontwikkelingen bieden vooral het plaatbewerkende MKB een enorm potentieel.

Want ze maken nieuwe businessmodellen met een slankere productie en minder complexe processen mogelijk en bieden tal van mogelijkheden voor het verbeteren van de productiviteit en de efficiency. “Een paar jaar geleden was een app voor onderhoudscontrole van machines of de interactie tussen robots en machines tijdens het hele productieproces nog slechts toekomstmuziek. Vandaag de dag is dit echter de realiteit in plaatbewerking”, zegt Evelyn Warwick, directeur Euroblech namens organisator Mack Brooks Exhibitions. “Op dit moment zijn het niet alleen de grote bedrijven die op dit gebied grote stappen voorwaarts maken, ook MKB-bedrijven hebben het enorme potentieel hiervan herkend. Hun bedrijfsomvang maakt het in de regel mogelijk flexibeler en sneller op zulke veranderingen te reageren en daarom zijn ze in een goede positie de digitaliseringskansen te benutten. Op de Euroblech kunnen de bezoekers het meest omvattende technologische aanbod in het tijdperk van industriële digitalisering in de plaatbewerking verwachten. Dit wordt gepresenteerd door 1500 exposanten, van innovatieve start-ups tot de marktleiders, die het hele spectrum afdekken.”

Voorbeschouwing
Op de website van de Euroblech is een omvangrijke voorbeschouwing op de beurs beschikbaar met beschrijvingen van de exposanten en hun producten. Ter voorbereiding van hun beursbezoek kunnen gebruikers deze voorbeschouwing sorteren op productcategorieën en hallen sorteren en zo hun persoonlijke voorbeschouwing samenstellen om hun eigen hoogtepunten van de beurs reeds vooraf te ontdekken. Bezoekers kunnen op hun mobiele telefoon een app downloaden met een interactieve plattegrond en een functie om exposanten te makkelijk te kunnen vinden. Zo kan het beursbezoek optimaal worden voorbereid.

 

Euroblech
Industrie 4.0, big data en digitalisering belangrijkste thema’s op 25e Euroblech

Gratis whitepapers
Digitaliseren, lichtgewicht bouw en E-mobiliteit zijn thema’s die op dit moment de plaatbewerkingsbranche bezighouden. De digitaal verbonden productie is een hoofdontwikkeling op het gebied van Industrie 4.0 om productiviteit te verhogen en stilstandtijden te reduceren. Tegelijkertijd brengt de E-mobiliteit verschillende uitdagingen voor de plaatbewerking met zich mee, aangezien er verschillende productieprocessen en materialen voor de bouw van elektro-auto’s nodig zullen zijn. Dit gaat hand in hand met lichtgewicht bouwen, waarbij composieten en nieuwe technologieën steeds belangrijker worden, maar tegelijkertijd uitdagingen bij het verbinden en scheiden met zich mee brengen. Hiervoor zijn drie whitepapers kosteloos beschikbaar op de beurswebsite. Zij laten zien wat de nieuwe ontwikkelingen en trends op deze drie gebieden van de plaatbewerking zijn.

Beursprofiel
De Euroblech behelst de complete procesketen van plaatbewerking: plaatmateriaal, halffabricaten en complete producten, handling, scheiden, vormen, flexibele plaatbewerking, verbinden, lassen en oppervlaktebehandeling, bewerken van hybride structuren, gereedschappen, additive manufacturing, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM systemen en R&D. De beurs richt zich op plaatbewerkingsspecialisten op elke managementniveau in MKB-bedrijven en grote bedrijven. Bezoekers zijn onder meer ontwerpers, constructeurs, productiemanagers, kwaliteitsmanagers, kopers, producenten, technische directeuren en deskundigen van organisaties en R&D-instellingen.

Euroblech groeit opnieuw
De Euroblech is opnieuw gegroeid. De beurs omvat dit jaar in totaal 89.000 vierkante meter netto expositieruimte, dat is 2 procent meer dan de vorige keer in 2016.
De belangrijkste expositielanden zijn na thuisland Duitsland Italië, China, Turkije, Nederland, Spanje, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Staten.
De Euroblech wordt gehouden in de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 27 van de Hannover Messe. De openingstijden zijn op alle dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Omdat de toekomstige medewerkers in plaatbewerkingsindustrie steeds belangrijker worden, vooral gedreven door de digitale transformatie en de daarmee verbonden veranderingen van de benodigde beroepsvaardigheden, kunnen studenten de beurs dit jaar gratis bezoeken op vrijdag 26 oktober. Op andere beursdagen geldt een gereduceerd tarief op vertoon van studentenpas.

Euroblech

Facebook Comments