Eerste Dragon draait bij AgrowSer

Tijdens de vorige METAVAK spuwde de Dragon plasmapijpensnijder in Nederland voor het eerst met vuur. De eerste in bedrijfstelling vond in de eerste helft van dit jaar plaats in de productiehal van AgrowSer te Velddriel.

Op METAVAK 2017 genoot de Dragon plasmapijpensnijder meteen al veel publieke belangstelling. Het goede snijresultaat en de concurrerende prijs maakt deze machine interessant voor veel metaalbewerkers. De eerste eigenaar van deze machine is dus de firma AgrowSer.

Sinds 2003 is AgrowSer actief als ontwikkelaar, leverancier en bouwer van een breed assortiment aan folie kassen. Gedurende de eerste jaren was AgrowSer vooral actief in de Nederlands en Duitstalige landen. Sindsdien is de export mondiaal gegaan met onder andere projecten in Oost-Europa, Kazachstan en Japan. De productiehal van AgrowSer heeft het afgelopen jaar een flinke update ondergaan. Naast de Dragon plaatste HFM metaalbewerkingsmachines uit Soest onder andere ook een bandzaagautomaat van Istech en een compressorinstallatie.

“Wij zijn zeer dankbaar dat een succesvol en snel groeiend bedrijf als AgrowSer ons en de machine het vertrouwen hebben gegeven. De eerste plaatsing van een geheel nieuwe machine is altijd iets spannends en een mooi moment voor beide partijen”, aldus Patrick Friebel. De Dragon wordt in Duitsland gefabriceerd door Sommer Maschinenbau. De plasmapijpensnijder heeft een capaciteit van Ø 150 mm of 100×100 mm en is verkrijgbaar in een uitvoering van 3 of 6 meter. Wilt u de machine in werking zien? Dat kan ook dit jaar weer tijdens METAVAK op de stand van HFM metaalbewerkingsmachines. Naast de Dragon staan hier ook enkele profielwalsen, een doornbuiger, een greep uit het programma van Istech bandzaagmachines en voor het eerst een buizenboormachine.

HFM Machines

V.l.n.r. Patrick Friebel (HFM), Eric van der Klauw (AgrowSer), Harald Heisse (Sommer) en Jan van Gelder (AgrowSer).

Almi, de pijpuitslijper uit Nederland
Gedurende METAVAK zal tevens het nieuwste model van Almi, de AL150 High Speed, regelmatig worden gedemonstreerd. Deze machine haalt door een unieke aandrijving een hoge bandsnelheid van 45 m/s. Hierdoor verspaant deze machine drie keer sneller en gaan de slijpbanden drie keer langer mee. Almi machinefabriek produceert al jaren pijpuitklinkers, pijpuitslijpers en steenknippers. Deze drie productlijnen worden over de hele wereld verkocht. Tijdens METAVAK zijn enkele pijpuitslijpers en pijpuitklinkers te bewonderen op de stand van HFM. Speciale aandacht gaat uit naar de AL150 High Speed. Deze machine is in werking te zien en zal meerdere materialen verwerken waaronder aluminium. HFM heeft het merk Almi in het leveringsprogramma opgenomen mede vanwege de uitstekende kwaliteit. Daarom geeft Almi ook 3 jaar garantie. Naast de productie van bovengenoemde machines is Almi ook zeer sterk als toeleverancier. Het bedrijf is gespecialiseerd in (robot)lassen, verspanen, assembleren en buislasertechniek.

HFM Machines, stand 246

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Koike bezorgt De Boer forse uitbreiding snijcapaciteit

08-03 Met de installatie van beide machines heeft De Boer zijn investeringsprogramma Plasma 2.0 afgerond.…

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Featured

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Plaatbewerking

Plasmasnijsysteem Q klaar voor Industrie 4.0

03-11 De Duitse fabrikant Kjellberg Finsterwalde heeft zijn nieuwe plasmasnij-installatie Q geïntroduceerd. De Q 3000…

Verspanen

HFM metaalbewerkingsmachines zoekt naar de juiste oplossing

04-10 Gedurende de drie METAVAK-dagen zal HFM metaalbewerkingsmachines zich weer presenteren met een greep uit…

Verspanen

Promatt presenteert Spontan high-speed buizenzaagmachines

23-09 Nieuw in het assortiment van Promatt zijn de high-speed buizenzaagmachines met ontbraamunits van het…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021