Eenvoudig buigen met en zonder doorn

0

Eijerkamp Techniek laat de nieuwste Ercolina buigmachines zien met een eenvoudige besturing. Deze EDT-Plus besturing is verkrijgbaar op drie modellen met een 42, 48 en 60mm capaciteit. De buighoek en de correctie kunnen op een digitaal display met pijltjestoetsen eenvoudig worden ingegeven tot op 0,1° nauwkeurig. Ook tijdens het buigen kunnen de waardes eenvoudig worden aangepast. Zo wordt buigen wel heel makkelijk.

Een tweede noviteit is een doornbuig-optie voor nagenoeg alle doornloze machines. Het betreft een compacte doornbuig-inrichting met een capaciteit tot 25mm. De klemming en de positioneering van de doorn geschiedt handmatig, de buighoek is programmeerbaar.

Draagbare modellen
Ook de vertrouwde ‘gewone’ Ercolina pijpenbuigmachines worden gedemonstreerd. De doornloze pijpenbuigmachines t/m 76mm zijn allemaal compact en makkelijk te verplaatsen. Tot en met 42mm zijn twee draagbare modellen leverbaar. Kenmerkend voor deze Ercolina pijpenbuigmachines is dat bij de maximale buigcapaciteiten altijd wordt uitgegaan van een buigradius van circa 2d voor staal en 3d voor RVS in de gaspijpmaten.

Ercolina heeft naast de conventionele buigmachines ook een eenvoudig te bedienen doornbuiger met een maximum capaciteit van 76mm en een buigradius vanaf 1,5d in het programma.

Ercolina is een Italiaanse fabrikant van buigmachines, profielwalsen, buig-en richtpersen en pijpuitslijpers die zelf de onderdelen van de machines in de eigen fabriek in Italië vervaardigt en beschikt over meer dan 40 jaar ervaring. Verder levert Eijerkamp Techniek de oerdegelijke Mark buigpompen, zaagmachines van Bianco en BTM en beschikt het bedrijf over een grote voorraad onderdelen en een technische dienst voor reparaties, onderhoud en keuringen.

Eijerkamp Techniek
Stand 521