LVD brengt smart factory naar Euroblech

LVD legt tijdens de Euroblech het accent op smart manufacturing en toont onderling verbonden plaatbewerkingsprocessen met als rode draad ‘Shaping Flows’. Onder meer een Smart Factory-cel, nieuwe lasersnij-, buig- en combinatiemachines, software en automatisering demonstreren flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving.

LVD demonstreert flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving

De kostenefficiënte Smart Factory-cel brengt de volgende machines samen: de YSD LaserONE, een eenvoudige fiberlasersnijmachine zonder franjes, de Dyna-Cell, een gerobotiseerde buigcel voor het kanten van kleine tot middelgrote stukken, en de CADMAN software.

Dyna-Cell is buigautomatisering tegen een fractie van de kostprijs van traditionele gerobotiseerde buigsystemen. Deze cel is ontworpen om de kostprijs per stuk laag te houden en kost minder dan twee autonome afkantpersen. De cel is eenvoudig en volledig offline te programmeren, in maximaal 20 minuten waarvan 10 minuten programmavoorbereiding en 10 minuten gereedschappen instellen en productie van het eerste stuk.

Als ultrapraktische fiberlasersnijmachine beantwoordt LaserONE volledig aan de marktvraag. De machine is ontworpen, geproduceerd, verkocht en onderhouden door LVD. LaserONE snijdt een verscheidenheid aan materialen en diktes, heeft lage werkings- en onderhoudskosten, en biedt een snel rendement op investering.
De kosteneffectieve Smart Cell toont de essentie van slimme plaatbewerking door een fiberlaser te verbinden met een buigcel en softwaremodules die de productiviteit verhogen en de cyclustijd verkorten zonder zware financiële investeringen.

Veelzijdig en gerobotiseerd

‘Shaping Flows’ wordt gepresenteerd aan de hand van flexibele snij-, buig- en ponsprocessen:

De Phoenix FL-3015 snijdt met een laservermogen van 20 kW verschillende materialen in diktes tot 40 mm. De 20 kW machine snijdt tot 2,5 keer sneller dan een 10 kW fiberlaser. Dikke materialen kan hij sneller dan de meeste plasmasnijsystemen inbranden en snijden.

Het gerobotiseerd buigsysteem Ulti-Form kan even efficiënt kleine als grote series verwerken, met een hoge output en constante buignauwkeurigheid. Ulti-Form biedt een snelle overgang van 3D-file naar gekant stuk. De CADMAN-B-software berekent automatisch het optimale kantprogramma en importeert de kantgegevens in de robotsoftware CADMAN-SIM. Het teachen van de robot is niet nodig. SIM berekent automatisch de grijperposities, genereert het snelste botsingsvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B, zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

De Strippit pons-laser combineert de pons- en vormmogelijkheden van de Strippit V-ponsmachine met de snelheid en veelzijdigheid van de fiberlasersnijmachine. Door meerdere processen op één machine te combineren wordt ingegaan op de vraag naar flexibele productie.

De nieuwe elektrisch aangedreven afkantpers Dyna-Press 60/20 biedt 60 ton drukkracht en 2 meter buiglengte, en is hiermee de grootste van alle Dyna-Press-machines.

LVD blijft streven naar een slimmere fabriek met zijn integratiefilosofie en een complete CADMAN-software suite met modules die de procesflow vormgeven: CADMAN-JOB (Manufacturing Execution System), CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer), CADMAN-B (buigen), CADMAN-P (ponsen) en CADMAN-L (lasersnijden).

LVD
Hal 12, stand F104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD maakt robotkanten voor iedereen bereikbaar

19-09 De robotisering van het kantproces neemt momenteel een hoge vlucht. Veel plaatwerkbedrijven kiezen voor…

Plaatbewerking

Robotkanten in een stroomversnelling

03-07 Het robotkanten is in ons land in een stroomversnelling gekomen. “Van de tien gesprekken…

Automatisering

D-Cell van LVD verkleint stap naar gerobotiseerd kanten

08-05 D-cell is een competitief geprijsde robotkantcel bestaande uit een hydraulische afkantpers met 50 ton…

Verspanen

Met Haimer naar Smart Factory

13-04 Hiermee kan het bedrijf de synergie tussen deze producten live demonstreren en zo bedrijven,…

Plaatbewerking

Trumpf en Stopa gaan nauwer samenwerken

04-01 Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen deze…

Plaatbewerking

Energie is nu echt een thema

14-12 Aandacht voor het energieverbruik van metaalbewerkingsmachines is er al vele jaren. Maar hoezeer machinebouwers…

Plaatbewerking

Eenvoudige start met Smart Factory

14-12 Op de stand van LVD waren al op de eerste dag van de beurs…

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema