Ertec biedt op Techni-Show efficiëntie in de onderdelenproductie

0

Ertec Handling & Automation uit Nuenen zal tijdens de komende Techni-Show op twee stands laten zien hoe de efficiëntie bij de kleinserieproductie van metalen onderdelen substantieel kan worden opgevoerd.

Op de ‘eigen’ stand (hal 8, B095) laat Ertec zien wat het in huis heeft aan mogelijkheden voor automatisering, spantechniek, robotica en gereedschappen voor metaalbedrijven die hun concurrentiepositie willen verbeteren door efficiënter te produceren. Een prominente plaats is daarbij ingeruimd voor System 3R, wereldwijd actief met producten en systemen voor werkplaats-automatisering. Van deze Zweedse onderneming worden de nieuwste ontwikkelingen voorgesteld op het gebied van referentiesystemen, robotsystemen en software voor (high speed) frezen, slijpen en vonkverspanen. Een voorbeeld is het Delphin Big nulpuntspansysteem voor grote en zware werkstukken. Een nieuwkomer in het programma is Liebherr, specialist in automatiseringsoplossingen (zoals flexibele productiesystemen) voor grotere verspanende machines.

Van Spreitzer introduceert Ertec de nieuwe generatie centrumspanners. Spreitzer, specialist in spanoplossingen voor verspaning en meettechniek, levert ook magneetplaten, vacuüm-spanplaten en een innovatief systeem voor meetmachines. Onder de naam Simpline, een eigen business-concept van Ertec en Spreitzer, worden hoogwaardige, aantrekkelijk geprijsde spanmiddelen op de markt gebracht. Voorts vraagt Ertec op zijn stand aandacht voor het prijswinnende ERP- en planningssysteem Jobdispo van Fauser.

Daarnaast demonstreert Ertec op de stand van  GF Machining Solutions (Agie-Charmilles) (hal 08, B090) de nieuwste versie van de Workpartner 1+, een efficiënt palletwisselsysteemsysteem voor de belading van bewerkingsmachines met zowel werkstukken als gereedschappen. De Workpartner 1+ kan één of twee machines in een productiecel bedienen en vereist slechts een minimaal vloeroppervlak.

Ertec, hal 8, stand B095