Euroblech zit al op 1300 exposanten

Een kleine vier maanden voor de start van de Euroblech hebben al zo’n 1.300 exposanten uit 39 landen zich verzekerd van standruimte op ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de plaatbewerkingsindustrie.

Eind oktober kan het eindelijk weer: een bezoek brengen aan de Euroblech in Hannover.

Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de Euroblech, die van 25 tot en met 28 oktober plaatsvindt op het beursterrein van Hannover (D). De belangrijkste exposantenlanden zijn Duitsland, Italië, Turkije, China, Zwitserland, Nederland, Spanje, België, Polen, Oostenrijk, Portugal en de VS.

Ontmoetingsplaats

Daarmee ziet het er naar uit dat de plaatbewerkingsgemeenschap zich na een gedwongen pauze van vier jaar door Covid-19 weer mag verheugen op een volwaardige ontmoetingsplaats. De vorige keer – in 2018 – presenteerden zich ruim 1500 exposanten op de internationale plaatbewerkingstechnologiebeurs.

Focus op kostenefficiëntie

“Er zijn de afgelopen jaren veel innovaties ontwikkeld, met een focus op kosten- en hulpbronnenefficiëntie. Terwijl digitalisering en Industrie 4.0 onderwerpen waren die alleen grote bedrijven op de vorige Euroblech realiseerden, hebben deze belangrijke drijfveren nu ook de fabrieken van kleine en middelgrote bedrijven bereikt. Exposanten op het evenement van dit jaar presenteren alles wat ze te bieden hebben om het productieproces te innoveren en te digitaliseren, langs de hele plaatbewerkingstechnologieketen”, zegt Evelyn Warwick, Event Director van Euroblech namens organisator Mack-Brooks Exhibitions.

Slimmere toekomst

Al deze ontwikkelingen komen dit jaar tot uiting in het motto van Euroblech, ‘Your gateway to a smarter future’.  Warwick vervolgt: “Het evenement biedt iedereen in de gemeenschap de mogelijkheid om samen te komen en te zien hoe de toekomst van plaatbewerking eruit ziet. Euroblech biedt haar bezoekers de mogelijkheid om oplossingen te vinden voor de recente uitdagingen in de industrie en verbindt hen met bedrijven van over de hele wereld om hen te helpen de nieuwste machines en software in hun productieproces te integreren.”

Euroblech is volgens Warwick het ‘must-attend’ evenement voor ontwerpingenieurs, productiemanagers, kwaliteitsmanagers, inkopers, fabrikanten, technisch directeuren en experts van verenigingen en R&D om de nieuwste trends en vaardigheden in plaatbewerking te ontdekken. Bezoekers van de beurs van dit jaar kunnen het complete spectrum van intelligente oplossingen en innovatieve machines voor moderne productie in plaatbewerking verwachten, die worden gepresenteerd in de vorm van tal van live demonstraties op de beursstands.

Expositieprofiel

Euroblech is de grootste beurs voor de plaatbewerkingsindustrie ter wereld en is de marktplaats om de nieuwste innovatieve productieoplossingen te ontdekken en te vinden. Talrijke live demonstraties op de beursstands bieden vakbezoekers de mogelijkheid om machines en systemen uit alle gebieden van de plaatbewerking in actie te ervaren. Het Euroblech-expositieprofiel bestrijkt vijftien technologiesectoren en daarmee de volledige plaatbewerkingstechnologieketen: plaatwerk, halffabricaten en eindproducten, handling, scheiding, vormen, flexibele plaatbewerking, buis-/sectieverwerking, verbinden, lassen, additieve productie, oppervlaktebehandeling, verwerking van hybride structuren, gereedschappen, kwaliteitscontrole, CAD/CAM/CIM-systemen, fabrieks- en magazijnapparatuur en R&D.

Actuele exposantenlijst

De exposantenlijst, beschikbaar op de Euroblech-website, wordt regelmatig bijgewerkt en biedt veel informatie over exposerende bedrijven, zoals exposantenprofielen, bedrijfsvideo’s en contactgegevens.

Het Euroblech e-news, dat regelmatig voorafgaand aan de beurs wordt uitgezonden, biedt het laatste nieuws over het evenement, de exposanten en de industriesector. Het inschrijvingsformulier hiervoor is ook beschikbaar op de website www.euroblech.com.

Euroblech wordt gehouden in de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 en 27 op het beursterrein van Hannover in Duitsland. De openingstijden zijn van dinsdag 25 oktober tot en met vrijdag 28 oktober, van 9.00 tot 18.00 uur. De ticketshop is nu open voor bezoekers.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema