Dimatech is betrouwbare totaalleverancier

Zijn telefoon gaat tijdens het interview regelmatig over. Telkens staat Martijn Stolte de bellers soepel en vriendelijk te woord. “Zo gaat het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat”, zegt de jonge ondernemer. “Daar ben ik helemaal aan gewend. Het zijn allemaal klanten en daar geniet ik van.”

Samen met Dick Stolte runt Martijn (24) het bedrijf Dimatech in Varsseveld, een totaalleverancier van werkplaatsbenodigdheden, persoonlijke beschermingsmiddelen, lagertechniek, slijptechniek, meettechniek en verspanende gereedschappen. Het duo is een aantal jaren geleden uit liefhebberij begonnen met de handel in gebruikte machines. Inmiddels is daar naast de verkoop van machines, gereedschappen en andere producten ook de verhuur van grondverzetmachines aan toegevoegd.

Lange dagen
Martijn heeft de kans om voor zich zelf te beginnen met beide handen aangegrepen. Hij maakt lange dagen, maar is helemaal in zijn element. Na zijn opleiding aan de bedrijfstakschool Anton Tijdink vond hij zijn eerste baan in de bouw van eiersoorteermachines. Zijn volgende werkgevers waren een industriële groothandel en een leverancier van filtratiesystemen. Ondertussen was hij in zijn vrije tijd samen met Dick echter al bezig met de verkoop van gebruikte machines. Dick knapte de machines op, Martijn verkocht ze. Dat begon met een kolomboormachine, maar al snel volgden diverse soorten machines.
De twee oefenden hun hobby uit onder de naam Machinehandel Aalten. Op een zeker moment kwamen ze in de gelegenheid om de vestiging van Compact Rent in Varsseveld over te nemen. “We zijn er in gesprongen. Vanaf dat moment hadden we dus een machinehandel én de verhuur van grondverzetmachines.”

Meer dan machinehandel
Vanaf oktober 2010 deelden Martijn en Dick niet langer hun hobby, maar hadden ze hun eigen bedrijf. “We zijn gewoon aan de slag gegaan. Er kwam direct veel op ons pad. We kregen jong gebruikte machines aangeboden, er kwamen aanvragen van klanten en het sprak zich snel in de buurt rond dat we in Varsseveld waren begonnen. Ook hebben we toen een website opgezet.”
Om aan te geven dat hun bedrijf meer is dan een machinehandel, is de naam per 1 december 2012 gewijzigd in Dimatech. De activiteiten zijn uitgebreid met de verkoop van werkplaatsbenodigdheden, persoonlijke beschermingsmiddelen, slijptechniek, meettechniek en verspanende gereedschappen. Dimatech is dealer van Vynckier (onder andere Tengtools en Optimum) en Nordwest, maar levert bijvoorbeeld ook gereedschappen van Gedore en Knipex Ook zijn zij dealer en servicepunt voor Bigstone zaagmachines. Het bedrijf beschikt over een goed uitgeruste werkplaats, een showroom en een grote bovenverdieping voor de opslag van voorraad en onderdelen. Buiten staat het materieel voor de verhuur. Alles ziet er strak en netjes uit.

Betrouwbaarheid
Martijn en Dick Stolte hebben een duidelijke visie. “We zijn een totaalleverancier. Is een machine kapot, een lager versleten of heeft u gereedschap nodig? Bel dan Dimatech. U krijgt dan één leverancier, één contactpersoon en een betrouwbare partner”.
Volgens Martijn zijn gebruikte machines nog steeds in trek, hoewel de prijzen van nieuwe machines onder druk staan waardoor het prijsverschil minder is geworden. “Toch is mijn indruk dat veel ondernemers in deze tijd liever gebruikte en kwalitatief goede machines willen, dan nieuwe. Ook daarbij gaat het om betrouwbaarheid.”
Dimatech handelt vooral in conventionele machines en CNC-machines. Het werkgebied is niet alleen de eigen regio, maar heel Nederland. Ook worden er zaken gedaan in landen als Engeland, Egypte, Duitsland, Soedan en zelfs Suriname.
Martijn en Dick Stolte beleven veel plezier aan hun werk en zien de toekomst van Dimatech zonnig in.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Samenwerking De Ridder met gereedschappenproducent Zecha

24-01 Zecha Hartmetall-Werkzeugfabrikation, met bijna 60 jaar ervaring, staat bekend als een pionier en trendsetter…

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines stabiel

14-12 Voor deze stabiele situatie zijn volgens Surplex uiteenlopende redenen. Het industriële veilinghuis noemt 2023…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

01-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Hoffmann Group en Iscar gaan samenwerken

08-05 Iscar, met hoofdkantoor in Tefen, Israël, maakt deel uit van de IMC Group en…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Bedrijf en Economie

Markt voor gebruikte machines blijft stabiel

11-01 De omzet met gebruikte machines was vorig jaar stabiel, want die is niet zo…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV