Eenvoudig lassen met een lascobot

0

De eenvoudige lasrobot My Weldingmate’ maakt geautomatiseerd lassen voor nog meer las- en productiebedrijven bereikbaar en levert veel efficiëntieverbetering op. Een lasser kan de robot zelf razendsnel instellen, een specialistische programmeur is overbodig. Cobot Automation toont deze lasrobot op de Brabantse Metaaldagen.

Bij de ontwikkeling van de My Weldingmate heeft Cobot Automation zich geconcentreerd op het vereenvoudigen van het lassen met een lasrobot. Het programmeren en operationeel krijgen van een lasrobot vraagt normaliter veel tijd en kennis. In het ontwikkeltraject heeft Cobot Automation als uitgangspunt genomen dat de lasrobot als rechterhand van een lasser moet kunnen functioneren. Met de My Weldingmate kan een lasser zijn werkstuk in elkaar hechten of volledig opspannen en vervolgens de toorts van de lasrobot langs de gewenste laslijnen bewegen. Deze bewegingen worden opgeslagen en kunnen bij een volgend werkstuk weer eenvoudig worden opgeroepen.

Geschikt voor kleine series
Omdat iedere lasser op de werkvloer op deze manier zelf kan werken met de lasrobot is het mogelijk repeterende werkstukken samen met de My Weldingmate compleet af te lassen. Zowel kleine series als grote aantallen kunnen hiermee eenvoudig geautomatiseerd gelast worden. Daar waar conventionele lasrobots een stevige investering vergen is het financiële plaatje bij de My Weldingmate snel rond. Cobot Automation zegt dat door de gunstige prijsstelling de investering bij een operationele inzet van gemiddeld drie uur per werkdag al in twee jaar is terugverdiend. De oplossing van Cobot Automation bevat niet alleen de lasrobot, maar ook een verplaatsbare opstelling met lastafels en opties voor spanelementen en een niet specifiek aan een merk gebonden lasbron. Zowel een enkele als een dubbele uitvoering is mogelijk.

Cobot Automation, stand E087

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen