Duurzame uitbreiding ponsnibbelcapaciteit bij Alumat Zeeman

Alumat Zeeman in Maasdijk heeft zijn productiecapaciteit uitgebreid en gemoderniseerd met een nieuwe Yawei Nisshinbo CNC-gestuurde ponsnibbelmachine. Deze is geleverd door Nardo Machines uit Ridderkerk. De nieuwe ponsnibbelmachine heeft een plaats gekregen in de grote nieuwe productiehal, die pal naast de bestaande vestiging van Alumat Zeeman is gebouwd.

Alumat Zeeman ontwikkelt en produceert complete systemen en onderdelen voor de internationale glastuinbouw. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid machinepark om de klanten korte reactietijden en voldoende capaciteit te kunnen bieden. Om die reden heeft het bedrijf ook 120 ton plaatmateriaal in diverse maten op voorraad, en een groot magazijn met 5000 artikelen.

Productie Manager Peter de Gast noemt de komst van de nieuwe ponsnibbelmachine een belangrijke uitbreiding: “Technisch is het een supermachine. We beschikken hiermee over een betrouwbare machine met de nieuwste techniek en meer capaciteit. En daarbij is hij ook nog eens veel zuiniger dan de ponsnibbelmachine die we al hadden.”

Mogelijkheden verkennen

De nieuwe machine is in juni geplaatst. De Gast en zijn collega’s zijn nog druk aan het verkennen wat hij allemaal kan. Vast staat dat er veel meer mee mogelijk is dan met de oude machine. “We kunnen nu snijden en vormen drukken. Deze nieuwe ponsnibbelmachine is onder andere ideaal voor het produceren van lange stroken met gaten, onder andere voor schermbakken. Alles in ons machinepark is uitgerust voor het bewerken van materiaal tot en met 6 meter. Daarin past deze nieuwe aanwinst heel goed. Hij heeft een werkbereik van 2500 mm. Een plaat van 4 meter moeten we op onze oude machine twee keer overpakken; op de nieuwe nog maar één keer. Dat scheelt tijd en er is minder kans op fouten en beschadigingen.”

Bij Alumat Zeeman is een hybride machine zonder hydraulische aandrijving en met een servo-gestuurde ponskop geplaatst. Door de servo-techniek is deze machine van Yawei Nisshinbo energiezuinig met een laag geluidsniveau.

Bij Alumat Zeeman is een hybride machine zonder hydraulische aandrijving en met een servo-gestuurde ponskop geplaatst. Door de servo-techniek is deze machine van Yawei Nisshinbo energiezuinig met een laag geluidsniveau.

Alumat Zeeman heeft de machine gekocht bij Nardo Machines, het bedrijf van Peter Plomp dat Yawei Nisshinbo in Nederland vertegenwoordigt. De ponsnibbelmachines van dit fabricaat zijn zowel hydraulisch als servomechanisch leverbaar. Daarbij kan er worden gekozen voor diverse turret-indelingen, bijvoorbeeld 36 stations met 2 autoindex stations.

Service is het belangrijkste

Peter Plomp is een goede bekende van Alumat Zeeman. Hij komt er al jaren over de vloer voor service en onderhoud. “Als er iets is, dan staat hij er”, aldus Peter de Gast. “Service is voor ons het allerbelangrijkste, misschien nog wel belangrijker dan de machine zelf. Nardo Machines heeft ons bij de aankoop van de nieuwe machine op alle fronten geadviseerd. Zo’n investering is toch een weg die je samen gaat. Samen hebben we goed gekeken naar onze behoefte en wat daar het best bij past.”

Duurzaamheid

Een belangrijk aspect bij deze investering was duurzaamheid. Alumat Zeeman heeft gekozen voor een hybride machine zonder hydraulische aandrijving en met een servo-gestuurde ponskop. De servo-mechanische machine is door haar techniek uitstekend geschikt voor hoge productie en perfect voor drukking doordat deze nauwkeurig instelbaar is qua slagdiepte. Door de servo-techniek is de machine energiezuinig met een laag geluidsniveau. Hiermee geeft Alumat Zeeman invulling aan zijn mvo-doelstellingen en draagt de machine bij aan realiseren van de Sustainable Development Goals. “De grootste plus is dat we geen olie meer hoeven te vervangen en afvoeren”, besluit De Gast.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Open dagen bij Nardo Machines

03-06 In het democentrum staan meerdere machines operationeel, zodat bezoekers het gebruikersgemak en de kwaliteit…

Plaatbewerking

Lasbedrijf Verhoef kiest voor kantbank en fiberlaser van Nardo

05-03 Het bedrijf beschikt over een eigen engineeringsafdeling en breed machinepark. Toen de vraag naar…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Plaatbewerking

Het klikt tussen Nardo Machines en Flevo Trading

01-11 Precies een jaar geleden troffen Peter Plomp als exposant en Jack van Arnhem als…

Plaatbewerking

Flevo Trading en Nardo Machines bundelen krachten

01-10 Flevo Trading in Zeewolde en Nardo Machines in Ridderkerk gaan intensief samenwerken om hun…

Plaatbewerking

Nardo Machines debuteert op METAVAK

01-11 Een nieuwe exposant op METAVAK is Nardo Machines. Dit bedrijf is begin dit jaar…

Plaatbewerking

Nardo Machines bouwt iets moois op

11-09 Peter Plomp speelde al jaren met de gedachte om voor zichzelf te beginnen. Toen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV