Dutch Tecsource kan internationaal groeien

0

Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Dutch TecSource (DTS), producent van machines en complete productielijnen voor de voedselverwerkende industrie.

 

DTS heeft een sterke marktpositie verovert op het gebied van machines voor de thermische behandeling van voedsel. Door haar diepe productkennis, technische expertise en vermogen technisch hoogstaande machines te produceren heeft DTS zich kunnen specialiseren in machines op basis van schroeftechniek en daarmee een leidende positie veroverd in de aardappelverwerkende industrie. Daarnaast zijn voor andere segmenten binnen de voedselverwerkende industrie (unieke) verwerkingstechnieken, geavanceerde productielijnen en machines voor transport ontwikkeld.

Nordian Capital zal DTS ondersteunen in het uitbreiden en versterken van haar marktposities in de voedselverwerkende industrie. Rob van Beem en Justin Wakker, oprichters van DTS, zullen actief blijven binnen het bedrijf als aandeelhouder en adviseur. Het huidige managementteam, bestaande uit Marcel van de Pol, Peter van der Stouwe en Jeroen Oostveen, zal samen met Nordian de toekomst van het bedrijf vormgeven. CEO Marcel van de Pol: “De afgelopen jaren zijn we in staat geweest om onze producten in een groter aantal markten af te zetten, terwijl we onze focus op schroeftechniek hebben kunnen behouden. Nu is het moment om deze aanpak ook internationaal door te trekken en naar een hoger niveau te tillen. Door de samenwerking met Nordian ligt er een basis om verder te groeien in nieuwe markten en nieuwe segmenten.”