Exposanten op bezoek bij Itter

0
607

Een groot aantal TIV-exposanten brengt op woensdagochtend 7 september, voorafgaand aan de tweede beursdag, een bezoek aan de ‘fabriek van de toekomst’ van Itter.

Voorheen bood de beursorganisatie de standhouders op woensdagavond altijd een gezellige borrel aan, maar dit jaar werd besloten het eens anders te doen. Henk en Frank Wiersma van Itter bleken bereid de TIV-deelnemers een kijkje te gunnen in hun nieuwe fabriek, waar termen als duurzaam, innovatief en energieneutraal kenmerkend zijn.
Afgelopen september opende Itter de deuren van het nieuwe bedrijfspand op industrieterrein Broeklanden in Hardenberg. De fabriek is voorbereid op de komende ontwikkelingen in de maakindustrie in Nederland. Door de introductie van robots kan er goedkoper worden geproduceerd, waardoor productie in Nederland concurrerend blijft ten opzichte van productie in het verre oosten. Met hun vergaande automatisering wil Itter ook anticiperen op het verwachte tekort aan technische vakmensen in de komende decennia.
General Manager Henk Wiersma zal de TIV-exposanten deze ochtend meenemen in het ontwerp en de realisatie van de bouw van het pand. Hij laat zien wie Itter is en wat zijn toekomstbeeld is over de maakindustrie. Daarbij komt ook de koppeling met ICT aan bod en wordt Smart Factory uitvoerig besproken.

Itter is zelf ook exposant op TIV

Itter
Stand 201