LVD brengt smart factory naar Euroblech

LVD legt tijdens de Euroblech het accent op smart manufacturing en toont onderling verbonden plaatbewerkingsprocessen met als rode draad ‘Shaping Flows’. Onder meer een Smart Factory-cel, nieuwe lasersnij-, buig- en combinatiemachines, software en automatisering demonstreren flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving.

LVD demonstreert flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving

De kostenefficiënte Smart Factory-cel brengt de volgende machines samen: de YSD LaserONE, een eenvoudige fiberlasersnijmachine zonder franjes, de Dyna-Cell, een gerobotiseerde buigcel voor het kanten van kleine tot middelgrote stukken, en de CADMAN software.

Dyna-Cell is buigautomatisering tegen een fractie van de kostprijs van traditionele gerobotiseerde buigsystemen. Deze cel is ontworpen om de kostprijs per stuk laag te houden en kost minder dan twee autonome afkantpersen. De cel is eenvoudig en volledig offline te programmeren, in maximaal 20 minuten waarvan 10 minuten programmavoorbereiding en 10 minuten gereedschappen instellen en productie van het eerste stuk.

Als ultrapraktische fiberlasersnijmachine beantwoordt LaserONE volledig aan de marktvraag. De machine is ontworpen, geproduceerd, verkocht en onderhouden door LVD. LaserONE snijdt een verscheidenheid aan materialen en diktes, heeft lage werkings- en onderhoudskosten, en biedt een snel rendement op investering.
De kosteneffectieve Smart Cell toont de essentie van slimme plaatbewerking door een fiberlaser te verbinden met een buigcel en softwaremodules die de productiviteit verhogen en de cyclustijd verkorten zonder zware financiële investeringen.

Veelzijdig en gerobotiseerd

‘Shaping Flows’ wordt gepresenteerd aan de hand van flexibele snij-, buig- en ponsprocessen:

De Phoenix FL-3015 snijdt met een laservermogen van 20 kW verschillende materialen in diktes tot 40 mm. De 20 kW machine snijdt tot 2,5 keer sneller dan een 10 kW fiberlaser. Dikke materialen kan hij sneller dan de meeste plasmasnijsystemen inbranden en snijden.

Het gerobotiseerd buigsysteem Ulti-Form kan even efficiënt kleine als grote series verwerken, met een hoge output en constante buignauwkeurigheid. Ulti-Form biedt een snelle overgang van 3D-file naar gekant stuk. De CADMAN-B-software berekent automatisch het optimale kantprogramma en importeert de kantgegevens in de robotsoftware CADMAN-SIM. Het teachen van de robot is niet nodig. SIM berekent automatisch de grijperposities, genereert het snelste botsingsvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B, zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

De Strippit pons-laser combineert de pons- en vormmogelijkheden van de Strippit V-ponsmachine met de snelheid en veelzijdigheid van de fiberlasersnijmachine. Door meerdere processen op één machine te combineren wordt ingegaan op de vraag naar flexibele productie.

De nieuwe elektrisch aangedreven afkantpers Dyna-Press 60/20 biedt 60 ton drukkracht en 2 meter buiglengte, en is hiermee de grootste van alle Dyna-Press-machines.

LVD blijft streven naar een slimmere fabriek met zijn integratiefilosofie en een complete CADMAN-software suite met modules die de procesflow vormgeven: CADMAN-JOB (Manufacturing Execution System), CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer), CADMAN-B (buigen), CADMAN-P (ponsen) en CADMAN-L (lasersnijden).

LVD
Hal 12, stand F104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Bezoekersregistratie voor Euroblech is geopend

24-07 De bezoekersregistratie is reeds van start gegaan voor de 27e International Sheet Metal Working…

Plaatbewerking

Pushing the Edge Days een schot in de roos

23-04 Blikvanger was een volledig geautomatiseerde oplossing voor het finishen van gesneden plaatdelen van Q-Fin…

Plaatbewerking

Euroblech al voor 90% vol; dit jaar Guided Visitor Tours

17-04 De Euroblech is ’s werelds grootste beurs voor plaatbewerking en bestrijkt de hele toeleveringsketen…

TechnishowNieuws

Guided Tour Plaatbewerking tijdens TechniShow

28-02 Er loopt een duidelijke rode draad door de bijdragen van al deze exposanten. Ze…

TechnishowNieuws

BMO, Clever Bending en Smart Factory genomineerd voor TechniShow Innovatie Award

27-02 BMO BMO gaat op voor de prijs met de slimme OptiVice machineklem en het…

TechnishowNieuws

Nieuwe Easy-Cell van LVD beleeft wereldpremière op TechniShow

29-01 Deze flexibele buigcel is de grote broer van de Dyna-Cell  en valt precies onder…

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

LVD presenteert innovaties op elk vlak op Blechexpo

25-10 Phoenix FL is het flexibele, allround lasersnijsysteem van LVD. De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV