Euroblech stapt in de digitale realiteit

0

Een klein half jaar voordat de Euroblech plaatsvindt (23-26 oktober in Hannover) hebben al 1400 exposanten uit 38 landen hun stand geboekt. Qua vloeroppervlak is ‘s werelds belangrijkste vakbeurs voor de plaatbewerkingsindustrie nu  al even groot als de vorige editie in 2016. Die bood een netto expositieruimte van  87.800 vierkante meter.

Na thuisland Duitsland zijn Italië, Turkije, China, Nederland (ruim veertig exposanten) Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en de Verenigde Staten de grootste expositielanden.

Verplichte kost
Elke twee jaar is een bezoek aan de Euroblech verplichte kost voor design engineers, productiemanagers, kwaliteitsmanagers, kopers, fabrikanten, technische directeuren en deskundigen om de nieuwste trends en machines in plaatbewerking te ontdekken. De mensen die de show dit jaar bezoeken kunnen rekenen op het complete spectrum van intelligente oplossingen en intelligente machinesystemen voor moderne plaatwerkproductie. Op dit moment speelt de digitale transformatie een essentiële rol in de industrie. Die maakt meer  efficiency en dus een hoger niveau van automatisering  en predictive maintenance mogelijk. Deze ontwikkelingen weerspiegelen zich in het motto van de Euroblech van dit jaar: ‘Step into the digital reality’. Met dit centrale thema geeft de beursorganisatie aan Industry 4.0 en de daarmee verwante Smart Factory de belangrijkste topics zijn geworden in de plaatbewerking. Kleine en middelgrote ondernemingen oriënteren zich op investeringen op dit gebied in de nabije toekomst om concurrentievoordeel in hun markt te verkrijgen.

Intelligente productie-omgeving
“De digitale transformatie is momenteel een actueel onderwerp in de industrie. Dit maakt een nauwe samenwerking noodzakelijk langs de complete waardeketen, van productiebesturing tot onderhoud”, zegt Evelyn Warwick, beursdirecteur Euroblech namens organisator Mack Brooks Exhibitions. “De grootste uitdaging voor bedrijven in de plaatbewerking is het creëren van een intelligente productie-omgeving die is gebaseerd op een veilige uitwisseling van data en het netwerken van machines en processen. Euroblech 2018 biedt haar bezoekers de kans om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen, alsmede partners die kunnen helpen met de integratie van deze processen, machines en systemen in hun productie.”

Expositieprofiel
De Euroblech is de grootste vakbeurs voor de plaatwerkindustrie wereldwijd. Het is een marktplaats waar bezoekers de nieuwste innovatieve productie-oplossingen kunnen verkennen. Talloze live demo’s op de stands van de exposanten bieden hen de gelegenheid  machines en systemen op alle terreinen van plaatbewerking in actie te zien. Het expositieprofiel van de Euroblech dekt vijftien technologische sectoren  en daarmee de complete keten van plaatbewerking af: plaatmateriaal, halffabricaten en complete producten, handling, scheiden, vervormen, flexibele plaatbewerking, buis/profiel bewerking, verbinden, lassen, additive manufacturing, oppervlaktebehandeling, bewerken van hybride materialen, gereedschappen, kwaliteitscontreole, CAD/CAM/CIM systemen, werkplaats- en magazijnuitrusting en R&D.

Op de website van de Euroblech is een actuele deelnemerslijst in te zien. Deze wordt regelmatig geactualiseerd en geeft informatie over de exposerende bedrijven. De Euroblech verspreid tot aan de show tevens een maandelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws over de beurs, de exposanten en de ontwikkelingen in de industrie. Inschrijven hiervoor kan via de beurswebsite.

Euroblech 2018 wordt gehouden in de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 en 27 van het beurscomplex in Hannover. De openingstijden zijn van dinsdag 23 oktober tot en met vrijdag 26 oktober van 9.00 tot 18.00 uur.