Efficiënt zwenkbuigen

0

Schröder heeft haar productenpakket uitgebreid met de nieuwe PowerBend Industrial, een heavy duty zwenkbuigmachine. Deze machine is geschikt voor plaatwerkspecialisten die tot 6 mm plaatdikte verwerken. Dankzij intelligente opties worden mogelijkheden geboden voor deels geautomatiseerde productie.

De PowerBend Industrial is leverbaar in twee versies, met een werkbreedte van 4000 mm en 5 mm capaciteit in staal en een 3200 mm versie die tot 6 mm staalplaat buigt. Deze nieuwe zwenkbuigmachine is volledig ontworpen voor een efficiënte en betrouwbare 24/7 productie omgeving. De overgedimensioneerde dubbele aandrijvingen van de bovenbalk en buigbalk waarborgen een  nauwkeurige en snelle productie. De grote daglichtopening van 650 mm biedt de mogelijkheid tot het gebruik van hoge gereedschappen waardoor probleemloos grote en hoge producten kunnen worden geproduceerd.

Alle buigingen automatisch
Bij het gebruik van de Up-en-Down buigbalk en zuigtafel aanslag wordt het aantal handmatige handelingen geminimaliseerd. De combinatie van deze beide toepassingen zorgt ervoor dat de plaat volautomatisch gepositioneerd wordt. Middels de Up-en-Down buigbalk wordt gebogen zonder enige inspanning van de bediener. “Mede dankzij de doorontwikkeling van de gepatenteerde Up-en-Down technologie van Schröder worden nieuwe maatstaven betreffende capaciteit, precisie en repeteernauwkeurigheden gezet”, zegt Rob Pleiter van Tuwi, dat Schröder in Nederland vertegenwoordigt.

Ook van voren
Toepassingen zoals het Radius-Stap-Buigen,  waarmee middels meerdere stappen precisie radii gebogen kunnen worden, en hydraulische bovengereedschapklemming voor een snelle gereedschapswissel, zorgen voor een nog groter inzetbereik binnen de productie. Indien gewenst kan ook aan de voorzijde van de machine geproduceerd worden om smalle en kleine producten te buigen. Om deze mogelijkheid efficiënt en bedieningsvriendelijk te maken, is de PowerBend Industrial voorzien van twee uitklapbare grafische touchscreen besturingen.

Standaard wordt de PowerBend Industrial geleverd met de grafische touchscreen POS 2000 Professional, optioneel kan deze geleverd worden met de POS 3000 besturing. Met deze POS 3000 in combinatie met de nieuwe Schröder Unfold software kunnen Step files eenvoudig worden ingelezen om complete buigprogramma’s, berekening van cyclustijden en de uitslagen (dxf) van de producten te maken.