De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

0

De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit met nog eens twee Koike plasma snijmachines type Deltatex 5500.

De raillengte van 30 meter per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7m. Beide machines zijn uitgerust met de nieuwste 3D plasma snijtechnologie Koike SmartBevel met Kjellberg plasmabronnen van respectievelijk 360A en 280A. Voor het markeren is op beide machines gekozen voor REA Jet DOD Matrix printers voor het genereren van onder andere QR en barcodes. Naast de extra autogeentoorts (tot 150 mm) op de 280A machine zijn beide machines uitgevoerd met Herr snijtafels en 12.000 m3/uur stoffilters. Alles wordt aangestuurd door Sigmanest software.

Investeringsprogramma Plasma 2.0

De beide installaties worden in het vierde kwartaal van dit jaar geleverd en geïnstalleerd. Ze maken deel uit van het investeringsprogramma Plasma 2.0 dat De Boer Snijbedrijf in werking heeft gezet. Dit omvat ook een aantal aanpassingen aan de snijhal (bovenloopkranen et cetera).

De Boer Snijbedrijf is gespecialiseerd in het snijden van staal en RVS op maat. Het bedrijf werkt nauw samen met De Boer Staal, groothandel in plaatstaal en (Holland) profielen. Beide bedrijven zijn gevestigd op hetzelfde bedrijfsterrein in Uitgeest.