Duitse vestiging voor Valk Welding

0
56

Valk Welding wil haar positie op de Duitse markt verder versterken met de uitbouw van haar Duitstalige verkoop- en serviceorganisatie. De groeiende vraag in Duitsland vraagt volgens de Lasrobotintegrator om een eigen vestiging om een sterkere lokale aanwezigheid te creëren.

Vanuit Nederland is Valk Welding al sinds 2010 actief op de Duitse markt. De afgelopen jaren heeft de lasrobotintegrator en automatiseringsleverancier verschillende systemen in Duitsland geleverd aan bedrijven in onder meer trailerbouw, machinebouw, staalbouw en toelevering.

Groeien op de Duitse markt
Valk Welding beschikt al over meerdere eigen vestigingen in diverse Europese landen. “Om onze positie op de Duitse markt verder uit te bouwen willen we een eigen verkoop- en serviceorganisatie opbouwen met Duitstalige adviseurs, servicemonteurs en officemedewerkers”, zegt Remco Valk, CEO van Valk Welding. “Daarvoor zal Jörg Gerlitzki, per 1 januari 2019 als landenmanager in dienst treden. Jörg Gerlitzki is werktuigbouwkundig ingenieur en is met jarenlange ervaring in machinebouw, lastechniek en automatisering zeer goed ingevoerd in de Duitse markt. Ons doel is in de komende 10 jaar naar 15 tot 20 medewerkers te groeien en op korte termijn een eigen vestiging met opleidingsfaciliteiten en technische ondersteuning te hebben.”

Verder verbeteren
Met de uitbouw van de eigen verkoop- en serviceorganisatie wil Valk Welding als de dienstverlening naar haar Duitse klanten verder verbeteren en met haar oplossingen op het gebied van robotisering, automatisering en las-technologie, een antwoord bieden op de groeiende vraag naar automatiseringssystemen. Het bedrijf beschikt naast de hoofdvestiging in Alblasserdam reeds over eigen vestigingen in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië, van waaruit aangrenzende landen worden bediend. Hiermee betreedt Valk Welding de markt van lasrobotautomatisering met flexibele automatiseringsoplossingen voor kleine serie productie. “In nauwe samenwerking met de Japanse robotfabrikant Panasonic Welding Systems hebben we zeer gebruiksvriendelijke software ontwikkeld, waarmee lasrobotsystemen offline geprogrammeerd kunnen worden”, aldus Valk. “Daar hebben wij nog eigen ontwikkelde plug-in modules aan toegevoegd, waarmee klanten met onze lasrobots een zeer hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit realiseren.”