LVD brengt smart factory naar Euroblech

LVD legt tijdens de Euroblech het accent op smart manufacturing en toont onderling verbonden plaatbewerkingsprocessen met als rode draad ‘Shaping Flows’. Onder meer een Smart Factory-cel, nieuwe lasersnij-, buig- en combinatiemachines, software en automatisering demonstreren flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving.

LVD demonstreert flexibele oplossingen voor een slimmere productieomgeving

De kostenefficiënte Smart Factory-cel brengt de volgende machines samen: de YSD LaserONE, een eenvoudige fiberlasersnijmachine zonder franjes, de Dyna-Cell, een gerobotiseerde buigcel voor het kanten van kleine tot middelgrote stukken, en de CADMAN software.

Dyna-Cell is buigautomatisering tegen een fractie van de kostprijs van traditionele gerobotiseerde buigsystemen. Deze cel is ontworpen om de kostprijs per stuk laag te houden en kost minder dan twee autonome afkantpersen. De cel is eenvoudig en volledig offline te programmeren, in maximaal 20 minuten waarvan 10 minuten programmavoorbereiding en 10 minuten gereedschappen instellen en productie van het eerste stuk.

Als ultrapraktische fiberlasersnijmachine beantwoordt LaserONE volledig aan de marktvraag. De machine is ontworpen, geproduceerd, verkocht en onderhouden door LVD. LaserONE snijdt een verscheidenheid aan materialen en diktes, heeft lage werkings- en onderhoudskosten, en biedt een snel rendement op investering.
De kosteneffectieve Smart Cell toont de essentie van slimme plaatbewerking door een fiberlaser te verbinden met een buigcel en softwaremodules die de productiviteit verhogen en de cyclustijd verkorten zonder zware financiële investeringen.

Veelzijdig en gerobotiseerd

‘Shaping Flows’ wordt gepresenteerd aan de hand van flexibele snij-, buig- en ponsprocessen:

De Phoenix FL-3015 snijdt met een laservermogen van 20 kW verschillende materialen in diktes tot 40 mm. De 20 kW machine snijdt tot 2,5 keer sneller dan een 10 kW fiberlaser. Dikke materialen kan hij sneller dan de meeste plasmasnijsystemen inbranden en snijden.

Het gerobotiseerd buigsysteem Ulti-Form kan even efficiënt kleine als grote series verwerken, met een hoge output en constante buignauwkeurigheid. Ulti-Form biedt een snelle overgang van 3D-file naar gekant stuk. De CADMAN-B-software berekent automatisch het optimale kantprogramma en importeert de kantgegevens in de robotsoftware CADMAN-SIM. Het teachen van de robot is niet nodig. SIM berekent automatisch de grijperposities, genereert het snelste botsingsvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B, zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

De Strippit pons-laser combineert de pons- en vormmogelijkheden van de Strippit V-ponsmachine met de snelheid en veelzijdigheid van de fiberlasersnijmachine. Door meerdere processen op één machine te combineren wordt ingegaan op de vraag naar flexibele productie.

De nieuwe elektrisch aangedreven afkantpers Dyna-Press 60/20 biedt 60 ton drukkracht en 2 meter buiglengte, en is hiermee de grootste van alle Dyna-Press-machines.

LVD blijft streven naar een slimmere fabriek met zijn integratiefilosofie en een complete CADMAN-software suite met modules die de procesflow vormgeven: CADMAN-JOB (Manufacturing Execution System), CADMAN-SDI (Smart Drawing Importer), CADMAN-B (buigen), CADMAN-P (ponsen) en CADMAN-L (lasersnijden).

LVD
Hal 12, stand F104

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Elektrische sfeer op geslaagde Euroblech

02-11 In totaal lokte de vakbeurs vorige week 38.076 vakbezoekers van over de hele wereld…

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Plaatbewerking

Trumpf verkoopt eerste 24 kW laser aan JacFriesland

27-10 De TruLaser Series 5000 met 24 kW vermogen wordt deze week door Trumpf geïntroduceerd…

Plaatbewerking

Vier op een rij

26-10 Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan tien verscheidene volautomatische lijnen die operationeel zijn…

Plaatbewerking

Schitterende combinatie

19-10 De nieuwe Shear Brilliance is gebaseerd op de nieuwste composietmaterialen, servo-elektrische technologie en lineaire…

Plaatbewerking

Einde aan de chaos

19-10 De Voortman Plate Sorter is een innovatieve oplossing om bewerkte plaatonderdelen te sorteren, projectbuffers…

Plaatbewerking

Zinser staat voor absolute kwaliteit

19-10 Zinser is een echt Duits familiebedrijf. Opgericht in 1898 viert het bedrijf volgend jaar…

Plaatbewerking

Euromac ponst en buigt in geautomatiseerde workflow

19-10 Euromac werkt al enkele jaren aan de automatisering van verschillende productiefasen in de plaatwerking.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen