Koike bezorgt De Boer forse uitbreiding snijcapaciteit

De Boer Snijbedrijf in Uitgeest heeft zijn snijcapaciteit sterk uitgebreid en gemoderniseerd met twee grote plasmasnij-installaties. Deze zijn ontworpen, gebouwd en geleverd door Koike Europe.

De Boer Snijbedrijf heeft gekozen voor twee plasmasnijmachines van het type Deltatex 5500. De raillengte van 30 meter per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7 meter.

Met de installatie van beide machines heeft De Boer zijn investeringsprogramma Plasma 2.0 afgerond. Naast de nieuwe snijsystemen omvatte dit ook een aantal aanpassingen aan de snijhal, waaronder de bovenloopkranen. In het kader van dat programma heeft De Boer een heel traject bewandeld, waarbij verschillende opties zijn overwogen.

Zo is er ook gekeken naar automatisering in combinatie met een magazijn. “Maar eigenlijk was dat geen optie”, aldus Joep Buitink, sales manager Benelux bij Koike Europe in Zaandam. “De Boer is steeds meer actief in de scheepsbouw en snijdt daarvoor onder andere platen van 12×3 meter en 40 mm dik. Ga daar maar eens mee manipuleren.”

Lange snijbedden

Uiteindelijk was de conclusie van Koike dat de wensen van De Boer – meer flexibiliteit en efficiency en een grotere productiecapaciteit – het beste konden worden gerealiseerd met twee grote machines met lange snijbedden. Daarom is er gekozen voor twee plasmasnijmachines van het type Deltatex 5500. De machines zijn ontworpen in Duitsland en gebouwd bij Koike Europe in Zaandam. De raillengte van 30 meter per machine zorgt voor een snijbed van 3,1 x 24,7 meter.

Beide machines zijn uitgerust met de nieuwste 3D plasma snijtechnologie Koike Smart Bevel met Kjellberg plasmabronnen van respectievelijk 360A en 280A. De 360A machine met 3D plasma snijdt (bevel)contouren tot 40 mm dik. De machine met 280A snijdt tot 30 mm (bevel)contouren en is ook uitgerust met een autogeen toorts zodat tot dikker tot 150 mm kan worden gesneden.

Markeer-units

Beide machines zijn uitgevoerd met Herr snijtafels en 12.000 m3/uur stoffilters. Voor het markeren is op beide machines gekozen voor REA Jet DOD Matrix printers voor het genereren van onder andere QR- en barcodes. Hiermee is de traceability in het bedrijf zelf en later bij de klant/gebruiker gewaarborgd. Alles wordt aangestuurd door Sigmanest software. “Het zijn twee verschrikkelijk grote installaties”, aldus Buitink, die trots is op dit fantastische project. “De Boer kan op beide machines twee platen van 12 meter achter elkaar kwijt in een continu proces. Ze kunnen RVS, staal en aluminium snijden zowel recht als met bevel. In de hal ernaast staat een grote straalmachine, de platen komen van daar rechtstreeks naar onze machines toe.”

Hiermee heeft De Boer de bestaande plasmasnijcapaciteit enorm uitgebreid. De snijspecialist had al een Koike Versagraph 6000/400A, die inmiddels 11 jaar zonder problemen heeft gedraaid. Deze machine zal nog een aantal maanden als back up fungeren om pieken op te vangen en om de medewerkers de tijd te geven goed te leren werken en om gaan met de nieuwe snijmachines. Te zijner tijd zal dan afscheid worden genomen van oude machine.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Aan de Stegge Snijtechniek investeert in plasma- en autogeen snijden

22-02 De afmetingen van de machine zijn 3.000 x 6000 mm, wat in de toekomst…

Uncategorized

Slijtdelen voor extreem afgeschuind plasmasnijden

20-01 Hypertherm introduceert nieuwe slijtdelen voor snijden met extreme afschuining voor het Maxpro200 LongLife plasmasnijsysteem…

Plaatbewerking

De Boer Snijbedrijf breidt plasma snijcapaciteit fors uit

07-09 De Boer Snijbedrijf in Uitgeest breidt de bestaande plasma snijcapaciteit (Koike Versagraph 6000/400A) uit…

Plaatbewerking

Metamorfose MWA krijgt gestalte met twee topmachines

26-05 ‘Snijspecialist’ staat er nu nog met grote letters op de voorgevel van het bedrijfspand…

Verbinden

Mobiele las- en snijsystemen bij Koike

06-11 Fabrikant van CNC-snijmachines en portable snij- en lasapparatuur Koike, zal tijdens de Welding Week…

Plaatbewerking

Plasmasnijsysteem Q klaar voor Industrie 4.0

03-11 De Duitse fabrikant Kjellberg Finsterwalde heeft zijn nieuwe plasmasnij-installatie Q geïntroduceerd. De Q 3000…

Plaatbewerking

Nieuwe slijtdelensets voor XPR-snijsystemen

06-03 Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en -software, is begonnen met de verzending van slijtdelensets…

Plaatbewerking

Roterende toortshulzen voor afgeschuind snijden en robotsnijden

28-02 Hypertherm introduceert drie nieuwe toortshulzen voor toortsen en slangensets voor XPR- plasmasnijden. De hulzen…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema